انسان جدید فلسطین؛ تأملی بر حماسه شگفت‌انگیز فلسطین

نشست تأملی بر حماسه شگفت‌انگیز فلسطین با عنوان «انسان جدید فلسطین» بعد از ظهر روز دوشنبه ـ یکم آبان ماه 1042 ـ با حضور اساتیدی از حوزه و دانشگاه، و حامیان جبهه مقاومت در سالن همایش‌های اداره کل تبلیغات اسلامی قم برگزار شد.

انسان جدید فلسطین؛ تأملی بر حماسه شگفت‌انگیز فلسطین
انسان جدید فلسطین؛ تأملی بر حماسه شگفت‌انگیز فلسطین
انسان جدید فلسطین؛ تأملی بر حماسه شگفت‌انگیز فلسطین
[price] [lowprice] [highprice]

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیه‌السلام، کارگروه سیاستگذاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیه‌السلام با همکاری مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه و سازمان تبلیغات اسلامی، نشست انسان جدید فلسطین با تأملی بر حماسه شگفت‌انگیز فلسطین را به صورت حضوری برگزار کرد.

در ابتدای این نشست، حجت‌الاسلام و‌المسلمین «سید علی موسوی» رئیس پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی با اشاره به حماسه ملت فلسطین در 75 سال گذشته گفت: انسان جدید فلسطین که در حال حاضر شاهد آن هستیم، یک انسان متطّور در یک سیر تاریخی است که هوشمندانه و عاقلانه حرکت می‌کند؛ همانند انسان ایرانی بعد از انقلاب اسلامی که به بلوغ رسیده و در آستانه تحقق گام دوم انقلاب است.

۸۴ درصد مردم غزه از حاکمیت حماس حمایت می‌کنند
رئیس پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی دانشگاه باقرالعلوم علیه‌السلام در ادامه با اشاره به حمایت همه جانبه فلسطینی‌ها از حماس گفت: طبق نظرسنجی‌های موجود در غزه، ۸۴ درصد از مردم این شهر، خیلی محکم خواستار قرار داشتن حاکمیت در دست‌های جریان مقاومت هستند. همچنین ۷۲ درصد مردم در کرانه باختری نیز می‌خواهند حکومت محمود عباس جمع شود، و جریان مقاومت قدرت را در دست بگیرد.

وی با اشاره به اینکه اقبال مردم فلسطین به سمت جریان مقاومت معنای زیادی دارد، گفت: در حال حاضر و به‌ویژه پس از اتفاق‌هایی که رخ داد، تنها غزه است که حاکمیت واقعی فلسطینی دارد، و کرانه باختری به تمام معنا دست رژیم صهیونیستی است.

حجت‌الاسلام موسوی بیان داشت: ساکنان کرانه باختری به تعبیر غربی‌ها در پیشرفته‌ترین کشور در منطقه جنوب غربی آسیا زندگی می‌کنند، اما با این حال، جمع کثیری از مردم آن، با مقاومت همراه هستند، و حاکمیت این جریان را به اسرائیل ترجیح می‌دهند.

رئیس پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیه‌السلام خاطرنشان کرد: این ذهنیت که فقط باید یک جریان اسلامی معتقد به مبارزه مسلحانه حاکم باشد، تحت تاثیر انقلاب اسلامی در بین مردم این منطقه ایجاد شده است.

وی تاکید کرد: واقعیت این است که این‌ها پدیده‌هایی است که در تطور و دگرگونی تجربه‌های مقاومت به وجود آمده، و از ابتدا این گونه نبوده که جریان اسلامی، مورد توجه باشد.

حجت‌الاسلام موسوی همچنین با بیان اینکه در روزهای اول که جریان مقاومت علیه اسرائیل شکل گرفت، جریان چپ و یاسرعرفات پرچم‌دار آن بود، یادآور شد: جریان چپ نشان داد، که توانایی مقاومت و ایستادگی در برابر رژیم صهیونیستی را ندارد، ذهنیتی که چپ‌ها در فلسطین داشتند به یک سازش‌کاری رسوا منجر شد.

رئیس پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیه‌السلام تصریح کرد: سکولاریسم هر چه داشت، به کار گرفت، اما به هیچ موفقیتی دست پیدا نکرد.

این مبلغ عرصه بین‌الملل همچنین با ذکر این نکته که بین انسان جدید فلسطین با انسان انقلاب اسلامی رابطه مستقیمی وجود دارد اظهار کرد: مقاومت مردم فلسطین متاثر از فرهنگ انقلاب اسلامی است.

حجت‌الاسلام موسوی با بیان اینکه بر خلاف تصورها ارتباط میان حماس و انقلاب اسلامی، به هیچ وجه به دلیل حمایت‌های مالی نیست، چون بیشترین حمایت مالی را قطر انجام می‌دهد، تأکید کرد: رابطه میان انقلاب اسلامی و انسان مقاومت اسلامی فلسطین، بر مبنای یک ایده و تفکر اسلامی شکل گرفته است.

