به گزارش روابط عمومی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام، کارگروه سیاستگذاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام، نشست مجازی ایدههای جلب مشارکت مردم را با هدف بررسی این ایدهها برای جلب مشارکت مردم در انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری به صورت ویژه برگزار کرد.
در این نشست که از سلسله نشستهای ایران آینده به حساب میآید و به صورت مجازی برگزار شد، مجتبی کشوری مسئول اتاق وضعیت مجازی صدا و سیما، عظیم ابراهیمپور مسئول قرارگاه جهاد تبیین کشور و حجتالاسلام حسین کاظمزاده عضو شورای مرکزی خانه طلاب جوان به بیان ایدههای خود برای جلب مشارکت مردم در انتخابات پیشرو پرداختند.
کلان روایتهای شناختی دشمن در مورد انتخابات
در ابتدای این نشست مجتبی کشوری مسئول اتاق وضعیت مجازی صدا و سیما به بررسی و تحلیل دیدگاه افکار عمومی نسبت به انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری براساس یک نظرسنجی پرداخت و گفت که دادههای شبکههای اجتماعی درباره تولید محتوای این شبکهها درباره انتخابات مجلس دوازدهم نشان میدهد که حجم دادهها نسبت به دورههای گذشته کمتر است.
وی به تبیین کلان روایتهای شناختی دشمن در مورد انتخابات برای تأثیرگذاری بر افکار عمومی پرداخت و از پنج روایت ایجاد تنفر از شورای نگهبان و القای استبداد نظر اعضای شورای نگهبان بر نظر مردم، همسانسازی مشارکت در انتخابات با مشارکت در بدبختی و گرفتاری مردم، ایجاد باور ضعف نظام و کاهش دامنه حامیان و طرفداران نظام در عین از دست دادن سرمایه اجتماعی عام، القای افزایش حسن نارضایتی و دلزدگی در مردم نسبت به عملکرد مسئولان نظام به طور خاص نمایندگان مجلس و ایجاد و تثبیت باور تصمیم به عدم مشارکت در انتخابات به عنوان یک حرکت روشنفکرانه در لایه جوانان و نوجوانان نام برد.
مسئول اتاق وضعیت مجازی صدا و سیما با بیان اینکه اتاق وضعیت مجازی صدا و سیما در سه بخش تجمیع داده، تحلیل اطلاعات و طراحی اقدام فعالیت دارد، از اعلام نتایج اولیه تأیید صلاحیتها نامزدهای انتخاباتی، حواشی رد صلاحیت 26 نماینده فعلی مجلس، ادعای رد صلاحیت نامزدهای نزدیک به علی لاریجانی، فضاسازی از ردصلاحیت وزیر اطلاعات دولت روحانی و گمانهزنی درباره دخالت دولت در روند بررسی صلاحیت نامزدهای خبرگان رهبری به عنوان برخی سوژههای جریانساز در افکار عمومی نام برد.
وی مخاطبان این نظرسنجی را به کاربران توئیتری روزمره نویس، کاربران برتر توئیتری انقلابی و کاربران پیامرسان داخلی، کاربران دنبالکننده صفحات اینستاگرامی معاند و کاربران توئیتری ناراضی از عملکرد مسئولان نظام و دنبالکنندگان صفحات اینستاگرامی معاند تقسیم کرد و به تحلیل شناختی اهم انگارهها و احساسات شکلگرفته در افکار عمومی پرداخت.
کشوری با بیان اینکه 7/52 درصد مخاطبان از زمان انتخابات اسفندماه آگاهی داشتند، 5/41 درصد مطلع نبودند و 8/5 درصد پاسخ نادرست دادند، درباره میزان وضعیت مشارکت پاسخگویان گفت: 35 درصد مخاطبان گفتند که رأی میدهند، 7/21 درصد مردد بودند (احتمالا شرکت نمیکنند، هنوز تصمیم نگرفتهاند، احتمالا شرکت میکنند) و 3/43 درصد نیز رأی نمیدهند.
