X
نشست تخصصی نقد و بررسی کتاب «ابزارهای فرهنگی؛ تجربهنگاری تولید و استفاده از ابزارهای کمکآموزشی در تبلیغ دینی» به همت کارگروه تجربهنگاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) و با حضور اساتید و پژوهشگران حوزه تبلیغ، در سالن اجتماعات این پژوهشکده برگزار شد.
یادداشت | احمد کوثری مدیر گروه امت و تمدن پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیه السلام)
حجتالاسلام سیدعلی موسوی در یادداشتی با عنوان «خدای کارگر یا خدای سرمایهدار» که در شماره ۹ فصلنامه نامه جمهور منتشر شده است، به بررسی ریشههای دینی و الهیاتی شکلگیری سرمایهداری و نسبت آن با آموزههای اسلامی میپردازد. او در این یادداشت با استناد به آیات قرآن و روایات اسلامی، به نقد رویکردهای سرمایهداری و تأکید بر حمایت از مستضعفان و کارگران پرداخته است.
عید سعید فطر، یکی از بزرگترین اعیاد اسلامی است که پس از یک ماه روزهداری و عبادت در ماه مبارک رمضان جشن گرفته میشود. این عید به معنای "عید فطرت" است و فرصتی برای شکرگزاری به درگاه خداوند به خاطر نعمتهایش و همچنین فرصتی برای برقراری همبستگی و محبت بین مسلمانان به شمار میآید.
فقه قرآنی، دانشی پویا و بالنده است که همواره در حال تکامل و پاسخگویی به نیازهای روز جامعه است. «موسوعه آیات الاحکام»، اثری جامع و نوآورانه در این زمینه است که تلاش میکند با استفاده از آیات قرآن، به تبیین دقیق و جامع احکام فقهی بپردازد.
روز قدس، روز بیداری امت اسلامی و دفاع از مظلومیت فلسطین است. در شرایطی که رژیم صهیونیستی هر روز جنایتی تازه رقم میزند و قدرتهای استکباری در برابر آن سکوت کردهاند، گرامیداشت این روز بیش از همیشه اهمیت دارد. روز قدس، نماد ایستادگی در برابر اشغالگری و جنایت، و فرصتی برای همبستگی جهانی با ملت فلسطین است.
کارگروه تجربهنگاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام)، نشست تخصصی نقد و بررسی کتاب زندگی، مادری، کنشگری را برگزار کرد. این اثر نمونهای از آثار تجربهنگاری است که با هدف ثبت و انتقال تجربیات زیسته زنان در عرصههای مختلف اجتماعی و خانوادگی تدوین شده است.
ماه رمضان، ماه رحمت و برکت، با ولادت سراسر نور سبط اکبر پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله)، امام حسن مجتبی (علیهالسلام)، در نیمه خود، جلوهای دیگر مییابد. این میلاد فرخنده، یادآور شخصیت بلندمرتبهای است که جلوهگر بخشندگی، صلحطلبی و کرامت در تاریخ اسلام بوده است.
«موسوعه آیات الاحکام»، اثر منتشر شده توسط انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام)، روز چهارشنبه 22 اسفندماه در سومین جلسه هماندیشی «بازگشت به قرآن و افق آتی همگرایی ملتهای مسلمان» معرفی شد.
پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) نشست نقد و بررسی کتاب «آزادی در زندان؛ تجربهنگاری فعالیتهای تبلیغی یک روحانی در زندان» را برگزار کرد. در این نشست، جمعی از صاحبنظران حوزه مطالعات فرهنگی و تبلیغی به واکاوی ابعاد مختلف این اثر و تحلیل دستاوردهای آن پرداختند.
یادداشت | محمد باغچیقی(1)
پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) میزبان نشست نقد و بررسی کتاب «مجلسیات» تألیف خانم حمیده تابعی بود. این نشست که به صورت مجازی برگزار شد، فرصتی مغتنم برای تبادل نظر و بررسی ابعاد مختلف این اثر نوآورانه فراهم آورد.