وی افزود: انسان مقاومت فلسطین آن قدر هوشمند است که آن‌گونه که برنامه‌ریزی کرده، به دشمن ضربه می‌زند، همان طور که انسان انقلاب اسلامی نیز به این نقطه رسیده و در آستانه گام دوم انقلاب قرار دارد.

این پژوهشگر عرصه بین‌الملل گفت: ، امروز جریان مقاومت برق را از چشمان تمام استراتژیست‌های دنیا برده و همه تحلیلگران را ناکام گذاشته است؛ این وعده محتوم الهی است که همه جوامع اسلامی شاهد پیشرفت و توسعه باشند.

مقاومت نخستین دکترین نظامی فلسطین است
در ادامه، دکتر «خالد قدومی» نماینده جنبش حماس در ایران ضمن تاکید بر اهمیت جنگ رسانه‌ها و روایت‌ها بیان داشت: ملت مسلمان منطقه، همانند سرخپوست‌های آمریکا نیستند که استعمار و ظلم را بپذیرند، ما به هیچ وجه جنایات رژیم صهیونیستی را تحمل نمی‌کنیم و پاسخ سخت می‌دهیم. ملت فلسطین عزت را بر ذلت ترجیح می‌دهد و از هیچ هزینه‌ای در این راه دریغ نمی‌کند.

نماینده جنبش حماس در ایران دفاع در برابر تجاوزگری‌های رژیم صهیونیستی را حق مسلم مردم فلسطین دانست و گفت: مقاومت نخستین دکترین نظامی مردم فلسطین است.

قدومی با بیان اینکه غربی‌ها همواره در منطقه خاورمیانه با به راه انداختن جنگ‌های مختلف اقدام به کشتار و خونریزی کرده‌اند افزود: اسرائیل تحت حمایت غرب در مسجدالاقصی جنایت‌های گسترده‌ای را مرتکب شده‌است.

نماینده جنبش حماس در ایران با یادآوری اینکه غرب با بهره‌گیری از امکانات پیشرفته، و مطرح کردن مفاهیم مانند جهانی شدن، سعی دارد تا کشورهای اسلامی را به شیوه‌های جدید و نوین مستعمره خود کند گفت: رژیم صهیونیستی نماینده فرهنگ و تمدن غربی برای حفظ منافع غربی‌ها در مقطع استعمار نوین است.

وی همچنین گفت: غرب با استفاده از فن‌آوری‌های پیشرفته می‌کوشد تا بر جهان اسلام سیطره پیدا کند، مسلمانان نیز فقط مصرف کننده وسایل و ابزار ارتباطی که توسط غربی‌ها تولید می‌شود، هستند و از خود ابتکار عملی ندارند.

قدومی ادامه داد: در حالیکه که غرب و رژیم صهیونیستی کارنامه سیاهی در قتل و خونریزی دارد، اکنون جریان مقاومت فلسطین را به تروریست بودن متهم می‌کنند.

قدومی با اشاره به تبلیغات دروغین صهیونیست‌ها بر ضد حماس و بیان اتهام‌هایی مانند کشتار و تعدی کودکان و زنان اسرائیلی گفت: یکی از زنان اسرائیلی که به تازگی آزاد شده، در مصاحبه با رسانه‌های غربی، هرگونه بدرفتاری توسط حماس را تکذیب کرده است.

نماینده حرکت مقاومت اسلامی فلسطین خاطرنشان کرد: فرهنگ آمریکایی‌ها، فرهنگ خونریزی است، اما آن را به دیگران نسبت می‌دهند.

وی با تاکید بر اینکه جریان مقاومت، استعمار غربی‌ها را تحمل نمی‌کند بیان کرد: ما در برابر استعمار غربی‌ها و دزدی که وارد خانه ما شده، از خود دفاع کرده، فوری و خشن واکنش نشان می‌دهیم‌.

ملت فلسطین در حال نواختن سمفونی مقاومت هستند
در ادامه و پس از سخنان نماینده جنبش حماس در ایران، حجت‌الاسلام احمد رهدار مدیر گروه مطالعات سیاسی دانشگاه باقرالعلوم علیه‌السلام در تشریح دو مؤلفه مهم مردم فلسطین اظهار داشت: ملت فلسطین با بهره‌گیری از دو مؤلفه مهم، یعنی مظلومیت و مقاومت، در حال ایجاد یک هویت جدید می‌باشد که عنصر «مقاومت» در آن برجسته‌تر است. انسان جدید فلسطین بصیرت دارد، حافظه تاریخی دارد و در طول این سالیان محاصره، فریب رسانه‌های استکباری را نخورده و از هدف خود چشم برنداشته است.

