X
نشست تخصصی نقد و بررسی کتاب «قبیله غریب؛ تجربهنگاری فعالیتهای فرهنگی حجتالاسلام صادقیفر در شهر نِکا»، به قلم علیرضا نیکبین، روز سهشنبه ۱۹ فروردینماه ۱۴۰۴ بهصورت مجازی برگزار شد.
نشست تخصصی نقد و بررسی کتاب «ابزارهای فرهنگی؛ تجربهنگاری تولید و استفاده از ابزارهای کمکآموزشی در تبلیغ دینی» به همت کارگروه تجربهنگاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) و با حضور اساتید و پژوهشگران حوزه تبلیغ، در سالن اجتماعات این پژوهشکده برگزار شد.
یادداشت | احمد کوثری مدیر گروه امت و تمدن پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیه السلام)
حجتالاسلام سیدعلی موسوی در یادداشتی با عنوان «خدای کارگر یا خدای سرمایهدار» که در شماره ۹ فصلنامه نامه جمهور منتشر شده است، به بررسی ریشههای دینی و الهیاتی شکلگیری سرمایهداری و نسبت آن با آموزههای اسلامی میپردازد. او در این یادداشت با استناد به آیات قرآن و روایات اسلامی، به نقد رویکردهای سرمایهداری و تأکید بر حمایت از مستضعفان و کارگران پرداخته است.
عید سعید فطر، یکی از بزرگترین اعیاد اسلامی است که پس از یک ماه روزهداری و عبادت در ماه مبارک رمضان جشن گرفته میشود. این عید به معنای "عید فطرت" است و فرصتی برای شکرگزاری به درگاه خداوند به خاطر نعمتهایش و همچنین فرصتی برای برقراری همبستگی و محبت بین مسلمانان به شمار میآید.
فقه قرآنی، دانشی پویا و بالنده است که همواره در حال تکامل و پاسخگویی به نیازهای روز جامعه است. «موسوعه آیات الاحکام»، اثری جامع و نوآورانه در این زمینه است که تلاش میکند با استفاده از آیات قرآن، به تبیین دقیق و جامع احکام فقهی بپردازد.
روز قدس، روز بیداری امت اسلامی و دفاع از مظلومیت فلسطین است. در شرایطی که رژیم صهیونیستی هر روز جنایتی تازه رقم میزند و قدرتهای استکباری در برابر آن سکوت کردهاند، گرامیداشت این روز بیش از همیشه اهمیت دارد. روز قدس، نماد ایستادگی در برابر اشغالگری و جنایت، و فرصتی برای همبستگی جهانی با ملت فلسطین است.
کارگروه تجربهنگاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام)، نشست تخصصی نقد و بررسی کتاب زندگی، مادری، کنشگری را برگزار کرد. این اثر نمونهای از آثار تجربهنگاری است که با هدف ثبت و انتقال تجربیات زیسته زنان در عرصههای مختلف اجتماعی و خانوادگی تدوین شده است.
ماه رمضان، ماه رحمت و برکت، با ولادت سراسر نور سبط اکبر پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله)، امام حسن مجتبی (علیهالسلام)، در نیمه خود، جلوهای دیگر مییابد. این میلاد فرخنده، یادآور شخصیت بلندمرتبهای است که جلوهگر بخشندگی، صلحطلبی و کرامت در تاریخ اسلام بوده است.
«موسوعه آیات الاحکام»، اثر منتشر شده توسط انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام)، روز چهارشنبه 22 اسفندماه در سومین جلسه هماندیشی «بازگشت به قرآن و افق آتی همگرایی ملتهای مسلمان» معرفی شد.
پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) نشست نقد و بررسی کتاب «آزادی در زندان؛ تجربهنگاری فعالیتهای تبلیغی یک روحانی در زندان» را برگزار کرد. در این نشست، جمعی از صاحبنظران حوزه مطالعات فرهنگی و تبلیغی به واکاوی ابعاد مختلف این اثر و تحلیل دستاوردهای آن پرداختند.
یادداشت | محمد باغچیقی(1)
پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام از جمله مراکز پژوهشی دینی و حوزوی است که با آثار گسترده خود در بخشهای مختلف پای به سومین نمایشگاه کتاب و دستاوردهای پژوهشی مراکز فرهنگپژوهی کشور گذارده است.
