به گزارش روابط عمومی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام)، نشست علمی "پدر دختری" از سلسله نشستهای "پدر دختری در آینه علم و دین ۲" با موضوع "تبیین الگوی رشد اخلاقی و تربیتی در اندیشه مرحوم صفایی حائری" با سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین دکتر اربابی و به همت گروه مطالعات خانواده پژوهشکده برگزار شد.
در ابتدای این نشست، حجتالاسلام اربابی با اشاره به حسن معاشرت مرحوم صفایی حائری به عنوان یکی از مبانی فکری ایشان، تاکید کرد که این ویژگی بارز، بسیاری را مجذوب رفتار ایشان کرده بود، حتی کسانی که آثار مکتوب و سخنرانیهای ایشان را ندیده و نشنیده بودند.
وی با ابراز تاسف از محدودیتها و محذوریتهای حاکم در زمان مرحوم صفایی حائری، افزود که آثار ایشان آنچنان که شایسته است، شناخته نشده است.
دکتر اربابی با تاکید بر اهمیت توجه به سیره عملی در کنار آثار مکتوب برای فهم درست روش تربیتی مرحوم صفایی حائری، اظهار داشت که بدون توجه به سیره عملی، فهم درست و کاملی از روش تربیتی ایشان حاصل نخواهد شد.
در ادامه، وی دو نکته محیط تربیتی و روش تربیتی را از منظر مرحوم صفایی حائری در امر تربیت حائز اهمیت دانست و افزود که روش تربیتی ممکن است در شرایط و محیطهای مختلف، به صورت متفاوت پیادهسازی شود.
با توجه به شرایط خاص امروز و چالشهای پیش روی والدین، دکتر اربابی به بررسی سئوال چگونگی انتقال معارف به فرزندان پرداخت و پاسخ داد که ایجاد انس وثیق بین پدر و دختر و توجه به نیازهای مختلف دختر در برهههای سنی مختلف، مهمترین شاخصه عملی در این زمینه است.
وی با اشاره به کتاب "روش انتقال معارف" که محصول سخنرانیهای مرحوم صفایی حائری است، این موضوع را مورد تاکید قرار داد.
حجتالاسلام اربابی با اشاره به آسیبهای ناشی از عدم توجه به نیازهای دختران در خانوادهها، اظهار داشت که مرحوم صفایی حائری معتقد بودند دختر باید از لحاظ عاطفی، محبت و معرفت آنقدر پر باشد که نیازی به جستجوی این موارد در خارج از خانواده نداشته باشد.
وی همچنین به نقش مهم مادر و بهرهگیری از کمک دیگران مانند معلم، استاد، دوستان و اقوام در ایجاد این انس و تامین نیازهای دختران اشاره کرد و افزود که مرحوم صفایی حائری در بیان و انتقال معارف، ابتدا شرایط روحی و عاطفی فرزند را مدنظر قرار میدادند و به صورت غیرمستقیم به تبیین و انتقال معارف اسلامی میپرداختند.
در بخش پایانی نشست، سئوالاتی از سوی حاضران مطرح شد که پاسخ آنها در فایل صوتی سخنرانی در کانال پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) در پیامرسانهای ایتا و بله قابل دسترسی است. سئوالات مطرح شده عبارتند از:
سیره عملی مرحوم صفایی حائری در ارتباط با دختران خود چگونه بود؟
سیره تربیتی ایشان در مواجهه با فرزندانی که با سبک تربیتی والدین همسو نیستند، چگونه بود؟
دیدگاه ایشان در مورد حضور زنان در محافل و مشاغل اجتماعی چه بود؟
تشخیص تمایز نیازهای حقیقی و کاذب فرزندان چگونه است؟
شایان ذکر است سلسله نشستهای "پدر دختری" هر روز ساعت 16 از طریق لینک مجازی زیر برگزار میشود:
لینک شرکت در نشستها: https://www.skyroom.online/ch/pajooh/khanevade
لینک کانال اطلاع رسانی: https://eitaa.com/khanevadeh_1403