در گفتگو با مهر عنوان شد:
عدم دسته بندی آثار شهیدمطهری/ برخی مسئولان با اندیشه استاد بیگانه اند
عضو پژوهشکده باقرالعلوم با اشاره به سته بندی نشدن آثار شهیدمطهری برای معرفی به اقشار مختلف، بر عدم آشنایی برخی مدیران اجرایی و فرهنگی با اندیشه های عمومی شهید تأکید کرد و گفت: باید نهضتی به منظور تحقق عملی اندیشه های استاد صورت گیرد .
حجت الاسلام سیدجعفر حق شناس مدیر گروه زن و خانواده پژوهشکده باقرالعلوم(ع) در گفتگو با خبرنگار مهر، گفت: آشنا شدن جامعه به ویژه نسل جوان با افکار شهید مطهری پشتوانه محکمی برای حفظ اندیشه های خالص دینی است.
داوری منصفانه و بی تعصبی از ویژگیهای اندیشه شهید مطهری است
وی به چهار ویژگی مهم آثار شهید مطهری اشاره کرد و گفت: آثار ایشان بسیار عمیق و موشکافانه و بطور دقیق منطبق بر تفکر ناب اسلامی، خالی از التقاط ، پیش داوری های شخصی و انحرافاتی است که در برخی آثار دیگر متفکران ممکن است وجود داشته باشد.
مدیر گروه زن و خانواده پژوهشکده باقرالعلوم(ع) افزود: علاوه بر این، نوشته ها و گفته های ایشان خالی از تعصب و جانبداری های بی منطق است و ایشان در هر موضوعی که وارد شده منصفانه قضاوت کرده است حتی در نقد مخالفان دین ابتدا سخن آنان را به خوبی پرورانده و بعد پاسخ می دهند.
حجت الاسلام حق شناس اثرگذاری کلام شهید مطهری را ناشی از صفای باطن و اخلاص او خواند و گفت: صفای باطن و اخلاص در کلام و نوشته ها، حرفهای ایشان را اثرگذار کرده است و چیزی را بیان کرده که با تمام وجود به آن اعتقاد داشته است ، وی نسبت به پدیده های مختلف جامعه، افراد، جریانات و دیدگاه ها حقیقت جو بود.
وی با تأکید بر روزآمدی افکار شهید مطهری، یادآور شد: آشنایی وی با آخرین تحولات جامعه بشری از دیگر ویژگیهای این شهید بزرگوار است به گونه ای که می توان او را زمان آگاه خواند و حتی به نوعی از زمان خویش هم جلوتر بود چراکه آثار این شهید هنوز هم زنده است و گویی برخی کتابهای وی برای امروز نوشته شده است.
مدیر گروه زن و خانواده پژوهشکده باقرالعلوم(ع) در ادامه به برخی از مهمترین محورهای آثار و اندیشه های شهید مطهری اشاره کرد و افزود: یک بخش از آثار ایشان مباحث اعتقادی است که می توان گفت عقیده و ایمان یک مسلمان با خواندن این بخش از آثار مستحکم می شود.
وی افزود: کتابهای فلسفی و اعتقادی شهید مطهری در رده های مختلف وجود دارد چه برای اهل فن مثل شرح اسفار، شرح منظومه و... و چه برای علاقمندان مطالعات دینی مثل مجموعه جهان بینی، توحید، نبوت، پیامبر و امید و امامت و...که برای عموم جامعه کتابهای بسیار خوبی در مسائل عقیدتی است.
تفسیر قرآن شهید مطهری چکیده اندیشه های دینی اوست
حجت الاسلام حق شناس یادآور شد: برخی دیگر از آثار شهید در زمینه اخلاق و تربیت اسلامی است مثل کتاب بیست گفتار، ده گفتار، تعلیم و تربیت در اسلام، آزادی معنوی و... که برای عموم جامعه بسیار مناسب است. در مورد مباحث تاریخی نیز کتابهایی چون جامعه و تاریخ از ایشان بر جای مانده که در کنار آن کتابهایی که در مورد ائمه نگاشته یا بیان داشته اند تحلیهای سیاسی و تاریخی ایشان در این کتابها آمده است.
