به گزارش روابط عمومی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام، شـاید آن روز که امام صادق علیهالسلام، «زیـارت اربعیـن» را در کنار چهار نشانه دیگر از خصوصیات و ویژگیهای شـیعیان در فضـای اجتماعـی برشـمردند، هیچکس فکر نمیکرد کـه بیش از هزار سـال بعد در قرن بیسـت و یکم میلادی، چه حماسه شـورانگیز و شـگفتانگیزی در ایام زیارت اربعین، در سـرزمین وعده داده شـده قیام منجی موعود بشـر (عج)، یعنی «کربلای معلی» رقـم خواهد خورد.
کنگره بینالمللی اربعینی حسینی، که واقعهای کاملاً مردمنهاد، معنوی، حماسی و دارای ابعاد تمدنی است، با میزبانی ملت مخلص و ولایتمدار عراق و حضور میلیونها انسان دلداده حضرت سیدالشهدا علیهالسلام از مذاهب، ادیان و ملل مختلف جهان، تعجب متفکرین، سیاستمداران و فرهنگپژوهان جهان را برانگیخته است.
این حرکت مردمی مملو از شور، ایثار، عشق و حماسه در دوران معاصر، هیچ بدیل و مانندی ندارد و بایسته است قبل از روایتها و تحلیلهای ضعیف و ناقص، بهصورت عالمانه، دقیق و عمیق مورد مطالعه و واکاوی و تبیین قرار گیرد تا از رهگذر آن، ضمن تقویت و توسعه این حماسه متعالی، الگوی راهگشایی برای حل مسائل تمدنی جهان اسلام استخراج گردد.
کتاب مغناطیس حسین علیهالسلام اثر عباس عبداللهی که به تازگی از سوی انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام منتشر و بر پیشخوان نشر قرار گرفته، تحلیلی است بر بزرگترین اجتماع تاریخی و حماسی بشر در اربعین که مـسـلـمـانـان و حـتـی غـیـرمـسـلـمـانـان مـحـبّ حضرت اباعبداللهالحسین علیهالسلام از سـراسـر جهان بـا رنـگهـا و مـذاهـب گـونـاگـون، در آن حضور دارند.
نویسنده اثر معتقد است که این امنیت ویژه مردمی، این ایثارها و همیاریها، این مدیریت و گردش اقتصادی مردمی که فقط و فقط به سبب ظهور پیوند ملل مسلمان با حقیقت ملکوتی سالار شهیدان، حضرت حسین علیهالسلام رخ میدهد، از عمق تأثیرات فردی و اجتماعی پیوندهای طولی و عرضی «نظام ولایت» حکایت میکند و تحلیل آن جز با نظریه «نظام اجتماعی ولایت» امکانپذیر نیست.
نگارنده کتاب با توجه به تحصیلات تخصصی در حـوزه نظام معارف انقلاب اسلامی و اندیشه امامین انقلاب، بهترین و عمیقترین منبع معرفتی برای تحلیل و تبیین حماسه تمدنی را تقریر قرآنیِ عمیق حضرت آیتالله خامنهای از اصل اعتقادی «ولایـت» یافته و بر این اسـاس، در مقام توصیف و تحلیل حماسه زیارت اربعین برآمده و نوشتار حاضر را در سه فصل به رشته تحریر در آورده است.
فصل نخست این نوشتار به دو بخش تقسیم میشود؛ در بخش نخست پیشینه سنت زیارت اربعین، تاریخچه شکلگیری، احادیث و روایات مرتبط با اربعین، دلایل بزرگداشت، جایگاه زیارت پیاده امام حسین علیهالسلام و انتفاضه عراق مورد مداقه قرار میگیرد؛ در بخش دوم نیز به ارائه آمارهای کمّی در خصوص ابعاد منحصر به فرد و شگفتانگیز پیادهروی اربعین از قبیل تعداد زیارتکنندگان، تعداد موکبها، رکوردهای اربعین و رویدادهای خاص پرداخته میشود.
در فصل دوم کتاب به مرورِ اندیشههای مقام معظم رهبری در خصوص پیادهروی اربعین پرداخته میشود و در آن نکاتی در خصوص اهمیت پیادهروی اربعین و همچنین ارتباط آن با ظهور مطرح شده و در انتهای فصل نیز توصیههای حضرت آیتالله خامنهای برای پیادهروی اربعین آورده شده است.
عنوان «مغناطیس حسین علیهالسلام»، با نظر به تحلیلهای اندیشهمندانه حضرت آیتالله خامنهای، بیانات و کلیدواژههای استفاده شده معظمله در خصوص پیادهروی اربعین، برداشت و انتخاب شده است؛ بنابراین نویسنده در فصل سوم براساس اندیشه مقام معظم رهبری در تبیین و تحلیل اصول اعتقادی اسلام در قرآن کریم، به تحلیل وقایع اعجازگونه حماسه اربعین، از آن به عنوان پلی برای ظهور منجی عالم بشریت میپردازد.
کتاب مغناطیس حسین علیهالسلام (تحلیلی بر بزرگترین اجتماع تاریخی بشر در اربعین براساس دکترین «ولایت») اثر عباس عبداللهی در قطع رقعی، 102 صفحه، شمارگان 300 نسخه توسط انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام منتشر شده است.
📚 تهیه اثر از فروشگاه اینترنتی پژوهشکده:
http://pbshop.ir/__p-p-613.aspx