در پژوهشکده باقرالعلوم (ع)؛
هفتاد و پنجمین جلسه گروه تاریخ و اعلام دانشنامه پیامبر اعظم(ص) برگزار شد
روابط عمومی پژوهشکده باقرالعلوم(ع) ـ هفتاد و پنجمین جلسه گروه تاریخ و اعلام دانشنامه پیامبر اعظم(ص) با حضور اعضای شورای علمی گروه در پژوهشکده باقرالعلوم(ع) برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده باقرالعلوم(ع): هفتاد و پنجمین جلسه گروه تاریخ و اعلام دانشنامه پیامبر اعظم(ص) با هدف غنای محتوای علمی مقالات با حضور اعضای شورای علمی گروه: آقایان رسول قلیچ ـ قاسم خانجانی ـ سامانی و آقا نوری در دفتر دانشنامه برگزار شد.
در این جلسه بررسی محتوایی مقاله «بیعت » تألیف رمضان محمدی در دستور کار قرار گرفت.
بيعت در لغت به معناى دست به دست زدن براى التزام به طاعت و فرمانبردارى از كسى يا براى مبايعه آمده است.و در اصطلاح تعهد تبعيت و اطاعت و پيروى بى چون و چرا از صاحب بيعت است، بطورى كه عدم بيعت نوعى مخالفت شمرده مى شده است. مسلمانان هنگام بيعت با پیامبر دست روى دست آن حضرت مى گذاشتند و يا مصافحه مى كردند؛ البته رسول خدا صلى الله عليه و آله در بيعت زنان مصافحه نمى كرد و به قول اكتفا مى نمود و در مواردى نيز وارد شده است كه آن حضرت از پشت پارچه يا باگذاشتن دست خود در ظرف آبى با زنان بيعت مى كرد.
در ادامه به بررسی محتوایی مقاله «ثویبه» تألیف رمضان محمدی پرداخته شد.
ثُوَيبه: مادر رضاعى رسول خدا(ص) بود. ایشان بعد از تولد چند روزى از مادرشان آمنه شير خورد، پس از آن به دلايل مختلفى كه براى ما معلوم نيست و از اين دلايل مى تواند بيمارى مادرشان باشد، دايگان مختلفى آن حضرت را شير دادند. شامى ده دايه براى رسول خدا(ص) شمرده و نخستين دايه را ثويبه كنيز ابولهب دانسته است. ثويبه از شير پسرش مسروح به رسول خدا(ص)شير داده است.
سپس مقاله «ثابت بن دحداح» تألیف آقای رمضان محمدی بررسی شد.
وى از خاندان بَلىّ از قبيله قضاعه و هم پيمان بنى عمرو بن عوف است. ابن عبدالبر گفته است: از نام و نسب او اطلاعى در دست نيست جز اين كه او انصارى و هم پيمان انصار است. نام او را بيشتر ثابت بن دحداح بن نُعَيم بن غَنْم و برخى نيز عمروبن دحداح گفته اند. و كنيه اش ابودحداحه است.
اعضاء شورای علمی با طرح نقطه نظرات علمی و بررسی نقاط قوت و ضعف ساختاری و محتوایی طرح مقالات، تصمیم گرفتند که هر سه مقاله را مولف محترم اصلاح نمایند.