در آیین رونمایی دائرةالمعارف صحابه پیامبر؛
دکتر خاموشی: زندگی صحابه پیامبر ارایه کننده سبک زندگی اسلامی
روابط عمومی پژوهشکده باقرالعلوم (علیه السلام) - رییس سازمان تبلیغات اسلامی گفت: پیامبر اسلام مستجمع جمیع آموز ش های وحیانی است که بر انبیای سابق نازل شده و نسبت دین او با سایر ادیان، دین مکمل است.
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده باقرالعلوم (علیه السلام): حجت الاسلام والمسلمین دکترمهدی خاموشی، رییس سازمان تبلیغات اسلامی در آیین رونمایی از مجموعه دارالمعارف صحابه پیامبر اعظم (ص) گفت: پیامبر اسلام به عنوان آخرین پیامبر و رساننده وحی منزل و کتاب قرآن به عنوان اعجاز حضرت مهم ترین نسخه هدایت بشری است و ضرورت داشت که محققان و جامعه علمی ما سال به سال با تحقیقات نو و مطالعه دقیق و جامع در رابطه با زندگی فردی، اجتماعی و سیاسی آن حضرت و محیط پیرامونی و افق هایی که پیامبر برای جامعه بشری ترسیم می فرماید الگویی را به جامعه امروز ارایه کنند.
وی با اشاره به آیات قرآن در رابطه با پیامبر اعظم (ص) تصریح کرد: بنا به فرموده قرآن پیامبر سخن نمی گوید مگر از وحی الهی و منشأ سخنان او منشأ نفسانی نیست، ما معتقدیم آنچه را او به جامعه بشری می دهد انسان ها مأمور به دریافت و آنچه را که از آن نهی می کند انسان ها مأمور به پرهیز از آن هستند. در اعتقادات ما پیامبر اسلام مستجمع جمیع آموز ش های وحیانی است که بر انبیای سابق نازل شده و نسبت دین او با سایر ادیان، دین مکمل است؛ بنابراین با این نگاه زندگی مبارک ایشان برای جامعه بشری درس زندگی است.
حجت الاسلام والمسلمین خاموشی با اشاره به آیه 177 سوره بقره خاطرنشان کرد: روایتی از رسول خدا (ص) در رابطه با عمل به این آیه نقل شده است که بر اساس این روایت سه رکن لازم برای رسیدن به نظام تکاملی در این آیه بیان شده است. این سخن پیامبر می تواند وحی منزل و یا سخن شخصی ایشان باشد اما حتی سخن پیامبر نیز مانند آیات قرآن برای ما حجت است چرا که برگرفته از وحی می باشد.
وی افزود: در نگاه فقهی شیعه سخن پیامبر و رفتار ایشان برای ما حجیت دارد و ما با نگاه حکم الهی به آن می نگریم و گاه حتی تقریر آن حضرت را نیز حجت می دانیم یعنی عملی که در حضور حضرت انجام می شود و ایشان نسبت به آن نهی نمی فرمایند برای ما حجت است.
رییس سازمان تبلیغات اسلامی خاطرنشان کرد: بر این اساس نقل روایات پیامبر کاری ضروری و لازم است و خوشبختانه کتب و منابع فریقین مملو از سخنان رسول خداست. تهیه مجموعه صحابه پیامبر اعظم نیز کاری علمی و فاخر از پژوهشکده باقرالعلوم (ع) بود که امیدواریم مورد استفاده جامعه علمی و عموم اقشار مردم قرار بگیرد.
وی افزود: پیرامون صحابه پیامبر (ص) می بایست کار جامعی انجام می شد و باید تکمیلیه شایانی به آن افزوده می شد چرا که پیش از این نیز در این رابطه کارهایی صورت گرفته بود اما به نظر ناقص و دارای نقصان می رسید، این مجموعه کار نادری است که جامعه علمی، نسل جوان و مسلمانان ایران و سایر نقاط دنیا می توانند از آن بهره برداری کنند.
حجت الاسلام والمسلمین خاموشی یادآور شد: این تحقیق ویژگی های خاصی دارد، از جمله اینکه وجهه کامل تری نسبت به سایر آثار و تحقیقات سابق در این زمینه دارد. زندگی صحابه پیامبر مدل سبک زندگی ای را به ما ارایه می دهد که با مطالعه زندگی افرادی که پیامبر را درک کرده اند می توان نظام الگویی خاصی را به جامعه امروزی ارایه کرد.
در پایان این آیین، از دست اندرکاران تهیه و تألیف مجموعه های دارالمعارف صحابه پیامبر اعظم از جمله محمدهادی یوسفی غروی تقدیر شد.