به همت گروه ارزیابی آثار پژوهشی پژوهشکده باقرالعلوم (ع)؛
"علل انحرافات جنسي در بين جوانان " بررسی شد
روابط عمومی پژوهشکدۀ باقرالعلوم (علیه السلام)- دکتر عظیم عابدینی مدیر گروه ارزیابی آثار پژوهشی پژوهشکده باقرالعلوم (ع) با اعلام این خبر گفت: گروه ارزیابی آثار پژوهشی پژوهشکده در ادامه بررسی های پایان نامه های علوم انسانی اسلامی، چهار عنوان پایان نامه جهت انجام تغییرات و اصلاحات برای استفاده مبلغین محترم را مورد بررسی و ارزیابی تفصیلی قرار داد.
به گزارش روابط عمومی پژوهشکدۀ باقرالعلوم (علیه السلام): مدیر گروه ارزیابی آثار پژوهشی پژوهشکده باقرالعلوم (ع) در مورد پایان نامه "علل انحرافات جنسي در بين جوانان و ارائه راهكارهاي قرآني و حديثي" گفت: این پایان نامه به کوشش مهدي خدادادي و با راهنمایی استاد جعفر نكو نام در دانشکده اصول الدين قم به رشته تحریر در آمده است.
وی در مورد این مقاله افزود: با توجه به اهميت موضوع فساد جنسي در بين جوانان و لزوم ارائه راهكارهاي قرآني و حديثي اين پژوهش به دو روش ميداني و كتابخانه اي صورت گرفته است. در فصل اول 9 مورد مصاحبه با جواناني كه دچار فساد جنسي شده اند، گزارش شده و در فصل بعد علل و پيامدهاي موارد نه گانه گزارشها دسته بندي شده است. در فصل چهارم، راههاي پيشگيري و مبارزه با فسادهاي جنسي در چند بخش بيان شده است. از جمله مواردي كه به عنوان راهكارهاي پيشگيري و مبارزه با فسادهاي جنسي در بين جوانان در اين فصل مطرح شده است مي توان به این عناوين اشاره کرد: سالم سازي محيط خانواده و بهسازي رفتار والدين در خانواده به عنوان مهمترين عوامل تأثير گذار در تربيت جوان در دو بخش، و سالم سازي محيط اجتماعي و كنترل عوامل محرك فرهنگي و اجتماعي به عنوان مباحث مهم در پيشگيري و مبارزه با انحرافات جنسي جوانان در دو بخش ديگر مورد ارزيابي قرار گرفته است.
عابدینی در مورد پایان نامه دیگری با عنوان "ابعاد اخلاقي و تربيتي امر به معروف و نهي از منكر در متون اسلامي" گفت: سید ریاض علی شاه حسینی با بهره گیری از راهنمایی استاد سید امیر کاوه در مقطع کارشناسی ارشد در مدرسه عالي فقه و معارف اسلامي این پایان نامه را تدوین کرده است.
مدیر گروه ارزیابی آثار پژوهشی پژوهشکده ادامه داد: امر به معروف و نهي از منكر در اسلام يك موضوع مهم و در عين حال ظريف و آسيب پذير است كه برداشت نادرست از آن مي تواند ضررهاي جبران ناپذيري به دنبال داشته باشد. نویسنده كتاب يا پژوهشي كه بيشتر جنبه هاي اخلاقي و تربيتي اين فريضه الهي به تشنگان حقيقت عرضه كند نيافته، لذا عنوان پژوهش را ابعاد اخلاقي و تربيتي امر به معروف و نهي از منكر در متون اسلامي نامگذاری و آن را در يك مقدمه و شش فصل مورد بررسي قرار داده است.
وی تصریح کرد: در مقدمه به ضرورت، اهداف، محدوديت ها و مشكلات، روش و سابقه تحقيق پرداخته شده است. در فصل اول نخست معاني لغوي و اصطلاحي امر، نهي، معروف و منكر و سپس آيات، روايات و سيره عملي معصومين(علیهم السلام) دربارة اهميّت و جايگاه والاي اين فريضه و در پايان مراتب آن از نظر فقهاي عظام بررسي شده است. فصل بعد به شرايط اخلاقي و تربيتي آمر و ناهي و امر به معروف و نهي از منكر از نظر آيات، روايات و سخنان فقها پرداخته است.
