X
در مراسمی به مناسبت سالروز شهادت آیتالله سیدابراهیم رئیسی، کتاب «الگوی سیاستورزی شهید» که به همت پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) تدوین شده است، رونمایی شد. این مراسم با حضور جمعی از مسئولان و اندیشمندان در سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد. این کتاب تلاشی برای مستندسازی علمی و تحلیلی سیره حکمرانی رئیسجمهور شهید است.
در آستانه نخستین سالگرد شهادت رئیس جمهور محبوب و مردمی ایران، آیتالله سیدابراهیم رئیسی، پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) میزبان مراسم رونمایی از کتاب ارزشمند «الگوی سیاستورزی شهید» است.
کارگروه تجربهنگاری پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام)، روز چهارشنبه، ۲۴ اردیبهشتماه ۱۴۰۴، نشستی تخصصی و مجازی را برای نقد و بررسی کتاب «تبلیغ در منطقه آزاد» برگزار کرد.
یادداشت | رضا سامان
پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام)، بهعنوان یکی از مراکز مهم علمی در حوزه مطالعات اسلامی، امسال نیز حضوری فعال و هدفمند در سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران دارد.
یادداشتی به مناسبت میلاد هشتمین امام شیعیان منتشر شده توسط روابط عمومی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام
پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) با حضور فعال در دومین رویداد و نمایشگاه ملی اصحاب اندیشه، به معرفی تازهترین تولیدات علمی، آثار پژوهشی، نشریات تخصصی و دستاوردهای خود پرداخت.
پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) از تجدید چاپ و عرضه مجموعه حدیثی فاخر «جوامع الکلام فی دعائم الاسلام عن طریق اهلالبیت علیهمالسلام» در ۱۸ جلد به زبان عربی خبر داد.
همزمان با تداوم بحران فلسطین و قرار داشتن آن در کانون توجه جهانی، پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) در نشستی علمی به یکی از ابعاد کمتر شناختهشده اما پر اهمیت تاریخ حمایت از ملت مظلوم فلسطین پرداخت. این نشست که روز یکشنبه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ با عنوان «بررسی نمونههایی از نامهنگاری علمای امامیه به واتیکان در دفاع از مردم مظلوم فلسطین» برگزار شد، به واکاوی تلاشهای دیپلماتیک، دینی و فرهنگی علمای شیعه از طریق مکاتبه با عالیترین مقام کلیسای کاتولیک پرداخت.
«موسوعه آیات الاحکام»، حاصل سالها تلاش و پژوهش در حوزه فقه قرآنی، تنها به ارائه نظرات فقهی محدود نمیشود؛ بلکه با تشریح فرایند تدوین، چالشهای پیشرو و توصیههایی کاربردی برای محققان، به منبعی ارزشمند برای پژوهشگران و علاقهمندان به این حوزه تبدیل شده است.
نشست تخصصی نقد و بررسی کتاب «قبیله غریب؛ تجربهنگاری فعالیتهای فرهنگی حجتالاسلام صادقیفر در شهر نِکا»، به قلم علیرضا نیکبین، روز سهشنبه ۱۹ فروردینماه ۱۴۰۴ بهصورت مجازی برگزار شد.
نشست تخصصی نقد و بررسی کتاب «ابزارهای فرهنگی؛ تجربهنگاری تولید و استفاده از ابزارهای کمکآموزشی در تبلیغ دینی» به همت کارگروه تجربهنگاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) و با حضور اساتید و پژوهشگران حوزه تبلیغ، در سالن اجتماعات این پژوهشکده برگزار شد.
نام
تجربه نگاری (و ارائه گزارش راهبردی) جبهه فرهنگی میقات ظهور
هدف
ثبت تجربه های فعالیتهای حجت الاسلام والمسلمین وکیل پور در جبهه فرهنگی میقات ظهور
مجری
فاطمه گوهری
تحقیق حاضر بنا دارد از طریق تجربه نگاری «جبهه فرهنگی میقات ظهور» به عنوان یک تشکیلات چندمنظوره فرهنگی موفق که توانسته تشکلهای متعددی برای خود ایجاد کند و ارتباط خوبی بین این تشکلها برقرار کند، «الگویی» برای این کنشگران ارائه دهد تا ضمن انجام فعالیتهای فرهنگی با رویکردی جهادی، با یادگیری و التزام به مولفه های «جبهه سازی فرهنگی» فعالیتهای خود را در افق بلندمدت سامان دهد و زمینهای برای تقویت جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی فراهم نماید.
حضور در بین اقشاری از جامعه که درگیر شدیدترین آسیبهای فرهنگی–اجتماعیاند که بسیاری از دغدغه مندان فرهنگی حتی توان نزدیک شدن به آن را ندارند (مانند شراب خواران)، فعالیتهای حوزه تبلیغ (از تولید محتوا گرفته تا سازماندهی و اعزام با سابقه 23 ساله)، فعالیتهای رسانهای (نگارش نمایشنامه، برگزاری نمایشهای خیابانی، ساخت مستند)، فعالیتهای دانشبنیان و دانشهای پیشرو در حوزه مهندسی برای ارتقاء فعالیتهای جهادی (برگزاری مسابقات در زمینه مکانیک و الکترونیک، طراحی سه خودرو در زمینه کشاورزی)، برنامه های مدون جهادی (ساخت چندین حسینیه در مناطق مختلف کشور که در بحران سیل سال گذشته به قرارگاه کمک های مردمی مبدل شده بود.) و برنامه هایی در حوزه بینالملل به خصوص در حرکت تمدنساز اربعین و بسیاری دیگر از فعالیتها، «میقات ظهور» را به یک جبهه شبکه ساز و چندمنظوره مبدل کرده که ضمن فعالیتهای متنوع فرهنگی با نوع مدیریت جهادی، با توانمندی محیطبینی و تجمیع فعالیتها و برقراری ارتباط بین تشکلهای خود با رویکرد منسجم قرارگاهی استانی و کشوری در جهت «جبههسازی» گام برداشته است. به طوری که مدیران عالیرتبه نظام مانند آیت الله رئیسی «رئیس قوه قضائیه»، سردار محمد رضا نقدی «معاون هماهنگ کننده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی» نیز به دنبال بکارگیری مسئولان «میقات» در ساختارهای مدیریتی کلان فرهنگی بودهاند.بنابراین مسئله تحقیق حاضر این است که چطور میتوان با تجربه نگاری از جبهه فرهنگی میقات ظهور و ارائه الگویی از آن فعالیتهای کنشگران جهادی و فرهنگی را در ایجاد و سرعت بخشیدن به فرایند از «تشکلها تا جبهه» تقویت کرد.
شماره نهم فصلنامه «نامه جمهور» با عنوان ویژهنامه کارگری، به زودی منتشر خواهد شد. این شماره از فصلنامه در 344 صفحه، به بررسی ابعاد مختلف زندگی کارگران در ایران میپردازد.
کتاب "رهیافتهای توحیدی 3" با عنوان "شرح کتاب روح توحید؛ نفی عبودیّت غیرخدا با رویکرد فلسفی"، اثری است که به کوشش صدیقه حاجیعلیان توسط پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) در سال 1403 به شمارگان 300 نسخه به چاپ رسیده است.
کتاب «رهیافتهای توحیدی 2» شرحی است بر کتاب ارزشمند «روح توحید؛ نفی عبودیت غیر خدا» اثر حضرت آیتالله خامنهای (مدظلهالعالی) که با رویکردی اجتماعی و به کوشش رضا خانجانی توسط انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام منتشر شده است.