X
حجتالاسلام والمسلمین سید علی موسوی، رئیس پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) در سخنانی به تبیین چالشهای فقه فرهنگ پرداخت و ضمن نقد رویکردهای موجود، بر ضرورت تحول در این حوزه و حرکت به سوی ساختارسازی تمدنی تأکید کرد.
نیمهشعبان، نه تنها روز میلاد آخرین حجت الهی، بلکه نقطه پیوند میان زمین و آسمان است؛ روزی که امید، در تار و پود هستی تنیده شد و زمین مأوای ولیّ خدا گردید. این روز بزرگ، در فرهنگ اسلامی، جایگاهی ویژه دارد و بهعنوان یکی از پرفضیلتترین ایام سال، شناخته میشود.
نشست تخصصی "اصلاح نگرش به خانواده و تاثیر آن در بهبود رفتارهای ارتباطی در خانواده" از دوره مهارتهای اخلاقی برای حل مسائل خانواده با محوریت قرآن و حدیث با سخنرانی دکتر محمدجواد فلاح، مدیر کارگروه تربیت، زن و خانواده پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام، در تاریخ 17 مهرماه 1403 در مسجد امیرالمومنین (علیهالسلام) شهرک مهدیه برگزار شد.
یادداشت: حمیدرضا فتحی
کتاب "رهیافتهای توحیدی 3" با عنوان "شرح کتاب روح توحید؛ نفی عبودیّت غیرخدا با رویکرد فلسفی"، اثری است که به کوشش صدیقه حاجیعلیان توسط پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) در سال 1403 به شمارگان 300 نسخه به چاپ رسیده است.
کتاب «رهیافتهای توحیدی 2» شرحی است بر کتاب ارزشمند «روح توحید؛ نفی عبودیت غیر خدا» اثر حضرت آیتالله خامنهای (مدظلهالعالی) که با رویکردی اجتماعی و به کوشش رضا خانجانی توسط انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام منتشر شده است.
نویسنده: حمیدرضا فتحی
پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام از انتشار کتاب جدید خود با عنوان «پدیده گفتمان» خبر داد. این اثر به قلم محمدرضا فلاح شیروانی و با تدوین سیدمصطفی مدرس مصلی در زمستان ۱۴۰۳ به چاپ رسیده است.
کتاب "رهیافتهای توحیدی 1" شرحی است بر کتاب ارزشمند «روح توحید؛ نفی عبودیت غیر خدا» اثر حضرت آیتالله خامنهای (مدظلهالعالی) که با رویکردی تربیتی و به کوشش میثم قاسمی توسط انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام منتشر شده است.
نخستین جلسه دوره آموزشی «آشنایی با طراحی اسلامی سکوهای مجازی و نقد الگوهای موجود» به همت کارگروه مطالعات فضای مجازی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام در سالن امام رضا علیهالسلام دانشگاه معارف اسلامی برگزار شد.
در این مقاله، به بررسی ابعاد تاریخی، مذهبی، فرهنگی و اجتماعی اعیاد شعبانیه پرداختهایم. این اعیاد شامل ولادت امام حسین (علیهالسلام)، حضرت ابوالفضل العباس (علیهالسلام)، امام زینالعابدین (علیهالسلام)، امام مهدی (عج) و حضرت علی اکبر (علیهالسلام) است که هر یک دارای پیامها و درسهای ارزشمندی برای زندگی فردی و اجتماعی ما هستند.
دومین نشست شورای علمی گلشن ابرار چهارشنبه 21 اردیبهشت 1390 برگزار گردید
به گزارش روابط عمومی پژوهشکدۀ باقرالعلوم (ع): در این نشست که اساتید حجج اسلام آقایان مهدی پور، باقری بیدهندی، انصاری، اباذری و جودتی حضور داشتند، ابتدا دبیر جلسه ، درخواست کرد که اعضاء در جلساتی فوق العاده حضور و حدود 120 شخصیت مطرح استان گیلان را بررسی نمایند تا از بین آنها شخصیتهای در سطح گلشن عمومی گزینش و بقیه به گلشن استانی محول گردند که این درخواست با استقبال اعضای جلسه مواجه گردید.
مقرر گردید جهت بهره برداری بیشتر از جلسات فوق العاده و صرفه جوئی در وقت، پیش از تشکیل هر جلسه بیوگرافی شخصیت های مطرح تقدیم اساتید گردد تا تصمیم گیری عادلانه ای درباره عالمان مطرح اتخاذ شود.
در ادامه جلسه استاد انصاری در مجموع، 25 شخصیت علمی را پیشنهاد کردند که پس از بحث و بررسی، تعداد 17 تن دیگر از عالمان برجسته جهان تشیع جهت تهیه شرح حال به تصویب اعضای جلسه رسید.
در ادامه نیز دبیر جلسه 5 شخصیت پیشنهادی خود را ارائه و به دفاع از آنان پرداخت که 3 شخصیت حائز رای اکثریت گردیدند. در مجموع از تعداد 30 شخصیت مطرح در جلسه 20 شخصیت به تصویب اعضای محترم جلسه رسیدند.
این جلسه که از ساعت 19/00چهارشنبه 21 اردیبهشت 1390 آغاز به کار نموده بود، ساعت 15/20 به کار خود پایان داد.
لازم به ذکر است که پس از چاپ مجلدات گلشن ابرار تاکنون حدود 296 شخصیت از عالمان شیعه قرنهای مختلف به تصویب شورای علمی گلشن ابرار رسیده و ترجمه بیش از 180 شخصیت علمی تهیه شده است که در مجلدات 9، 10، 11 و 12 ارائه می گردد.