X
اهدای کتاب نه تنها یک عمل خیرخواهانه است، بلکه فرصتی برای ایجاد ارتباطات انسانی و فرهنگی است. این کار میتواند به دیگران کمک کند تا به کتابهایی که ممکن است خود به آنها دسترسی نداشته باشند، دست پیدا کنند و از خواندن آنها لذت ببرند.
کتاب «دخترم چادر نمیپوشد» تلاشی است برای کمک به والدین و دغدغهمندانی که بهترینها را برای دختران نوجوان و جوان خود میخواهند و دوست دارند در زمینه حجاب و عفاف نیز به پوشش چادر که حجاب برتر است آراسته شوند.
«اطلس دینی اهل سنت ترکیه» تألیف مسعود صدر محمدی در مراسم اعطای جایزه پژوهشهای برتر در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و در بخش تألیف کتاب، حائز رتبه اول شد.
به بهانه مشغله فکری این روزهای جبهه انقلاب یادداشت | حمیدرضا فتحی
یادداشت: علی امینی نژاد
یادداشت: رضا طراوت
نشست معرفی کتاب جمعیت جان اثر سمیه سادات موسوی و سیده زهرا موسوی به همت کارگروه تجربهنگاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام برگزار شد.
نشست نقد و بررسی کتاب «توحید خیالی (تضاد گفتمان وهابیت با گفتمان اسلام در توحید و شرک)» دومین نشست از سلسله نشستهای نقد کتاب پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیه السلام) برگزار شد.
هفتمین و هشتمین شماره فصلنامه نامه جمهور با عنوانهای «انسان فلسطینی و امکان رهایی» و «فلسطین و سلطه» توسط انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام منتشر شد.
نشست نقد و بررسی کتاب «توحید خیالی (تضاد گفتمان وهابیت با گفتمان اسلام در توحید و شرک)» دومین نشست از سلسله نشستهای نقد کتاب پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیه السلام) برگزار میشود.
یادداشت | محمد باغچقی (1)
کارگروه سیاستگذاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام نشست چهاردهم از سلسله نشستهای علمی جمهوری اسلامی شناسی را با حضور مدیران فرهنگی کشور برگزار کرد.
تماضر شاعر [1]
تماضر دختر عمرو بن شريد سلميه از طايفه بنى سليم معروف به «خنساء» [2] و نسبش به مضر مى رسد. [3] وى زنى شاعره و با كمال بود تا حدى كه مورخين شعر او را ستوده و مى گويند: زنى شاعره مانندش قبل و بعد از او نيامده نحوى كه جرير شاعر گويد:من اشعر شعرا بودم اگر اين زن نمى بود و بشار گويد:در اشعار هر زنى كه شعر گفته ضعفى ظاهر است مگر خنساء كه او زن نيست. [4] او را به اين جهت خنساء گفته اند كه در نهايت زيبايى و خوبرويى بوده و در كلام عرب خنساءبه معنى بقره وحشيه است.نقل كرده اندپيامبر9 به او دستور مى داد كه از اشعارش بخواند، بسيارى از موارد اشعارى مى خواند و از بس پسنديده بود; رسول خدا9میفرمود دوباره بخوان و او را بسيار تشويق و تحسين مى نمود. [5] تماضر زنى با شهامت بود و در جنگ قادسيه در يك روز چهار پسرش را تشويق و تحريك به جنگ نمود تا كشته شدند و پس از كشته شدن اظهار شكر كرد. تماضر در ميان بستگانش از قبيله بنى سليم وقتى خدمت رسول خدا9 جهت گرويدن به دين اسلام شرفياب شدند،حضور داشت و او نيز اسلام آورد ودر اسلام خود پايدار بود. [6] سایر محورهای این مقاله که محقق محترم آن را بررسی کرده است ، عبارتند از:
[1]. محقق و نویسنده:مجید فارسی
[2]. انساب الاشراف، بلاذرى 13:203 و الاستيعاب،ابن عبدالبر4:1827.
[3]. ريحانة الادب ،مدرس تبريزى 2:161.
[4]. ريحانة الادب ،مدرس تبريزى 2:161.
[5]. الاستيعاب، ابن عبدالبر 4:1827 و اسدالغابه، ابن اثير 6:88.
[6]. الاستيعاب، ابن عبدالبر 4:1827و الاصابه، ابن حجر 8:109.
[7]. جهت توضیح بیشتر رک: جلد چهارم دایره المعارف صحابه پیامبر9 .
کتاب «آزادی در زندان؛ تجربهنگاری فعالیتهای تبلیغی یک روحانی در زندان» به قلم الناز سادات قاسمی به زودی در انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام منتشر میشود.
کتاب «قبیله غریب؛ تجربهنگاری فعالیتهای فرهنگی حجتالاسلام صادقیفر در شهر نِکا» به قلم علیرضا نیکبین توسط انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام منتشر میشود.