وی به اندیشه های قرآنی شهید مطهری اشاره کرد و گفت: مجموعه کتابهای "آشنایی با قرآن" که آخرین جلد آن اخیرا (جلد 14) منتشر شده است بسیار مجموعه جالبی است و هر چه به جلدهای آخر نزدیک می شویم سوره های کوتاه و متوسط قرآن را تفسیر کرده اند که این مجموعه تفسیری مملو از مسائل عقیدتی، اخلاقی، تاریخی و... است. این مجموعه حاصل گفتارهای سالهای آخر عمر ایشان است که می توان گفت با مطالعه این اثر قرآنی به نحوی مخاطب از مطالعه دیگر آثار استاد بی نیاز می شود.
آثار شهید مطهری دسته بندی نشده است
وی در تشریح راهکارهای تبیین و تعمیق اندیشه های دینی شهیدمطهری در جامعه گفت: مسئولان و مدیران فرهنگی و نیز مسئولان نشر اندیشه های شهید مطهری، باید بر روی آثار ایشان از نظر ارائه، چاپ و توزیع کار بیشتری انجام دهند. یعنی از نظر دسته بندی باید یک سیر مطالعاتی را به جامعه معرفی کنیم که اگر کسی می خواهد با افکار فلسفی ایشان آشنا شود چه کتابهایی بخواند و یا در قشر دبیرستانی و یا عامه مردم چه کتابهایی مطالعه کنند.
مدیر گروه زن و خانواده پژوهشکده باقرالعلوم(ع) افزود: علاوه بر این مسئولان اجرایی و فرهنگی کشور باید خود را ملزم کنند- نه با بخشنامه- که یک دور با اندیشه های عمومی اعقتادی و اخلاقی شهید آشنا شوند، اگر یک مدیر اسلامی در کشور ما با اندیشه های ایشان آشنا شود و به دنبال پیاده کردن آن باشد تأثیر بسیاری در رشد فرهنگی و اجتماعی عقاید دینی و اخلاقی جامعه خواهد داشت.
وی بر شیوه های مختلف در معرفی اندیشه های شهید مطهری از طریق رسانه های صوتی، تصویری به ویژه سینما و انیمیشن تأکید کرد و افزود: رسانه های کشور در معرفی گلچین اندیشه های شهید مطهری به ویژه مسائلی که جامعه بیشتر نیازمند آن است رسالت مهمی بر عهده دارند. همچنین گروه های تخصصی باید این اندیشه ها را تبیین و به شیوه های جذاب و مناسب آماده و تبلیغ کنند و برای گروه های سنی برنامه ریزی صورت گیرد.
مطالعات آثار شهید مطهری مقدمه تحقق اندیشه های ایشان است
حجت الاسلام حق شناس عدم آشنایی نسل جوان نسبت به اندیشه های شهید مطهری را ناشی از عدم معرفی و عرضه مناسب آثار استاد خواند و گفت: باید از روشهای مختلف و جذاب برای گروه سنی مختلف به ویژه کودکان و نوجوانان با ساخت انیمیشن و فیلم و...بهره گرفت تا به مطالعه آثار ایشان تشویق شوند و افراد صاحب نظر بخشهای جذاب آثار و کتب شهید مطهری را جمع آوری و آن را به شیوه ای جذاب عرضه کنند .
وی افزود: علاوه بر این می توان گروهی از معلمان فهیم و علاقمندان به آثار شهید مطهری را تشویق کرد تا با مطالعه این اندیشه ها به بیان آن در کلاسهای خود بپردازند البته نه برای نمره بلکه حتی یک معلم فیزیک می تواند به عنوان یک موضوع متنوع، یک ربع بحثی را از شهید مطهری مطرح کند و بچه ها نظر داده و بعد نظر شهید مطهری گفته شود.
وی به آثار صوتی شهید مطهری اشاره کرد و دسته بندی و توزیع آن را به صورت نرم افزار از دیگر راههای انتشار اندیشه های شهید مطهری برشمرد.
حجت الاسلام حق شناس در پایان تأکید کرد: باید در کشور نهضت و تلاشی به منظور تحقق عملی اندیشه های ایشان صورت گیرد. تلاشی در سطح اجرا و مدیران فرهنگی تا ایده های ایشان در مورد اخلاق و مدیریت در سطح جامعه عملی شود چراکه مطالعات آثار ایشان مقدمه تحقق اندیشه های شهید مطهری است.
تاريخ انتشار، تهران: ۰۸:۴۲ , ۱۳۹۰/۰۱/۳۱
امانت داري و اخلاق مداري
استفاده از اين خبر فقط با ذکر منبع " خبرگزاري مهر " مجاز است.
© 2003-2008 Mehr News Agency