X
عید سعید فطر، یکی از بزرگترین اعیاد اسلامی است که پس از یک ماه روزهداری و عبادت در ماه مبارک رمضان جشن گرفته میشود. این عید به معنای "عید فطرت" است و فرصتی برای شکرگزاری به درگاه خداوند به خاطر نعمتهایش و همچنین فرصتی برای برقراری همبستگی و محبت بین مسلمانان به شمار میآید.
فقه قرآنی، دانشی پویا و بالنده است که همواره در حال تکامل و پاسخگویی به نیازهای روز جامعه است. «موسوعه آیات الاحکام»، اثری جامع و نوآورانه در این زمینه است که تلاش میکند با استفاده از آیات قرآن، به تبیین دقیق و جامع احکام فقهی بپردازد.
روز قدس، روز بیداری امت اسلامی و دفاع از مظلومیت فلسطین است. در شرایطی که رژیم صهیونیستی هر روز جنایتی تازه رقم میزند و قدرتهای استکباری در برابر آن سکوت کردهاند، گرامیداشت این روز بیش از همیشه اهمیت دارد. روز قدس، نماد ایستادگی در برابر اشغالگری و جنایت، و فرصتی برای همبستگی جهانی با ملت فلسطین است.
کارگروه تجربهنگاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام)، نشست تخصصی نقد و بررسی کتاب زندگی، مادری، کنشگری را برگزار کرد. این اثر نمونهای از آثار تجربهنگاری است که با هدف ثبت و انتقال تجربیات زیسته زنان در عرصههای مختلف اجتماعی و خانوادگی تدوین شده است.
ماه رمضان، ماه رحمت و برکت، با ولادت سراسر نور سبط اکبر پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله)، امام حسن مجتبی (علیهالسلام)، در نیمه خود، جلوهای دیگر مییابد. این میلاد فرخنده، یادآور شخصیت بلندمرتبهای است که جلوهگر بخشندگی، صلحطلبی و کرامت در تاریخ اسلام بوده است.
«موسوعه آیات الاحکام»، اثر منتشر شده توسط انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام)، روز چهارشنبه 22 اسفندماه در سومین جلسه هماندیشی «بازگشت به قرآن و افق آتی همگرایی ملتهای مسلمان» معرفی شد.
پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) نشست نقد و بررسی کتاب «آزادی در زندان؛ تجربهنگاری فعالیتهای تبلیغی یک روحانی در زندان» را برگزار کرد. در این نشست، جمعی از صاحبنظران حوزه مطالعات فرهنگی و تبلیغی به واکاوی ابعاد مختلف این اثر و تحلیل دستاوردهای آن پرداختند.
یادداشت | محمد باغچیقی(1)
پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) میزبان نشست نقد و بررسی کتاب «مجلسیات» تألیف خانم حمیده تابعی بود. این نشست که به صورت مجازی برگزار شد، فرصتی مغتنم برای تبادل نظر و بررسی ابعاد مختلف این اثر نوآورانه فراهم آورد.
سومین و آخرین جلسه دوره آموزشی «آشنایی با طراحی اسلامی سکوهای مجازی و نقد الگوهای موجود» با حضور سه پژوهشگر حوزه فضای مجازی برگزار شد. در این جلسه، حجتالاسلام محمدعلی جلالی، آقای میرحیدری و حجتالاسلام رضا سامان به بررسی ابعاد مختلف طراحی اسلامی سکوهای مجازی پرداختند.
ماه مبارک رمضان، ماه رحمت، مغفرت و برکت، از راه رسید. این ماه، فرصتی است برای نزدیکی به خداوند، پاکسازی قلب و تقویت روح.
شماره نهم فصلنامه «نامه جمهور» با عنوان ویژهنامه کارگری، به زودی منتشر خواهد شد. این شماره از فصلنامه در 344 صفحه، به بررسی ابعاد مختلف زندگی کارگران در ایران میپردازد.
