X
در مراسمی به مناسبت سالروز شهادت آیتالله سیدابراهیم رئیسی، کتاب «الگوی سیاستورزی شهید» که به همت پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) تدوین شده است، رونمایی شد. این مراسم با حضور جمعی از مسئولان و اندیشمندان در سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد. این کتاب تلاشی برای مستندسازی علمی و تحلیلی سیره حکمرانی رئیسجمهور شهید است.
در آستانه نخستین سالگرد شهادت رئیس جمهور محبوب و مردمی ایران، آیتالله سیدابراهیم رئیسی، پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) میزبان مراسم رونمایی از کتاب ارزشمند «الگوی سیاستورزی شهید» است.
کارگروه تجربهنگاری پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام)، روز چهارشنبه، ۲۴ اردیبهشتماه ۱۴۰۴، نشستی تخصصی و مجازی را برای نقد و بررسی کتاب «تبلیغ در منطقه آزاد» برگزار کرد.
یادداشت | رضا سامان
پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام)، بهعنوان یکی از مراکز مهم علمی در حوزه مطالعات اسلامی، امسال نیز حضوری فعال و هدفمند در سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران دارد.
یادداشتی به مناسبت میلاد هشتمین امام شیعیان منتشر شده توسط روابط عمومی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام
پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) با حضور فعال در دومین رویداد و نمایشگاه ملی اصحاب اندیشه، به معرفی تازهترین تولیدات علمی، آثار پژوهشی، نشریات تخصصی و دستاوردهای خود پرداخت.
پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) از تجدید چاپ و عرضه مجموعه حدیثی فاخر «جوامع الکلام فی دعائم الاسلام عن طریق اهلالبیت علیهمالسلام» در ۱۸ جلد به زبان عربی خبر داد.
همزمان با تداوم بحران فلسطین و قرار داشتن آن در کانون توجه جهانی، پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) در نشستی علمی به یکی از ابعاد کمتر شناختهشده اما پر اهمیت تاریخ حمایت از ملت مظلوم فلسطین پرداخت. این نشست که روز یکشنبه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ با عنوان «بررسی نمونههایی از نامهنگاری علمای امامیه به واتیکان در دفاع از مردم مظلوم فلسطین» برگزار شد، به واکاوی تلاشهای دیپلماتیک، دینی و فرهنگی علمای شیعه از طریق مکاتبه با عالیترین مقام کلیسای کاتولیک پرداخت.
«موسوعه آیات الاحکام»، حاصل سالها تلاش و پژوهش در حوزه فقه قرآنی، تنها به ارائه نظرات فقهی محدود نمیشود؛ بلکه با تشریح فرایند تدوین، چالشهای پیشرو و توصیههایی کاربردی برای محققان، به منبعی ارزشمند برای پژوهشگران و علاقهمندان به این حوزه تبدیل شده است.
نشست تخصصی نقد و بررسی کتاب «قبیله غریب؛ تجربهنگاری فعالیتهای فرهنگی حجتالاسلام صادقیفر در شهر نِکا»، به قلم علیرضا نیکبین، روز سهشنبه ۱۹ فروردینماه ۱۴۰۴ بهصورت مجازی برگزار شد.
نشست تخصصی نقد و بررسی کتاب «ابزارهای فرهنگی؛ تجربهنگاری تولید و استفاده از ابزارهای کمکآموزشی در تبلیغ دینی» به همت کارگروه تجربهنگاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) و با حضور اساتید و پژوهشگران حوزه تبلیغ، در سالن اجتماعات این پژوهشکده برگزار شد.