وی با بیان اینکه امروز مردم فلسطین با وجود همه سختی هایی که با آن مواجه هستند، اما احساس پشیمانی در چهره آنان دیده نمی شود، گفت: این ویژگی برای یک ملت آسان حاصل نمی شود و ۷۵ سال است که هزاران نفر از مردم فلسطین برای بدست آوردن این روحیه شهید دادند و زیر ظلم و ستم بوده اند.

مدیر گروه مطالعات سیاسی دانشگاه باقرالعلوم علیه‌السلام قم افزود: انسان جدید فلسطین ویژگی‌های خاصی دارد و این ملت روزگاری با سنگ در برابر تانک ایستادگی می‌کرد و امروز نیز با وجود حملات سنگین هوایی، هیچ عزمی برای خروج از مرزها دیده نمی‌شود.

وی با بیان اینکه ساعات زیادی از روز در غزه شاهد بمباران هستیم و نصف بمب اتم در این منطقه ریخته شده است، گفت: در روزگاری گردان‌های عزالدین قسام در میدان حضور داشتند و امروز کودکان و زنان و همه ملت فلسطین در حال نواختن سمفونی مقاومت هستند.

حجت‌الاسلام رهدار با بیان اینکه امروز مسئله اول فلسطین، مقاومت است، افزود: این امر از برکات جنگ است و در روایت داریم شهادت برای یک سرزمین آگاهی می‌آورد و امروز ملت فلسطین ملتی بصیر است و در محاصره تمام عیار دشمنان فریب دشمن را نمی‌خورد و وعده‌های مختلف جریان‌های استکباری نمی‌تواند از این ملت قربانی بگیرد.

وی عنوان داشت: ملت فلسطین از مظلومیت و مقاومت، هویت جدیدی برای خود ایجاد کرده است و البته معتقدیم انگاره مقامت باید پررنگ تر در آن دیده شود.

این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه انسان جدید فلسطین، تاریخ‌دار شده است، افزود: ملت‌های زیادی فاقد این ویژگی‌ها هستند و هر چقدر پیش می‌رویم شاهد پیشرفت‌های مقاومت هستیم و امروز فقط ملت فلسطین مقاومت نمی‌کند، بلکه جبهه مقاومت منطقه‌ای نیز در حال کمک کردن به فلسطین است.

وی عنوان داشت: امروز انسان فلسطینی در موضع تاریخی متفاوتی قرار دارد و از موضع انفعالی به جایی رسیده که ابتکار عمل را به دست می‌گیرد و خودش به دشمن حمله می‌کند.

مدیر گروه مطالعات سیاسی دانشگاه باقرالعلوم علیه‌السلام قم، ابراز داشت: ما تجربه سنگینی از بهره‌گیری ناب ایدئولوژی اسلامی علیه رژیم بعثی داریم و در آن سال‌ها همه امکانات ما از عراق کمتر بود اما ایمان رزمندگان محاسبات را بهم ریخت.

وی با بیان اینکه پایبندی فلسطینی‌ها در اسلام بسیار بالا است، افزود: به میزانی که مرزهای جهانی مقاومت گسترده می‌شود به همان میزان مفاهیم اسلامی در دل و جان ما باید افزایش یابد و تنها با این مسیر می‌توان در برابر دشمن ایستادگی کرد.

عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم علیه‌السلام تصریح کرد: ملت فلسطین امروز نیازمند یک رهبر عالی دینی است و این رهبری دینی نمی‌تواند از بین کسانی باشند که رهبری آنان تفرقه انگیز بوده است.

حجت‌الاسلام رهدار افزود: در ۲۰۰ سال اخیر بیش از ۲۰۰ نهضت علیه استکبار و استعمار در جهان ایجاد شده است و ملت فلسطین هیچ راهی برای پیروزی ندارد جز اینکه ارزش‌های کربلا را در خود ایجاد کند و این امر می‌تواند عالی‌ترین درجه‌های انسانی و اسلامی و مبارزاتی را در افراد تقویت کند.

وی با بیان اینکه ملت فلسطین امروز فقط بر روی سرزمین مقاومت نمی‌کند افزود: آنان به دنبال محو رژیم اشغالگر قدس هستند و در این راستا ملت فلسطین نباید پیشروی خود را به حوادث تاریخ حواله دهد و باید افقی روشن برای این راه خود ترسیم کند.

شایان ذکر است در این نشست فرهیختگانی از حوزه و دانشگاه، همچون دکتر سهیل اسعد مبلّغ مسلمان آرژانتینی نیز حضور  داشتند.

 

  • برچسب‌ها
  • پایگاه اطلاع رسانی, پورتال رسمی, پژوهشکده باقرالعلوم(ع)،تبلیغ،اطلاع رسانی،گلشن ابرار

مطالب مرتبط