به گزارش روابط عمومی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام، جنبش زنان در آمریکای لاتین یکی از گروههای اجتماعی مهم است که در تحول ساخت روابط و مناسبات قدرت در جوامع آمریکای لاتین و فراتر از آن، نقشآفرینی مؤثری دارند.
زنان آمریکای لاتین دارای سابقه طولانی در بسیج عمومی در موضوعهای مختلف اجتماعی و سیاسی هستند و در بسیاری از فعالیتهای انقلابی، پروژههای مردمی، سازماندهی مجدد اقتصادی و جنبش گستردهتر ضدجهانیشدن نئولیبرال نقش اساسی دارند. زنان آمریکای لاتین هماکنون در اعتراضهای اجتماعی و مخالفتهای عمومی نقش محوری دارند.
در بررسی کنشگری جنبشهای زنان، بازیگران مختلف و متنوّعی در سطح فراملّی، ملّی و فراملّی فعالیت دارند که بر تلاشها، دستاوردها و چالشهای جنبشهای زنان تأثیرگذار هستند. شناخت این جنبشها، عوامل و پیشینه شکلگیری آنان برای بررسی چگونگی اقدام و امکان موفقیت این جنبشها در مسائل مورد اهتمام آنان بسیار مهم است.
کتاب بسیج زنان آمریکای لاتین تألیف پریسا رضایی با توجه به اهمیت بررسی این نوع جنبشها با نگاه راهبردی، مطالعه استراتژیها و روشهای آگاهیافزایی، جزئیات رفتاری و چگونگی نقشآفرینی آنان در عرصه اجتماع، روندهای جذب، دعوت نیروی انسانی و نیز مهارت سازماندهی، بسیج نیروها و ابزارهای بهکار گرفته شده از سوی آنان به زیور طبع آراسته شده است.
در این پژوهش تجربیات زنان آمریکای لاتین در فاصله زمانی دهههای 1970 میلادی تاکنون در زمینه بهکارگیری جنبش، نیروهای اساسی در بسیج و سازماندهیها در اعتراضها موردبررسی قرار میگیرد.
این پژوهش بر آن است تا به این پرسش پاسخ دهد که «عملکرد جنبش زنان آمریکای لاتین در تبلیغ و سازماندهی نیروهای مردمی چگونه است؟». به این منظور پژوهشگر تلاش میکند تا از طریق مطالعه منابع و دادههای کتابخانهای و با استفاده از روش دادهبنیاد و نیز از طریق مصاحبههای نیمهساختاریافته با تعدادی از اعضا و رهبران سازمانهای زنان در کشورهای مختلف منطقه، از رهگذر کوشش برای یافتن پاسخ سه پرسش زیر به پرسش اصلی پاسخ دهد.
پرسش اول؛ عوامل ملی و بینالمللی مؤثر در شکلگیری و تسهیل فعالیت جمعی جنبش زنان در آمریکای لاتین و نیز سیر تطوّر این جنبش از نیمه دوم قرن بیستم تاکنون چگونه بوده است؟
پرسش دوم؛ تجربیات جنبش زنان آمریکای لاتین از بهکارگیری جنبش، الگوهایی نمادین و امکانات برای افزایش مشارکت و توسعه ظرفیتهای سازمانی، بسیج عمومی و اعتراضات مرتبط با هویّت و نیز ورود به ساختارهای فرصت سیاسی، چگونه بوده است؟
پرسش سوم؛ جنبشهای زنان آمریکای لاتین چه دستاوردهایی را در سازماندهی نیروهای مردمی جهت کنشگری در عرصه اجتماع، سیاست و حوزه قانونگذاری کسب کردهاند و با چه چالشهایی جهت اجرای طرحهای اجتماعی ـ سیاسی خود مواجه بودهاند؟
این اثر در سه گفتار تنظیم شده و شامل یک مقدّمه، سه فصل اصلی و نتیجهگیری است. در فصول اصلی پژوهش به سه پرسش فرعی پاسخ داده میشود. در فصل اول؛ فرایندهای ملی و بینالمللی مؤثر در شکلگیری و تسهیل فعالیت جمعی جنبشهای زنان آمریکای لاتین و نیز سیر تطوّر این جنبش از نیمه دوم قرن بیستم تاکنون توضیح داده شده است.
در فصل دوم؛ تجربیات جنبشهای زنان آمریکای لاتین از بهکارگیری جنبش، الگوهایی نمادین و سایر امکانات برای افزایش مشارکت و توسعه ظرفیتهای سازمانی، بسیج عمومی و اعتراضهای مرتبط با هویّت و نیز ورود به ساختارهای سیاسی مورد بررسی قرار گرفته است.
فصل سوم به بررسی دستاوردهای این جنبشها در سازماندهی نیروهای مردمی جهت کنشگری در عرصه اجتماع، سیاست و حوزه قانونگذاری و نیز چالشهای این جنبشها در اجرای طرحهای اجتماعی ـ سیاسی اختصاص دارد. همچنین نتایج حاصل از پژوهش و جمعبندی نهایی در بخش پایانی کتاب با عنوان نتیجهگیری ارائه میشوند.
کتاب «بسیج زنان آمریکای لاتین: روشها، دستاوردها و چالشها»، گردآوری و تألیف پریسا رضایی در قطع رقعی، 162 صفحه، شمارگان 500 نسخه توسط انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام منتشر و راهی بازار نشر شد.
📗 لینک خرید کتاب:
http://pbshop.ir/Product.aspx?ProductID=621