استاد حوزه و دانشگاه و مقام برتر علمي حوزه علميه قم حجت الاسلام و المسلمين محمود “مهدي پور” متولد اول فروردین ماه 1331 شهرستان طبس
در یکی از روستاهای شهرستان طبس پا به عرصه عالم گذاشتم و شش کلاس ابتدایی را گذراندم. کودکی حدود چهارده ساله بودم که ادبیات عرب را در مشهد مقدس حدود سال 46 ش آغاز کردم، از محضر اساتیدى همچون: استاد حجت هاشمى خراساني، مهاجریان طبسى و مرحوم غضنفرى و سپس در مدرسه مرحوم آیت الله میلانى از استادان گوناگون: «بنى هاشمى»، «ایمانى» و «مدرس غروى» تا حدى فرا گرفتم.
در حدود مغنى و معالم بودم که به قم هجرت کردم و در مدرسه حقانى پذیرش شدم. دروس دبیرستان را همراه دروس حوزوى در قم ادامه دادم و از مدرسه حکیم نظامى (امام صادق کنونى) دیپلم ادبى گرفتم. در مدرسه حقانى از محضر آیات و بزرگان: «شهید قدوسى»، «آیت الله جنتى»، «سید حسن طاهرى خرم آبادى»، «آیت الله محمد مؤمن قمى»، «شیخ یوسف صانعى» و «آیت الله مصباح یزدى» بهره مند شدم. برنامه درسى مدرسه را تا یک سال درس خارج در همان مدرسه ادامه دادم.
پس از پیروزى انقلاب اسلامى مدتى در بندرعباس مسئول دفتر شهید حقانى بودم. در تأسیس مدرسه مسجد سلیمان با سید حسن ربانى و مرحوم محمدى نجات همکارى داشتم. از سال 61 در حوزه قم درس را ادامه دادم و تا سال 65 یکسره به تحصیل مشغول بودم. در درس «آقاى منتظرى، آشیخ جواد تبریزى، آیت الله مؤمن قمى، اندکى درس آقاى وحید خراسانى و آیت الله فاضل لنکرانى» شرکت کردم. همچنین مدتى در درس «آیت الله صانعى» حضور یافته و استفاده کردم. زندگى معنوى حقیر مدیون اخلاص و جهاد «حضرت آیت الله جنتى» است و در تفسیر قرآن از محضر «آیت الله مصباح یزدى» بهره مند شدم.
تاریخ اسلام، حکومت اسلامى، روشهاى تدریس، تحقیق و تبلیغ را در مدارس گوناگون به ویژه مدارس مرکز جهانى علوم اسلامى تدریس کرده ام. معارف اسلامى 1 و 2، متون و ریشه هاى انقلاب اسلامى و تاریخ اسلام را هم در برخى مدارس دانشگاهى در سالهاى 62 الى سال 64 درس گفته ام. علاقه ام بیشتر به تاریخ و سیره معصومین (علیهم السلام) است. در زمینه مباحث اخلاق و مدیریت هم آثار مختصرى دارم.
حقیر بیش از پژوهش شخصى به مدیریت پژوهشى اشتغال داشتم که در سرى «چهل حدیثهاى سازمان تبلیغات اسلامى سرى دیدار با ابرار، دیار ابرار، دولت ابرار، گلشن ابرار، ستارگان حرم و طلایه داران تقریب» هدایت و نظارت کار با بنده بوده است و امیدوارم خداوند به لطفش کار را بپذیرد و توفیق خدمت به همه عنایت فرماید و کمبودها را جبران و لغزش ها را غفو کند.
کتاب "رهیافتهای توحیدی 3" با عنوان "شرح کتاب روح توحید؛ نفی عبودیّت غیرخدا با رویکرد فلسفی"، اثری است که به کوشش صدیقه حاجیعلیان توسط پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) در سال 1403 به شمارگان 300 نسخه به چاپ رسیده است.
کتاب «رهیافتهای توحیدی 2» شرحی است بر کتاب ارزشمند «روح توحید؛ نفی عبودیت غیر خدا» اثر حضرت آیتالله خامنهای (مدظلهالعالی) که با رویکردی اجتماعی و به کوشش رضا خانجانی توسط انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام منتشر شده است.
پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام از انتشار کتاب جدید خود با عنوان «پدیده گفتمان» خبر داد. این اثر به قلم محمدرضا فلاح شیروانی و با تدوین سیدمصطفی مدرس مصلی در زمستان ۱۴۰۳ به چاپ رسیده است.