مسئول اتاق وضعیت مجازی صدا و سیما به تبیین وضعیت مشارکت در انتخابات در بازهی یک ساله از بهمن 1401 تا بهمن 1402 پردخت و با بیان اینکه بررسیها نشان میدهد که درصد مشارکت مردم در انتخابات نسب به سال گذشته بیشتر است، اظهار داشت: بیشترین عدم مشارکت قطعی برای استان تهران، بیشترین مرددین برای استان یزد و بیشترین مشارکتکننده قطعی در انتخابات برای استان خراسان جنوبی است.
وی از حل مشکلات کشور، احساس وظیفه و تعیین سرنوشت کشور به عنوان دلایل اصلی رغبت به مشارکت و از مشکلات اقتصادی و گرانی، عمل نکردن نمایندگان به وعدهها، نارضایتی مردم از عملکرد مسئولان، تأثیر نداشتن رأی در نتیجه انتخابات، ناامید شدن مردم از بهبود وضعیت جامعه، اعتماد نداشتن به مسئولان و مخالفت با نظام به عنوان عوامل اصلی عدم مشارکت در انتخابات نام برد.
داشتن امید لازمه مشارکت عمومی مردم در انتخابات
در ادامه این نشست عظیم ابراهیمپور مسئول قرارگاه جهاد تبیین کشور در پاسخ به این سئوال که اگر رهبر معظم انقلاب میفرمایند ما در آستانه رسیدن به قله هستیم، رسیدن به قله به چه معنا است؟ سخنان خود را در سه بخش رویارویی ما با دشمن در سطح دنیا، در سطح داخل و چیستی رسیدن به قله ارائه کرد و از شیعه انقلاب اسلامی با افق تشکیل جامعه مهدوی و یهود به عنوان دو مکتب دارای برنامه برای نام برد.
وی با بیان اینکه 45 سال از رویارویی انقلاب اسلامی با سلطه جهانی میگذرد، گفت: حضرت آقا در 11 آبان 1401 و در جمع دانشآموزان فرمودند که ما وارد نظم جدید جهانی شدهایم که در این نظم جدید جهانی سرعت تحولات بسیار بالا است و آرایش جهان در حال تغییر است. در این آرایش جدید آمریکا به انزوا میرود، قدرت از اروپا و آمریکا به آسیا منتقل میشود و تفکر مقاومت جهانی خواهد شد.
ابراهیمپور در پاسخ به چگونگی جهانیشدن تفکر مقاومت اظهار داشت: وقتی موضوع غزه پیش آمد پرچم فلسطین دست مردم لندن، واشنگتن، نیویورک، شیکاگو، کالیفرنیا، پاریس و شهرهای مختلف اروپایی قرار گرفت، یعنی تفکر مقاومت دارد جهانی میشود. در عرصه بینالملل و در آینده نزدیک به شدت به سمت انقلاب و تفکر مقاومت پیش میرود.
وی با بیان اینکه معتقدم در نظم جدید جهانی دو تفکر مقاومت و سلطه در دنیا خواهیم داشت و براساس فرمایش حضرت آقا ما مبدع تفکر مقاومت هستیم، اظهار داشت: تفکر مقاومت را تنها یک بُعدی و در نیروی قدس و موشک نبینیم، بلکه تفکر مقاومت در نظام سلامت، نظام اقتصادی، نظام پولی بانکی، نظام آموزش و پرورش، نظام معماری، شهرسازی و رسانه و تمام موضوعاتی است که باید برای آنها نسخه بدهیم.
مسئول قرارگاه جهاد تبیین کشور در پاسخ به اینکه برخی میگویند ما در عرصه بینالملل شاهد مقاومت هستیم اما در داخل چیزی نداریم، گفت: هرکشوری بخواهد به قدرت پیشرفته جهانی تبدیل شود باید هشت مرحله انقلاب، تقویت نظامی و امنیتی، رشد دانش و تولید علم، بها دادن به دانشبنیانها، توجه به تولید داخل، اصلاح ساختار و مدیریت نقدینگی، صادرات و مرحله سود و درآمد را طی کند.
