هفتاد و دومین جلسه گروه تاریخ و اعلام دانشنامه پیامبر اعظم(ص) در پژوهشکده باقرالعلوم(ع) برگزار شد
روابط عمومی پژوهشکده باقرالعلوم(ع) ـ هفتاد و دومین جلسه گروه تاریخ و اعلام دانشنامه پیامبر اعظم(ص) با حضور اعضای شورای علمی گروه در پژوهشکده باقرالعلوم(ع) برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده باقرالعلوم(ع): هفتاد و دومین جلسه گروه تاریخ و اعلام دانشنامه پیامبر اعظم(ص) با هدف غنای محتوای علمی مقالات با حضور اعضای شورای علمی گروه: آقایان ـ رسول قلیچ ـ قاسم خانجانی در دفتر دانشنامه برگزار شد.
در این جلسه به بررسی محتوایی مقاله «بجیر بن زهیر » تألیف سید علی حسینی زاده در دستور کار قرار گرفت.
این مقاله در مورد بُجیر فرزند زُهیر بن ابی سُلمی از صحابه پیامبر که شاعر بوده است می باشد. بُجیر به نیکویی شعر می سرود و برادر و پدرش نیز از شاعران برجسته بوده اند زمان دقیق مسلمان شدن بُجیر ثبت نشده اما از آنجا که وی اشعاری در وصف فتح مکه و پیروزی پیامبر دارد به احتمال قوی قبل از فتح مکه مسلمان شده است.
در ادامه بررسی محتوایی مقاله «باقوم رومی» تألیف سید علی حسینی زاده در دستور کار قرار گرفت.
این مقاله در مورد غلامی رومی، سازنده منبر برای پیامبر است.
در برخی روایات گفته شده که نجار بوده و غلام زنی از انصار یا سعیدبن عاص بوده که برای پیامبر منبری از جنس درخت طرفاء ساخت این منبر علاوه بر محل نشستن دو پله داشته است علاوه بر اینکه این روایت ضعیف شمرده شده در منابع در مورد نام سازنده منبر پیامبر اختلاف فراوانی وجود دارد
در ادامه به بررسی محتوایی مقاله «بادیه الشام» تألیف سید علی حسینی زاده پرداخته شد.
بادیه الشام بیابانی است در شمال جزیرة العرب که محدوده آن از غرب و شمال به كوههاي تدمر، از شمال شرقى به رود فرات ، و از جنوب و جنوب غر بى به صحرای النفود محدود مى گردد و آب و هواي گرم و خشك دارد و بخشی از سرزمین وسیع شام است؛ امروزه این منطقه، میان چهار کشور عراق ، سوریه ، اردن و عربستان سعودی قرار گرفته است .
سپس مقاله «تمیم بن جراشه» تألیف سید علی حسینی زاده مورد بررسی قرار گرفت.
تمیم فرزند جُراشه صحابی پیامبر و از قبیله ثقیف است.
همچنین بررسی محتوایی مقاله «ثابت بن ثعلبه» تألیف سید علی حسینی زاده در دستور کار قرار گرفت.
ثابت فرزند ثعلبه بن زید و از تیره بنی سلمه از قبیله خزرج بوده و از انصار است؛ وی از صحابه پیامبر و شهدای غزوه طائف و مادر وی ام انس بنت سعد بوده است؛ بعضی به اشتباه لقب ثابت را ابن الجذع دانسته اند وی در پیمان عقبه دوم شرکت نموده و در بدر حاضر بود بنا بر قولی وی اسود بن مطلب را که از سران مشرکین بود، در بدر به قتل رساند همچنین وی زمعه بن اسود را که از بنی هاشم بوده و پیامبر از قتل آنها نهی نموده بود در این نبرد؛ در حالی که وی را نمی شناخت به قتل رساند
اعضاء شورای علمی با طرح نقطه نظرات علمی و بررسی نقاط قوت و ضعف ساختاری و محتوایی طرح مقالات، پیشنهادات اصلاحی خویش را ارائه کردند.
در نهایت مقرر شد که مقاله بجیر بن زهیر و باقوم رومی را مولف اصلاح نماید و مقاله بادیه الشام حذف شده ومدخل تمیم بن جراشه تبدیل به نمیر بن خرشه و ثابت بن ثعلبه به ثابت بن جذع تغییر نام یافته و مولف مقاله را اصلاح نماید.