در پژوهشکده باقرالعلوم (ع)؛
هفتاد و سومین جلسه گروه تاریخ و اعلام دانشنامه پیامبر اعظم(ص) برگزار شد
روابط عمومی پژوهشکده باقرالعلوم(ع) ـ هفتاد و سومین جلسه گروه تاریخ و اعلام دانشنامه پیامبر اعظم(ص) با حضور اعضای شورای علمی گروه در پژوهشکده باقرالعلوم(ع) برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده باقرالعلوم(ع): هفتاد و سومین جلسه گروه تاریخ و اعلام دانشنامه پیامبر اعظم(ص) با هدف غنای محتوای علمی مقالات با حضور اعضای شورای علمی گروه: آقایان ـ رسول قلیچ ـ قاسم خانجانی –سامانی –آقا نوری - در دفتر دانشنامه برگزار شد.
در این جلسه بررسی محتوایی مقاله «بدیل بن ورقاء » تألیف سید علی حسینی زاده در دستور کار قرار گرفت.
این مقاله در مورد بُدیل فرزند ورقاء بن عبدالعزی از قبیله خزاعه است وی ساکن مکه بوده و بزرگ خزاعه شمرده می شد او را از زیرکان عرب شمرده اند. از آنجا که قبیله خزاعه از دوستان پیامبر بوده و علاوه بر هم پیمانی با آن حضرت، عده ای از آنان مسلمان بودند آنان راز دار پیامبر در منطقه تهامه بودند و هیچ خبری را از آن حضرت پنهان نمی کردند.
در ادامه به بررسی محتوایی مقاله «بجیله» تألیف آقای منتظر القائم پرداخته شد.
بجیله قبیله ای عربی از قبایل جنوبی شبه جزیره و از اعراب قحطانی که منسوب به زنی به نام بجیله هستند که دختر صعب ابن سعد العشیره است. این قبیله از فرزندان انمار بن اراش بن عمرو بن الغوث بن نبت بن زید بن کهلان بن سبا اند. بجیله بت ذوالخلصه را می پرستیدند بجیله پیوسته با همسایگان خود در چالش بود و روابط دوستی مشخصی با دیگر قبایل یمنی اطراف خود همچون مذحج داشت از اینرو در بسیاری از قبایل پراکنده شدند. و جریر بن عبدالله بجلی مجددا آنها را متحد کرد.
سپس مقاله «بنی تمیم» تألیف آقای حاجی زاده بررسی شد.
بني تميم :يكي از بزرگترين قبايل اعراب در زمان پيامبر اكرم (ص) بود
از لحاظ جغرافيايي محل سكونت اين قبيله سرزمين «دهناء» بوده است. دهناء در باديه بصره واقع شده است كه در واقع ، شامل هفت كوه است. قبيله بني تميم اساسا چادر نشين و قبل از اسلام بت پرست بودند . اين قبيله داراي احشام و اموال فراواني بودند. با گسترش اسلام در شبه جزيره عربستان سران قبايل مختلف عرب خدمت پيامبر اكرم (ص)مي رسيدند واسلام مي آوردند .سال نهم هجري به جهت اين كه گروه ها ي بسياري از اعراب نزد پيامبر (ص)در مدينه آمدند و اسلام آوردند، به « سنة الوفود » مشهوراست.
اعضاء شورای علمی با طرح نقطه نظرات علمی و بررسی نقاط قوت و ضعف ساختاری و محتوایی طرح مقالات، پیشنهادات اصلاحی خویش را ارائه کردند.