وی با بیان اینکه اگر بخواهیم قدرت ما جهانی شود، باید محصول تولید شده ما بازار صادرات جهانی داشته باشد و اگر این اتفاق افتاد در مرحله هشتم ارزش ریال افزایش پیدا میکند، خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب پیشرفت همهجانبه را در داخل کشور تدارک دیدهاند و بر ما لازم است که برای مردم تبیین کنیم این زحمات چند ساله گذشته همه دولتها بوده است تا مردم سر سفره خود نعمت را ببینند.
ابراهیمپور داشتن امید را لازمه مشارکت عمومی مردم در انتخابات دانست و با بیان اینکه امید تنها سخنرانی کردن و مطالب جذاب گفتن نیست، بلکه باید برای مردم توضیح دهیم که در حوزه بینالملل و داخل چه رشدهایی صورت گرفته است، گفت: ما هم در حوزه بینالملل و هم در داخل کشور در آستانه رسیدن به قله هستیم که باید
وی به موضوع ظهور و علائم آن براساس اتفاقاتی که در یمن افتاده و نیز در فلسطین در حال رخ دادن است اشاره کرد و گفت: این سه بستر را اگر کنار هم گذاشته و منطبق با سنن الهی بررسی کنیم میبینیم که کشور در آستانه رسیدن به قله است و لازمه تشخیص اتفاقات آینده نیز داشتن یک مجلس و دولت همگام و همراستای با حضرت آقا است.
مسئول قرارگاه جهاد تبیین کشور با بیان اینکه جبهه انقلاب به شدت پای کار انتخابات آمده و عملیاتهای مختلف برای به صحنه کشاندن و مشارکت مردم در جریان است، اظهار داشت: محتوای لازم توسط بچههای انقلابی در حال تولید است و در رسانهها منعکس خواهد شد.
ضرورت فعالیت طلاب برای دعوت مردم به مشارکت در انتخابات
حجتالاسلام حسین کاظمزاده عضو شورای مرکزی خانه طلاب جوان نیز با حضور مجازی خود در این نشست خواستار فعالیت طلاب برای دعوت مردم به مشارکت در انتخابات شد و گفت: علیرغم توفیقات خوبی که در سالهای اخیر و در گفتمانکردن طلبه عصر انقلاب داشتیم اما همچنان این گفتمان در حوزه جان نگرفته و لازم است طلبه عصر انقلاب به گفتمان فراگیر و عمومی در حوزه تبدیل شود.
وی از موضوع جهاد تبیین به عنوان پرتکرارترین کلیدواژه رهبر معظم انقلاب نام برد و با بیان اینکه یک فقر گفتمانی جدی در موضوع جهاد تبیین وجود دارد، بر جدی گرفتن این موضوع و به ویژه ظهور و بروز آن در انتخابات تأکید و تصریح کرد: لازم است طلاب همان حسی را که برای رفتن به تبلیغ در ماه مبارک رمضان و ماه محرم دارند، در فضای انتخابات نیز داشته باشند.
عضو شورای مرکزی خانه طلاب جوان با اشاره به دغدغه مردم درباره مشکلات اقتصادی و عدم پاسخگویی مناسب به این دغدغهها، گفت: متأسفانه منطق رشد همهجانبه کشور از سوی نیروهای میدانی، طلاب، نخبگان و دانشجویان درک نشده است؛ باید موضوع جهاد تبیین را جدی بگیریم که اگر این موضوع جدی گرفته نشود، در انتخابات و دعوت مردم به مشارکت لطمه میخوریم.
وی فضای انتخابات را بهترین فرصت برای فعال کردن مردم، نخبگان و حوزه علمیه در زمینه جهاد تبیین دانست و تصریح کرد: امروز فرصت انجام کارهای ریشهای و زیربنایی نیست؛ لازم است هر طلبه و دانشجویی با همراهی دو سه نفر از دوستان خود، در بین مردم حضور یابد و با تولید محتوای لازم و انعکاس آن در فضای مجازی، به افزایش مشارکت مردم در انتخابات کمک کند.