غفلت در آئینه قرآن و حدیث

غفلت در آئینه قرآن و حدیث
غفلت در آئینه قرآن و حدیث
غفلت در آئینه قرآن و حدیث
[price] [lowprice] [highprice]

 

جامعة الزهراء (س)

دایره تحصیلات تکمیلی

رساله سطح 3

رشته تفسیر و علوم قرآن


غفلتدر آئینه قرآن و حدیث


استاد راهنما

حجة الاسلام والمسلمین سید حسن شفیعی دارابی

استاد مشاور

حجة الاسلام والمسلمین مسعود نور علیزاده میانجی

نگارنده

ربابه بیک پور

سال تحصیلی

89-1388

چکیده:

هدف از تدوین این رساله بررسی ابعاد مختلف صفت رذیله «غفلت» از نگاه قرآن و حدیث، به ویژه تأثیر آن در زندگی بشری و راهکارهای پیشگیری و درمان آن می باشد؛ تا بتوان در سایه شناخت این عامل شقاوت، روح و روان را از گرفتار شدن در منجلاب این صفت رذیله به دور نگه داشت؛ زیرا کسانی می توانند راه سعادت و کمال خویش را بپیمایند که همیشه هشیار بوده و لحظهسس ای غفلت و بی خبری آنان را به وادی سرگردانی و گمراهی و خودبیگانگی و خدابیگانگی نکشاند.

خداوند متعال در آیات متعددی موضوع غفلت را برای تمامی کسانی که می خواهند با استعانت به کتاب الهی راه رستگاری را بپیمایند، عنوان فرموده و از ابتلا به این صفت نکوهیده هشدار داده است. بدین دلیل که دست یابی به این هدف عالی انسانی و الهی بدون اتصال و ارتباط دائمی به مبدأ هستی بخش امکان پذیر نخواهد بود.

در این رساله سعی شده است تا با استعانت از قرآن و البته برخی از احادیث، ابتدا به مفهوم شناسی و شناخت موضوع غفلت پرداخته، نمودهای آن (غفلت از چه) بیان گردد؛ و سپس عوامل پدید آورنده، نشانه های رفتاری غفلت در انسان و انواع و مراتب آن شناسایی؛ و در آخر آثار و پیامدهای غفلت در زندگی انسان و راهکارهای پیشگیری و درمان آن بیان گردد. در نهایت به دلیل همپوشی بحث با تغافل که یکی از شیوه های تربیتی و صفت های پسندیده در امور اجتماعی و زناشویی می باشد، مورد بررسی قرار گیرد.

  • برچسب‌ها
  • پایگاه اطلاع رسانی, پورتال رسمی, پژوهشکده باقرالعلوم(ع)،تبلیغ،اطلاع رسانی،گلشن ابرار

مطالب مرتبط