X
نشست نقد و بررسی کتاب «توحید خیالی (تضاد گفتمان وهابیت با گفتمان اسلام در توحید و شرک)» دومین نشست از سلسله نشستهای نقد کتاب پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیه السلام) برگزار شد.
هفتمین و هشتمین شماره فصلنامه نامه جمهور با عنوانهای «انسان فلسطینی و امکان رهایی» و «فلسطین و سلطه» توسط انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام منتشر شد.
نشست نقد و بررسی کتاب «توحید خیالی (تضاد گفتمان وهابیت با گفتمان اسلام در توحید و شرک)» دومین نشست از سلسله نشستهای نقد کتاب پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیه السلام) برگزار میشود.
یادداشت | محمد باغچقی (1)
کارگروه سیاستگذاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام نشست چهاردهم از سلسله نشستهای علمی جمهوری اسلامی شناسی را با حضور مدیران فرهنگی کشور برگزار کرد.
تفاهمنامه همکاری بین پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام و پژوهشکده زن و خانواده با هدف همکاری در امور پژوهشی، آموزشی، ارتباطات بینالملل و بهرهمندی از امکانات و توانمندیهای یکدیگر جهت تحقق اهداف مشترک به امضا رسید.
پنجاهودومین نشست اساتید برجسته حوزه فرق و مذاهب با حضور مدیرکل جدید ادیان و مذاهب سازمان تبلیغات اسلامی در سالن جلسات شهید زینالدین ادارهکل تبلیغات اسلامی قم برگزار شد.
یادداشت | محمد باغچقی عضو گروه امت و تمدن پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام قم
نشست نقد و بررسی کتاب «آسیبشناسی نقد وهابیت» نخستین نشست از سلسله نشستهای نقد کتاب پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیه السلام) با ارائه حجتالاسلام احمد علیداد و نقد حجتالاسلام والمسلمین محمد صفر جبرئیلی برگزار شد.
رئیس پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی پژوهشکده باقرالعلوم علیهالسلام از تأسیس حوزههای مطالعاتی ایدهمحور و معطوف به راهگشایی برای انقلاب اسلامی در این پژوهشکده خبر داد.
یادداشت | حمیدرضا باقری
قائم مقام پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام از تشکیل مجموعه گروهی از افراد دغدغهمند برای نگاشتن یادداشتهای اندیشهورزانه درباره مسائل فرهنگی و اجتماعی روز در این پژوهشکده خبر داد.
به همت پژوهشکده باقرالعلوم علیه السلام کتاب "بانوان محدث شیعه" بر روی پیشخوان رواج روزافزون معارف و اندیشه های اسلامی، به ویژه در سطح نخبگان جهان معاصر، جایگاه اسلام شیعی به عنوان نماد تمدن اسلامی را بیش از هر زمان دیگری برجسته ساخته و معاندان را با تمام زاد و توشه خود، به صحنه معارضة پیدا و پنهان با آموزه های اسلام ناب کشانده است.