نام
تجربه نگاری الگوی فعالیت مهدکودک «مادرکودک حسنات»
هدف
جمع آوری اطلاعات از تجربه نگاری های سطح کشور
مجری
حدیثه اسفندیار
کلیات
ازاهداف مهم تربیت کودک، آمادهسازی او برای زندگی در اجتماع و تعقیب اهداف الهی جامعه است. کانون خانواده نخستین نهاد اجتماعی است که کودک درآن پرورش مییابد و میآموزد که چگونه رفتار اجتماعی داشته باشد. درمحیطهای اجتماعی نظیر مهدکودک، نهادهای دیگری به جز خانواده در آموزش هنجارها و ارزشها به فرزندان دخالت دارند و باافزایش سن کودک بهمرور از نقش خانواده کاسته و بر نقش این کانونها در الگودهی به شخصیت کودک افزوده میشود.
مهدکودک ها علاوه بر نگهداری کودکان در پرورش و تربیت آنان نیز مشارکت زیادی دارند. مهدکودک دورهی آموزش غیر رسمیای است که برای کودکان زیر هفت سال طراحی شده است. وظیفه مهم این مراکز آشنا کردن کودکان با هنجارها و ارزش های جامعه، آموختن رفتار اجتماعی و نیز آشکار کردن استعدادهای نهفته در آنان است، به طوری که در آینده با ورود به مراکز آموزشی و فرهنگی، این استعدادها هر چه بیشتر بارور شوند. همچنین مهدکودک ها و مراکز پیش دبستانی وظیفه آموزش فعالیت های پیش از دبستان و آماده کردن کودک برای ورود به دبستان را بر عهده دارند.
برهمین اساس، سالهای پیش از دبستان در رشد و تربیت کودکان نقش اساسی و تعیینکنندهای دارد. در این دوران حساس و مهم، یادگیری کودکان عمیقتر، سریعتر، و آسانتر انجام میشود. تواناییهای آنان در جنبههای مختلف رشد شکوفا میشود و پایه های اصلی شخصیت آنها شکل میگیرد. بنابراین توجه پژوهشگران و سیاستگذاران امر آموزش در سراسر جهان بیشتر معطوف به برنامهریزی برای فعالیتهای آموزشی و پرورشی این دوره از زندگی انسان است.
برهمیناساس نقش مهم مهدکودک در روند اجتماعی شدن کودکان، برهیچکس پوشیده نیست؛ این مراکز تربیتی و آموزشی در ایران هم، از زمان نه چندان دور، فعالیت خود را آغاز نموده اند و بسرعت گسترش یافته اند. اما ازآنجایی که روند شکلگیری مهدکودکها در ایران براساس الگوی غربی وارداتی (جدایی مادر و کودک) است، وبا فرهنگ ایرانی– اسلامی جامعه ایرانی هم خوانی ندارد، لزوم شکلگیری مهدکودکی که به همراهی و تعامل هرچه بیشتر مادر و کودک بیانجامد، بیش از پیش احساس میشد. مهدکودک «مادرکودک حسنات» باهدف تحقق این امر شکل گرفت. این پژوهش درصدد است تا با مطالعه توصیفی الگوی فعالیت مهدکودک «مادرکودک حسنات» این تجربه جدید وتازه را معرفی نماید وابعاد ونتایج ودستاوردهای آن را در معرض عموم قرار دهد.
شماره نهم فصلنامه «نامه جمهور» با عنوان ویژهنامه کارگری، به زودی منتشر خواهد شد. این شماره از فصلنامه در 344 صفحه، به بررسی ابعاد مختلف زندگی کارگران در ایران میپردازد.
کتاب "رهیافتهای توحیدی 3" با عنوان "شرح کتاب روح توحید؛ نفی عبودیّت غیرخدا با رویکرد فلسفی"، اثری است که به کوشش صدیقه حاجیعلیان توسط پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) در سال 1403 به شمارگان 300 نسخه به چاپ رسیده است.
کتاب «رهیافتهای توحیدی 2» شرحی است بر کتاب ارزشمند «روح توحید؛ نفی عبودیت غیر خدا» اثر حضرت آیتالله خامنهای (مدظلهالعالی) که با رویکردی اجتماعی و به کوشش رضا خانجانی توسط انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام منتشر شده است.