X
عید سعید فطر، یکی از بزرگترین اعیاد اسلامی است که پس از یک ماه روزهداری و عبادت در ماه مبارک رمضان جشن گرفته میشود. این عید به معنای "عید فطرت" است و فرصتی برای شکرگزاری به درگاه خداوند به خاطر نعمتهایش و همچنین فرصتی برای برقراری همبستگی و محبت بین مسلمانان به شمار میآید.
فقه قرآنی، دانشی پویا و بالنده است که همواره در حال تکامل و پاسخگویی به نیازهای روز جامعه است. «موسوعه آیات الاحکام»، اثری جامع و نوآورانه در این زمینه است که تلاش میکند با استفاده از آیات قرآن، به تبیین دقیق و جامع احکام فقهی بپردازد.
روز قدس، روز بیداری امت اسلامی و دفاع از مظلومیت فلسطین است. در شرایطی که رژیم صهیونیستی هر روز جنایتی تازه رقم میزند و قدرتهای استکباری در برابر آن سکوت کردهاند، گرامیداشت این روز بیش از همیشه اهمیت دارد. روز قدس، نماد ایستادگی در برابر اشغالگری و جنایت، و فرصتی برای همبستگی جهانی با ملت فلسطین است.
کارگروه تجربهنگاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام)، نشست تخصصی نقد و بررسی کتاب زندگی، مادری، کنشگری را برگزار کرد. این اثر نمونهای از آثار تجربهنگاری است که با هدف ثبت و انتقال تجربیات زیسته زنان در عرصههای مختلف اجتماعی و خانوادگی تدوین شده است.
ماه رمضان، ماه رحمت و برکت، با ولادت سراسر نور سبط اکبر پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله)، امام حسن مجتبی (علیهالسلام)، در نیمه خود، جلوهای دیگر مییابد. این میلاد فرخنده، یادآور شخصیت بلندمرتبهای است که جلوهگر بخشندگی، صلحطلبی و کرامت در تاریخ اسلام بوده است.
«موسوعه آیات الاحکام»، اثر منتشر شده توسط انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام)، روز چهارشنبه 22 اسفندماه در سومین جلسه هماندیشی «بازگشت به قرآن و افق آتی همگرایی ملتهای مسلمان» معرفی شد.
پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) نشست نقد و بررسی کتاب «آزادی در زندان؛ تجربهنگاری فعالیتهای تبلیغی یک روحانی در زندان» را برگزار کرد. در این نشست، جمعی از صاحبنظران حوزه مطالعات فرهنگی و تبلیغی به واکاوی ابعاد مختلف این اثر و تحلیل دستاوردهای آن پرداختند.
یادداشت | محمد باغچیقی(1)
پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) میزبان نشست نقد و بررسی کتاب «مجلسیات» تألیف خانم حمیده تابعی بود. این نشست که به صورت مجازی برگزار شد، فرصتی مغتنم برای تبادل نظر و بررسی ابعاد مختلف این اثر نوآورانه فراهم آورد.
سومین و آخرین جلسه دوره آموزشی «آشنایی با طراحی اسلامی سکوهای مجازی و نقد الگوهای موجود» با حضور سه پژوهشگر حوزه فضای مجازی برگزار شد. در این جلسه، حجتالاسلام محمدعلی جلالی، آقای میرحیدری و حجتالاسلام رضا سامان به بررسی ابعاد مختلف طراحی اسلامی سکوهای مجازی پرداختند.
ماه مبارک رمضان، ماه رحمت، مغفرت و برکت، از راه رسید. این ماه، فرصتی است برای نزدیکی به خداوند، پاکسازی قلب و تقویت روح.
شماره نهم فصلنامه «نامه جمهور» با عنوان ویژهنامه کارگری، به زودی منتشر خواهد شد. این شماره از فصلنامه در 344 صفحه، به بررسی ابعاد مختلف زندگی کارگران در ایران میپردازد.