این مدیر پژوهشی افزود: فصل سوم اما، مهم ترين تأثيرات مثبت اخلاقي و تربيتي اين فريضه بر فرد و اجتماع را مورد بررسي قرار داده است. پيامد هاي اخلاقي و تربيتي ترك امر به معروف و نهي از منكر در فصل بعدی امده است. در فصل پنجم نخست به آسيب شناسي اخلاقي و تربيتي اجراي اين دو وظيفه و سپس به آسيب شناسي اخلاقي و تربيتي پذيرش اين فريضه الهي پرداخته شده است. و فصل آخر، راهكارهاي اخلاقي و تربيتي مختلفي براي تأثير بيشتر امر به معروف و نهي از منكر از نظر شرعي را ارائه کرده است.
عابدینی در مورد پایان نامه "جريان شناسي اساطير و خرافات در جامعه ديني" گفت: ابراهيم بهرامي آهنگر محله در دانشکده اصول الدین قم در مقطع كارشناسي ارشد با استفاده از راهنمایی استاد احمد عابدی این پایان نامه را تدوین کرده است.
وی با ارائه توضیحاتی در مورد این پایان نامه گفت: این پايانه نامه در شش فصل تنظيم شده و در فصل اول لغت خرافه و اسطوره مورد بررسي قرار گرفته است. فصل دوم به علل پيدايش اعتقاد به خرافات می پردازد. اقسام خرافات در فصل سوم آمده است. در فصل چهارم به مسائلي از قبيل سحر و جادو و تأثير و پذيرش آن از نظر اسلام و قرآن و چشم زخم و ادعيه و تعويذات و تأثير اجرام فلكي بر سرنوشت بشر و سعد و نحس ايام و تفأل و تطير اشاره شده و تأثير بعضي از آنها پذيرفته شده و براي رفع تأثير آنها دستوراتي نيز از طرف اسلام داده شده است. در فصل پنجم به سرمايه هاي معنوي مسلمانان كه مي تواند استفاده صحيح از آنها مجد و عظمت را براي مسلمانان به ارمغان بياورد از جمله واقعه كربلا و استفاده از فرصت ايام عزاداري امام حسين(ع) در ايجاد و بيداري و آگاهي و تزريق و روحيه ظلم ستيزي در مردم اشاره شده است و در فصل پایانی به نقش اسلام در مبارزه با خرافات و پرورش افكار بشر پرداخته شده كه از جمله راهكارها دعوت مردم به تعقل و تفكر و پرهيز از تقليد كوركورانه است.
این مدیر پژوهشی با اشاره به پایان نامه بعدی باعنوان " سيره عملي معصومان(ع) در رفتار با خانواده" گفت: این پایان نامه حاصل تلاش محمد جمعه شيخ زاده است که در مدرسه عالي فقه و معارف اسلامي در مقطع كارشناسي ارشد توسط استاد سيد علي حسيني زاده، راهنمایی شده است.
وی ادامه داد: اين رساله به بيان شيوه زندگي خانوادگي معصومان پرداخته و رفتار آنان را نسبت به همسران، فرزندان و پدر و مادر مورد ارزيابي قرار می دهد. جايگاه همسر در نهاد خانواده، ملاك و معيارهاي انتخابي همسر، مسائل حقوقي همسر از قبيل: اعطاي نفقه، روابط جنسي، رعايت عدالت ميان همسران، اداره خانواده و عواملي كه در ثبات و استحكام خانواده دخالت دارند، از مسائلي است كه دربارة همسران مورد بحث و بررسي قرار گرفته است.
عابدینی گفت: جايگاه فرزند در نهاد خانواده و درك آنان، برنامه ريزي هاي مقدماتي و پيشگيرانه براي تضمين سلامتي آنان، تأمين نيازهاي جسمي، روحي و رواني كودكان و برنامه هاي تربيتي و آموزشي، از موضوعاتي هستند كه درباره فرزندان بررسي شده است. تبيين جايگاه والدين، مسائل حقوقي آن ها، آثار خدمت به والدين، چگونگي برخورد پيشوايان با والدين و آسيب شناسي عدم توجه فرزندان به والدين، مسائلي هستند كه در مورد والدين مورد ارزيابي و بررسي قرار گرفته و راهكارهاي تحقيقاتي و عملي در هر يك از موارد ارائه شده است.