X
نشست نقد و بررسی کتاب «توحید خیالی (تضاد گفتمان وهابیت با گفتمان اسلام در توحید و شرک)» دومین نشست از سلسله نشستهای نقد کتاب پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیه السلام) برگزار شد.
هفتمین و هشتمین شماره فصلنامه نامه جمهور با عنوانهای «انسان فلسطینی و امکان رهایی» و «فلسطین و سلطه» توسط انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام منتشر شد.
نشست نقد و بررسی کتاب «توحید خیالی (تضاد گفتمان وهابیت با گفتمان اسلام در توحید و شرک)» دومین نشست از سلسله نشستهای نقد کتاب پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیه السلام) برگزار میشود.
یادداشت | محمد باغچقی (1)
کارگروه سیاستگذاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام نشست چهاردهم از سلسله نشستهای علمی جمهوری اسلامی شناسی را با حضور مدیران فرهنگی کشور برگزار کرد.
تفاهمنامه همکاری بین پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام و پژوهشکده زن و خانواده با هدف همکاری در امور پژوهشی، آموزشی، ارتباطات بینالملل و بهرهمندی از امکانات و توانمندیهای یکدیگر جهت تحقق اهداف مشترک به امضا رسید.
پنجاهودومین نشست اساتید برجسته حوزه فرق و مذاهب با حضور مدیرکل جدید ادیان و مذاهب سازمان تبلیغات اسلامی در سالن جلسات شهید زینالدین ادارهکل تبلیغات اسلامی قم برگزار شد.
یادداشت | محمد باغچقی عضو گروه امت و تمدن پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام قم
نشست نقد و بررسی کتاب «آسیبشناسی نقد وهابیت» نخستین نشست از سلسله نشستهای نقد کتاب پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیه السلام) با ارائه حجتالاسلام احمد علیداد و نقد حجتالاسلام والمسلمین محمد صفر جبرئیلی برگزار شد.
رئیس پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی پژوهشکده باقرالعلوم علیهالسلام از تأسیس حوزههای مطالعاتی ایدهمحور و معطوف به راهگشایی برای انقلاب اسلامی در این پژوهشکده خبر داد.
یادداشت | حمیدرضا باقری
قائم مقام پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام از تشکیل مجموعه گروهی از افراد دغدغهمند برای نگاشتن یادداشتهای اندیشهورزانه درباره مسائل فرهنگی و اجتماعی روز در این پژوهشکده خبر داد.
نگاه حوزوی به مقوله کسب دانش در جهان بینی اسلامی، نگرش و بینش خاصی نسبت به علم وکسب آن وجود دارد. کتاب "بینش علمی" طلیعه ای برای تبیین دیدگاه محتشم و فاخر اسلامی به پدیده «علم» و مقوله کسب دانش می باشد. هنوز هم چون گذشته هایی که برای ما روایت می شود، کسانی که خداوند به ایشان لطف کرده و طلبگی را روزی شان کرده است، علم را بدون هیچ شائبه و عنوان دیگری برای خود مطلوب می دانند و برای دانایی دینی تب و تابی دارند. این به خاطر آن نظام ارزشی است که می پذیرند و به خاطر ورود در محیطی است که محیط متفاوتی است. اینجا واقعا علم، مطلوب اول است و تا سنوات طولانی برای طلاب علوم دینی مدرک تحصیلی و اعتبار اجتماعی مطرح نیست، بلکه خود دانایی و باسواد شدن برای ایشان مطلوبيت جدی و اصالی دارد، طوری که طلبه برای آن زندگی خودش را سمت و سو و سامان می دهد، و برای پیشرفت علمی به قدر وسع خود جهاد میکند، هر جا که لازم باشد می رود تا مگر بتواند نتیجه ای در خور رضایت امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشريف به دست بیاورد. همچنین می بینیم که طلبه ها کلی سؤال دارند، درباره این که چه باید بخوانند؟ چه طور باید بخوانند؟ و اینکه این کار را با چه چیزی انجام بدهند؟ متن درسی چه باشد؟ استاد چه کسی باشد؟ مدرسه بروند، مؤسسهای بروند یا نه؟ تا حدی این سؤالها جدی است که گاهی آرام و قرار را از طلبه میگیرد. نه نظام آموزشی حوزه، بلکه یک نظام ارزشی است که او را چنین بی قرار نموده است. این دغدغه ها نشانه های خوب و ارزشمندی هستند، منتها از کسی که صاحب این دغدغه های عزیز است میتوان پرسید چه تصویری از مطلوب خود و چه تصویری از راه های دستیابی به این مطلوب دارید؟ اگر تصویر درست نباشد مطمئنا چیزی را دنبال خواهیم کرد که مطلوب نیست یا از راه هایی خواهیم رفت که بهترین راه ها نیستند یا اصلا درست نیستند. نتیجه هم این می شود که محصولی که به دست میاید بیشتر مزاحم و وزر و وبال است. به همین جهت باید این نگاه ها (تصویر از مطلوب و راه) هم در فرهنگ ارزشمند حوزوی ارج و قربی داشته باشد و در زندگی طلبگی ما سهم خوبی از زمان را به خودش اختصاص بدهد تا ما برای اینکه به دیدگاه درستی در باب علم و راه های تحصیل علم دست پیدا بکنیم با بن بست مواجه نشویم. کتاب "بینش علمی" نوشته حجت الاسلام محمد رضا فلاح شیروانی، در قالب هفت قاعده، به تبیین و تشریح نگاه حوزوی به مقوله علم و دانش پرداخته است و پاسخ بسیاری از سوالات نسل جدید را در این کتاب ارزشمند گنجانده است. این کتاب ارزشمند توسط انتشارات باقرالعلوم علیه السلام در 80 صفحه به زیور تبع آراسته شده است.
کتاب «آزادی در زندان؛ تجربهنگاری فعالیتهای تبلیغی یک روحانی در زندان» به قلم الناز سادات قاسمی به زودی در انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام منتشر میشود.
کتاب «قبیله غریب؛ تجربهنگاری فعالیتهای فرهنگی حجتالاسلام صادقیفر در شهر نِکا» به قلم علیرضا نیکبین توسط انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام منتشر میشود.
کتاب «شخصیتهای مسیحی» تألیف محمدصادق احمدی توسط انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام منتشر شد.