X
کتاب «دخترم چادر نمیپوشد» تلاشی است برای کمک به والدین و دغدغهمندانی که بهترینها را برای دختران نوجوان و جوان خود میخواهند و دوست دارند در زمینه حجاب و عفاف نیز به پوشش چادر که حجاب برتر است آراسته شوند.
«اطلس دینی اهل سنت ترکیه» تألیف مسعود صدر محمدی در مراسم اعطای جایزه پژوهشهای برتر در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و در بخش تألیف کتاب، حائز رتبه اول شد.
به بهانه مشغله فکری این روزهای جبهه انقلاب یادداشت | حمیدرضا فتحی
یادداشت: علی امینی نژاد
یادداشت: رضا طراوت
نشست معرفی کتاب جمعیت جان اثر سمیه سادات موسوی و سیده زهرا موسوی به همت کارگروه تجربهنگاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام برگزار شد.
نشست نقد و بررسی کتاب «توحید خیالی (تضاد گفتمان وهابیت با گفتمان اسلام در توحید و شرک)» دومین نشست از سلسله نشستهای نقد کتاب پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیه السلام) برگزار شد.
هفتمین و هشتمین شماره فصلنامه نامه جمهور با عنوانهای «انسان فلسطینی و امکان رهایی» و «فلسطین و سلطه» توسط انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام منتشر شد.
نشست نقد و بررسی کتاب «توحید خیالی (تضاد گفتمان وهابیت با گفتمان اسلام در توحید و شرک)» دومین نشست از سلسله نشستهای نقد کتاب پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیه السلام) برگزار میشود.
یادداشت | محمد باغچقی (1)
کارگروه سیاستگذاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام نشست چهاردهم از سلسله نشستهای علمی جمهوری اسلامی شناسی را با حضور مدیران فرهنگی کشور برگزار کرد.
تفاهمنامه همکاری بین پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام و پژوهشکده زن و خانواده با هدف همکاری در امور پژوهشی، آموزشی، ارتباطات بینالملل و بهرهمندی از امکانات و توانمندیهای یکدیگر جهت تحقق اهداف مشترک به امضا رسید.
رهيافتهاي معنا گرايانه در اومانيسم مسيحي و اومانيسم سکولار
محمد هادي طلعتي[1]
چکیده
اومانيسم از گرايش هاي پر نفوذ در تاريخ، تمدن و فرهنگ غرب است. ريشه هاي تاريخي اومانيسم به دوران باستان غرب باز مي گردد؛ اما در دوره رنسانس به گونه اي خاص و پس از آن تا به امروز در فرهنگ غرب مطرح بوده و چرخش هاي معنايي بسيار زيادي پيدا کرده است. دو نوع اومانيسم مسيحي و اومانيسم سکولار از گرايش هاي مهم اومانيستي است که در تقابل با يکديگر قرار داشته است. با اين همه، رهيافت هاي معناگرايانه در هر کدام از آنها به گونه اي متفاوت مطرح شده است.
رهيافت هاي معناگرايانه در اومانيسم مسيحي در چارچوب و اصول مسيحي سامان يافته است. ديدگاه هاي اگوستين، اراسموس، کالون و لوتر در اين باره شايان ذکر است. معناگرايي در اومانيسم سکولار، فارغ از قيد و بند هاي ديني مخصوصاً دين هاي الهي سامان يافته است. اومانيسم سکولار گاه سمت وسوي الحادي يافته، انسان جاي خداوند را مي گيرد و معناگرايي بر حسب تعالي به سمت افق هاي جديد متعالي بدون وجود خداوند، تفسير و تعبير مي شود. ديدگاه هاي شلاير ماخر، بولتمان، تيليش، نيچه وسارتردر اين نوع اومانيسم قابل بررسي است.
واژگان کلیدی
اومانيسم، انسان گرايي، معنويت گرايي، مسيحيت، سکولار
[1]. پژوهشگر.
کتاب «آزادی در زندان؛ تجربهنگاری فعالیتهای تبلیغی یک روحانی در زندان» به قلم الناز سادات قاسمی به زودی در انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام منتشر میشود.
کتاب «قبیله غریب؛ تجربهنگاری فعالیتهای فرهنگی حجتالاسلام صادقیفر در شهر نِکا» به قلم علیرضا نیکبین توسط انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام منتشر میشود.