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام، این پژوهشکده دارای 16 کارگروه تجربهنگاری تبلیغی و فرهنگی، مکتب امام و رهبری، مطالعات تبلیغ، تاریخ اجتماعی ایران، بازآفرینی ادبی هنری، احکام اصناف و ارگانها، گفتمان توحید، تاریخ و سیره امام و رهبری، سیاستگذاری فرهنگی، امت و تمدن، روزنامهنگاری اندیشه، مطالعات فضای مجازی، تربیت، زن و خانواده، مطالعات اجتماعی، مطالعات فرهنگی و مطالعات اسلامی است.
از جمله تازهترین آثار پژوهشکده میتوان به نامه جمهور، در سایه روشن تبلیغ، پلمب، تلاش فرهنگی با دستان خالی، مرآت انقلاب، پرچمداران هدایت، بسیج زنان آمریکای لاتین، پندار برساخته، درست مثل یک زن، مغناطیس حسین علیهالسلام، آقا روحالله، حاج آقا روحالله، لله، اینجا خانه عشق است، طرح کلی رسالت دانشجویی، تربیت اخلاقی در دوره کودکی، از حکمت تا معنویت، دخترم چادر نمیپوشد، هیئت و دانشگاه و طعمه هتل هیلتون اشاره کرد.
سومین نمایشگاه کتاب و دستاوردهای پژوهشی مراکز فرهنگپژوهی کشور، همزمان با هفته پژوهش ۱۴۰۲، به همت پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات و با مشارکت مراکز فرهنگپژوهی کشور در باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران برگزار میشود.
آخرین دستاوردهای پژوهشی پژوهشگاهها و مراکز پژوهشی حوزه فرهنگ و هنر و نیز تازههای کتاب این مراکز از ۱۸ آذر تا ۲۳ آذر ۱۴۰۲ در باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران با تخفیف ۳۰ تا ۶۰ درصد (ویژه استادان و دانشجویان) به نمایش گذاشته خواهد شد. باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران در خیابان انقلاب اسلامی، خیابان ۱۶ آذر، شماره ۱۶ واقع است.
شایان ذکر است، در سومین نمایشگاه کتاب و دستاوردهای پژوهشی مراکز فرهنگپژوهی کشور، پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات، پژوهشگاه مطالعات فرهنگی، اجتماعی و تمدنی، پژوهشگاه فرهنگ و هنر اسلامی، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی جهاد دانشگاهی، پژوهشکده زن و خانواده، پژوهشگاه فضای مجازی، پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی، پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام، پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره)، فرهنگستان هنر، انتشارات دانشگاه تهران، سازمان مطالعه و تدوین کتب دانشگاهی در علوم اسلامی و انسانی (سمت) و ادارهکل مطالعات اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران حضور دارند.
شماره نهم فصلنامه «نامه جمهور» با عنوان ویژهنامه کارگری، به زودی منتشر خواهد شد. این شماره از فصلنامه در 344 صفحه، به بررسی ابعاد مختلف زندگی کارگران در ایران میپردازد.
کتاب "رهیافتهای توحیدی 3" با عنوان "شرح کتاب روح توحید؛ نفی عبودیّت غیرخدا با رویکرد فلسفی"، اثری است که به کوشش صدیقه حاجیعلیان توسط پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) در سال 1403 به شمارگان 300 نسخه به چاپ رسیده است.
کتاب «رهیافتهای توحیدی 2» شرحی است بر کتاب ارزشمند «روح توحید؛ نفی عبودیت غیر خدا» اثر حضرت آیتالله خامنهای (مدظلهالعالی) که با رویکردی اجتماعی و به کوشش رضا خانجانی توسط انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام منتشر شده است.
پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام از انتشار کتاب جدید خود با عنوان «پدیده گفتمان» خبر داد. این اثر به قلم محمدرضا فلاح شیروانی و با تدوین سیدمصطفی مدرس مصلی در زمستان ۱۴۰۳ به چاپ رسیده است.