به همت پژوهشکده باقرالعلوم علیه السلام کتاب "بانوان محدث شیعه" بر روی پیشخوان رواج روزافزون معارف و اندیشه های اسلامی، به ویژه در سطح نخبگان جهان معاصر، جایگاه اسلام شیعی به عنوان نماد تمدن اسلامی را بیش از هر زمان دیگری برجسته ساخته و معاندان را با تمام زاد و توشه خود، به صحنه معارضة پیدا و پنهان با آموزه های اسلام ناب کشانده است. گسترش چشمگیر فعالیت های تخریبی در جامعه، گواه آن است که دشمنان دیرین ایران اسلامی، با پذیرش ناکامی در حوزه جنگ سخت، در چرخشی تمام عیار و نظام مند، به جبهه جنگ نرم قدم نهاده و با ترفندهای گوناگون، از جمله ایجاد شبهات، همواره کوشیده اند افکار را منحرف سازند. عدم حضور زنان مسلمان در عرصه های مختلف علمی و فرهنگی، همواره از شبهات مستشرقان و روشن فکران غرب گرا بوده است. پژوهشکده باقرالعلوم علیه السلام با توجه به این مهم، ضمن معرفی زنان محدث شیعه، به بررسی عواملی پرداخته که تا عصر تألیف کتب اربعه شیعه (پایان قرن پنجم هجری)، کارکردهای حدیثی زنان شیعه را تحت تأثیر قرار داده است. کتاب "بانوان محدث شیعه" به روشی علمی، رشد و بالندگی زنان پس از بعثت پیامبر و ورود آنان به فعالیت های اجتماعی به ویژه نقل و نشر حديث و حضور گسترده و سازنده در عرصه های علمی و دانش اندوزی و نشر و تبلیغ معارف اسلامی را به تصویر می کشد. ذکر این نکته لازم است که درخصوص زندگی زنان دانشمند و تألیفات متعددی به چشم می خورد که از جمله می توان به "اعلام النساء و عالمي العرب و الاسلام" از عمر رضا کحاله ، "اعلام النساء المؤمنات" از محمد حسّون و ام علی مشکور، "ریاحین الشریعه" از ذبیح الله محلاتی، "بانوان عالی و آثار آنها" (از قرن اول تا پانزدهم هجری) از انتشارات مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران، "بانوان نمونه" از جمعی از مؤلفين پژوهشکده باقرالعلوم علیه السلام، و "زنان نامدار شیعه" از احمد عیسی فر اشاره کرد. اما دو کتاب به نام های "محدثات شیعه" از خانم دکتر نهله غروی، و "زنان دانشمند و راوی حدیث" از احمد صادقی، از همه معروف تر است و در آن ها به زندگی زنان محدث و دانشمند شیعه تا دوره متأخرين پرداخته شده است. نویسنده این اثر، ضمن بهره مندی از این آثار، به ویژه در کتاب اخیر، با توجه به نقایص متعدد پژوهشی آثار مذکور، به زوایای جدیدی از زندگی شخصی و علمی و همچنین وضعیت رجالی و حدیثی راویان زن شیعه دست یافته که در کتاب های فوق دیده نشده است. همچنین زنانی معرفی شده اند که در هیچ یک از کتب رجال، تراجم و شرح حال نویسی، نامی از آنها به میان نیامده و تنها از طريق سلسله اسناد روایات و گزارش های تاریخی یا ضمن شرح حال راویان مرد، به راوی بودن آنها پی می بریم. علاوه بر نکات گفته شده، هدف اصلی این پژوهش، نگرشی نو در سه بخش کلی، سیری در تاریخ تدوین حدیث شیعه ، معرفی بانوان محدث شیعه و بررسی عوامل اجتماعی فرهنگی مؤثر بر کارکردهای حدیثی بانوان شیعه است. این اثر حاصل بیش از دو سال تلاش فکری - پژوهشی محقق توانمند سرکار خانم دکتر سیده طیبه موسوی اصل است که پس از بررسی پیشنهادها و نیز انجام اصلاحات و ارزیابی های مستمر ساختاری و محتوایی جناب آقای دکتر عظیم عابدینی، در سه فصل و 469 صفحه با هدف ارائه تحقیقی مستند و کارآمد همراه با نگرشی تحلیلی - تاریخی درباب نقش بانوان محدث شیعه، توسط شرکت چاپ ونشر بین الملل منتشر و در اختیار علاقه مندان و متفکران قرار گرفته است.
کتاب «آزادی در زندان؛ تجربهنگاری فعالیتهای تبلیغی یک روحانی در زندان» به قلم الناز سادات قاسمی به زودی در انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام منتشر میشود.
کتاب «قبیله غریب؛ تجربهنگاری فعالیتهای فرهنگی حجتالاسلام صادقیفر در شهر نِکا» به قلم علیرضا نیکبین توسط انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام منتشر میشود.
کتاب «شخصیتهای مسیحی» تألیف محمدصادق احمدی توسط انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام منتشر شد.