از سوی پژوهشکده باقرالعلوم (ع)؛کتاب فطرت؛ صورت قدسی و حقیقت عرش آدمی منتشر شد
روابط عمومی پژوهشکده باقرالعلوم (ع) - کتاب فطرت؛ صورت قدسی و حقیقت عرش آدمی، نوشته زهره نادری نژاد از سوی پژوهشکده باقرالعلوم (ع) منتشر شد. به گزارش روابط عمومی پژوهشکده باقرالعلوم (ع): خودباختگی از آفتهای مهم زندگی انسان امروز، است؛ برای پیشگیری از دچار شدن جوانان به فراموشی و از خودبیگانگی، باید آنان را به سوی فطرت الهی و سرمایه گران بهای وجودی شان سوق داد، تا با بهرهمندی از این ظرفیت عظیم بر هوای نفسانی فائق آیند و عشق الهی در قلب و جانشان متجلی شود. کتاب فطرت؛ صورت قدسی و حقیقت عرش آدمی نوشته زهره نادری نژاد، تلاشی است تا ضمن فراهم آوردن زمینه آشنایی با فطرت انسان، عوامل مؤثر در خمول یا شکوفایی آن را بیان کند.این کتاب دارای پنج فصل است، در فصل اول معنا و ماهیت فطرت در لغت و اصطلاح بررسی شده و دو دیدگاه منطقی و عرفانی را در این خصوص مقایسه میکند؛ همچنین به تعریف این واژه بر اساس قرآن و روایات میپردازد و در پایان سخنان اندیشمندان را در این موضوع آورده است.فصل دوم امور فطری را بیان میکند و احکام و ویژگی های امور فطری را تشریح میکند، در بخش دیگر به بیان نمونههایی از تجلیات فطرت از نظر روان شناسان و اندیشمندان الهی پرداخته است، همچنین به مباحثی چون حیاتیابی طبیعت از فطرت، امیدواری در لحظه خطر، گرایش به جمال و زیبایی، حب نفس، در این فصل اشاره شده است.فصل سوم، عنوان این فصل احتجاب یا خمول فطرت است که در آن عوامل انحراف از فطرت اصلی توضیح داده شده و تنوع و فراوانی هوای نفسانی را به تفکیک در سه قشر خانم ها، آقایان و جوانان بررسی کرده است؛ شئون نفس و دنیاگرایی از جمله مطالب این فصل است.فصل چهارم به تشریح عوامل مؤثر در شکوفایی فطرت پرداخته است که از جمله آنها می توان به اطاعت و عبادت الهی، توجه به آموزههای الهی و دینی، نیت خالص، علم و عمل، تقوا و ورع، ریاضت، انس با قرآن کریم، توسل به امامان معصوم علیهمالسلام، دعا و یاد الهی، همنشینی با ابرار و اولیای الهی و پرهیز از همنشینی با نااهلان اشاره کرد.فصل پنجم، در این قسمت کتاب، ثمرات شکوفایی فطرت فهرست شده و هرکدام توضیح داده شده است و در پایان هم به ارائه راهکارهای نظری و عملی برای آسیبزدایی جامعه از خمول فطرت اشاره شده است.در بخش ضمائم این کتاب، نمونه هایی از نامه های تربیتی، اخلاقی و عرفانی از ائمه معصومین علیهمالسلام برای هموار کردن مسیر پر فراز و نشیب شکوفا سازی فطرت، برای سالکان این راه آورده شده است. لازم به ذکر است، کتاب فطرت؛ صورت قدسی و حقیقت عرش آدمی در قطع رقعی، 226 صفحه، شمارگان 3000نسخه و به قیمت چهار هزار و سیصد تومان از سوی پژوهشکده باقر العلوم (ع) تألیف شده و شرکت چاپ و نشر بین الملل آن را چاپ و منتشر کرده است.
شماره نهم فصلنامه «نامه جمهور» با عنوان ویژهنامه کارگری، به زودی منتشر خواهد شد. این شماره از فصلنامه در 344 صفحه، به بررسی ابعاد مختلف زندگی کارگران در ایران میپردازد.
کتاب "رهیافتهای توحیدی 3" با عنوان "شرح کتاب روح توحید؛ نفی عبودیّت غیرخدا با رویکرد فلسفی"، اثری است که به کوشش صدیقه حاجیعلیان توسط پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) در سال 1403 به شمارگان 300 نسخه به چاپ رسیده است.
کتاب «رهیافتهای توحیدی 2» شرحی است بر کتاب ارزشمند «روح توحید؛ نفی عبودیت غیر خدا» اثر حضرت آیتالله خامنهای (مدظلهالعالی) که با رویکردی اجتماعی و به کوشش رضا خانجانی توسط انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام منتشر شده است.
پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام از انتشار کتاب جدید خود با عنوان «پدیده گفتمان» خبر داد. این اثر به قلم محمدرضا فلاح شیروانی و با تدوین سیدمصطفی مدرس مصلی در زمستان ۱۴۰۳ به چاپ رسیده است.