نشست 90 از سلسله نشست های مجمع اهل قلم پژوهشگران مجموعه «گلشن ابرار» برگزار شد.

No image
نشست 90 از سلسله نشست های مجمع اهل قلم پژوهشگران مجموعه «گلشن ابرار» برگزار شد.
[price] [lowprice] [highprice]
به گزارش روابط عمومی پژوهشکدۀ باقرالعلوم (ع): با هدف ارزیابی و غنای محتوایی مقالات مجموعۀ «گلشن ابرار»، نشست 90 این گروه با حضور اساتید ناظر، حجج اسلام آقایان: محمد جعفر طبسی استاد سطح عالی حوزه علمیه قم و عبدالصمد جودتی مدیر گروه گلشن ابرار برگزار شد.

در این نشست، شرح حال پنج تن از علمای بزرگوار جهان تشیع ارائه و دفاع گردید و آثار پژوهشی از سوی اساتید ناظر جلسه مورد نقد و بررسی قرار گرفت. حجت السلام و المسلمین جودتی در ابتدای جلسه با ارائه گزارشی کوتاه از آماده سازی مجلدات دهم تا هجدهم گلشن ابرار خبر داده و بیان داشت: به موازات آماده سازی این مجلدات، بازنویسی مجلدات چاپ شده نیز در دستور کار قرار دارد که تاکنون 5 جلد بازنویسی شده و جلد اول و دوم آن به زودی از چاپ خارج می شود. شایان ذکر است که شخصیت های مطرح شده در این نشست همگی از مشاهیر شیعه در دو قرن سیزده و چهارده هجری هستند و پس از ارائه بخش هایی از شرح حال آنان، استاد طبسی برای رفع اشکالات جزئی و نیز افزایش غنای محتوایی مقالات، نظرات اصلاحی و تکمیلی خود را مطرح نمودند که توسط نویسندگان إعمال خواهد شد.

مقالات مطرح در نشست90 مجمع اهل قلم گلشن ابرار

  • ·     علامه میرزا محمد مشهدی (1182-1257ق) ؛ وی عالمی فاضل و مدرسی پر تألیف بود که تحصیلات خویش را در عتبات عراق و نزد بزرگانی چون سید علی طباطبایی و شیخ جعفر کاشف الغطاء طی کرده است. او سپس به موطن خویش باز می گردد و علاوه بر تدریس علوم دینی، به نگارش آثار علمی پرداخته و بیش از همه تخصص و تبحرش در علم طب است.

پژوهشگر و نویسندۀ این مقاله آقای اکبر صبوری بود.

  • ·     آیت الله شیخ آقارضا تبریزی (1265-1331ق)؛ عالم ربانی ، فقیه فرزانه و زاهد اخلاقی، علامه شیخ آقا رضا تبریزی از شخصیت های شهیر شیعه در قرن چهاردهم هجری قمری است. وی علاوه بر برجستگی در جهات علمی و دانش ورزی، در زهد، تقوا، اخلاق و عرفان مشهور بوده و به مانند استاد خویش، ملا حسینقلی همدانی، در تهذیب نفس کوشیده و دارای معنویت و مقام عرفانی بلندی می باشد.

پژوهشگر و نویسندۀ مقاله آقای مهدی حسن پور بود.

  • ·     شیخ فضل الله علامه مازندرانی(متوفای 1345ق)؛ شیخ فضل الله از دانشمندان فرهیختۀ بابل و از خاندان شهر «آل علامه» است. فرزندان وی به ویژه آیت الله شیخ محمد صالح مازندرانی مشهور به علامه سمنانی نیز از مشاهیر شیعه در قرن چهاردهم بوده اند.

پژوهشگر و نویسندۀ مقاله خانم سمیه سادات سجادی بود.

  • ·     علامه شیخ محمد واعظ تهرانی (1271-1353ق)؛ وی که از خاندان کُجوری مازندرانی است، یکی از وعاظ معروف عصر مشروطه می باشد که پس از تحصیلات در عتبات، علاوه بر نگارش آثار علمی و سیاسی در عرصۀ سیاست و مشروطه خواهی فعالیت داشته و در واقع سخنگوی مراجع مشروطه خواه نجف اشرف در تهران بوده است.

پژوهشگر و نویسندۀ مقاله آقای محمدعلی نجفی بود.

  • ·     آیت الله شیخ غلامعلی قمی(متوفای حدود 1375ق)؛ ایشان عالمی متقی و فاضلی جلیل و پارسا از شاگردان برجستۀ آخوند خراسانی و سید احمد کربلایی(استاد آیت الله سید علی قاضی) بود. شیخ محمود برهان و شیخ هادی عسکری از فرزندان فاضل وی بودند.

پژوهشگر و نویسندۀ مقاله خانم زهرا مقدسی بود.

  • برچسب‌ها
  • پایگاه اطلاع رسانی, پورتال رسمی, پژوهشکده باقرالعلوم(ع)،تبلیغ،اطلاع رسانی،گلشن ابرار

مطالب مرتبط