نام
تجربه نگاری الگوی فعالیت مهدکودک «مادرکودک حسنات»
هدف
جمع آوری اطلاعات از تجربه نگاری های سطح کشور
مجری
حدیثه اسفندیار
کلیات
ازاهداف مهم تربیت کودک، آمادهسازی او برای زندگی در اجتماع و تعقیب اهداف الهی جامعه است. کانون خانواده نخستین نهاد اجتماعی است که کودک درآن پرورش مییابد و میآموزد که چگونه رفتار اجتماعی داشته باشد. درمحیطهای اجتماعی نظیر مهدکودک، نهادهای دیگری به جز خانواده در آموزش هنجارها و ارزشها به فرزندان دخالت دارند و باافزایش سن کودک بهمرور از نقش خانواده کاسته و بر نقش این کانونها در الگودهی به شخصیت کودک افزوده میشود.
مهدکودک ها علاوه بر نگهداری کودکان در پرورش و تربیت آنان نیز مشارکت زیادی دارند. مهدکودک دورهی آموزش غیر رسمیای است که برای کودکان زیر هفت سال طراحی شده است. وظیفه مهم این مراکز آشنا کردن کودکان با هنجارها و ارزش های جامعه، آموختن رفتار اجتماعی و نیز آشکار کردن استعدادهای نهفته در آنان است، به طوری که در آینده با ورود به مراکز آموزشی و فرهنگی، این استعدادها هر چه بیشتر بارور شوند. همچنین مهدکودک ها و مراکز پیش دبستانی وظیفه آموزش فعالیت های پیش از دبستان و آماده کردن کودک برای ورود به دبستان را بر عهده دارند.
برهمین اساس، سالهای پیش از دبستان در رشد و تربیت کودکان نقش اساسی و تعیینکنندهای دارد. در این دوران حساس و مهم، یادگیری کودکان عمیقتر، سریعتر، و آسانتر انجام میشود. تواناییهای آنان در جنبههای مختلف رشد شکوفا میشود و پایه های اصلی شخصیت آنها شکل میگیرد. بنابراین توجه پژوهشگران و سیاستگذاران امر آموزش در سراسر جهان بیشتر معطوف به برنامهریزی برای فعالیتهای آموزشی و پرورشی این دوره از زندگی انسان است.
برهمیناساس نقش مهم مهدکودک در روند اجتماعی شدن کودکان، برهیچکس پوشیده نیست؛ این مراکز تربیتی و آموزشی در ایران هم، از زمان نه چندان دور، فعالیت خود را آغاز نموده اند و بسرعت گسترش یافته اند. اما ازآنجایی که روند شکلگیری مهدکودکها در ایران براساس الگوی غربی وارداتی (جدایی مادر و کودک) است، وبا فرهنگ ایرانی– اسلامی جامعه ایرانی هم خوانی ندارد، لزوم شکلگیری مهدکودکی که به همراهی و تعامل هرچه بیشتر مادر و کودک بیانجامد، بیش از پیش احساس میشد. مهدکودک «مادرکودک حسنات» باهدف تحقق این امر شکل گرفت. این پژوهش درصدد است تا با مطالعه توصیفی الگوی فعالیت مهدکودک «مادرکودک حسنات» این تجربه جدید وتازه را معرفی نماید وابعاد ونتایج ودستاوردهای آن را در معرض عموم قرار دهد.
کتاب "رهیافتهای توحیدی 3" با عنوان "شرح کتاب روح توحید؛ نفی عبودیّت غیرخدا با رویکرد فلسفی"، اثری است که به کوشش صدیقه حاجیعلیان توسط پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) در سال 1403 به شمارگان 300 نسخه به چاپ رسیده است.
کتاب «رهیافتهای توحیدی 2» شرحی است بر کتاب ارزشمند «روح توحید؛ نفی عبودیت غیر خدا» اثر حضرت آیتالله خامنهای (مدظلهالعالی) که با رویکردی اجتماعی و به کوشش رضا خانجانی توسط انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام منتشر شده است.
پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام از انتشار کتاب جدید خود با عنوان «پدیده گفتمان» خبر داد. این اثر به قلم محمدرضا فلاح شیروانی و با تدوین سیدمصطفی مدرس مصلی در زمستان ۱۴۰۳ به چاپ رسیده است.