X
در مراسمی به مناسبت سالروز شهادت آیتالله سیدابراهیم رئیسی، کتاب «الگوی سیاستورزی شهید» که به همت پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) تدوین شده است، رونمایی شد. این مراسم با حضور جمعی از مسئولان و اندیشمندان در سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد. این کتاب تلاشی برای مستندسازی علمی و تحلیلی سیره حکمرانی رئیسجمهور شهید است.
در آستانه نخستین سالگرد شهادت رئیس جمهور محبوب و مردمی ایران، آیتالله سیدابراهیم رئیسی، پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) میزبان مراسم رونمایی از کتاب ارزشمند «الگوی سیاستورزی شهید» است.
کارگروه تجربهنگاری پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام)، روز چهارشنبه، ۲۴ اردیبهشتماه ۱۴۰۴، نشستی تخصصی و مجازی را برای نقد و بررسی کتاب «تبلیغ در منطقه آزاد» برگزار کرد.
یادداشت | رضا سامان
پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام)، بهعنوان یکی از مراکز مهم علمی در حوزه مطالعات اسلامی، امسال نیز حضوری فعال و هدفمند در سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران دارد.
یادداشتی به مناسبت میلاد هشتمین امام شیعیان منتشر شده توسط روابط عمومی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام
پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) با حضور فعال در دومین رویداد و نمایشگاه ملی اصحاب اندیشه، به معرفی تازهترین تولیدات علمی، آثار پژوهشی، نشریات تخصصی و دستاوردهای خود پرداخت.
پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) از تجدید چاپ و عرضه مجموعه حدیثی فاخر «جوامع الکلام فی دعائم الاسلام عن طریق اهلالبیت علیهمالسلام» در ۱۸ جلد به زبان عربی خبر داد.
همزمان با تداوم بحران فلسطین و قرار داشتن آن در کانون توجه جهانی، پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) در نشستی علمی به یکی از ابعاد کمتر شناختهشده اما پر اهمیت تاریخ حمایت از ملت مظلوم فلسطین پرداخت. این نشست که روز یکشنبه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ با عنوان «بررسی نمونههایی از نامهنگاری علمای امامیه به واتیکان در دفاع از مردم مظلوم فلسطین» برگزار شد، به واکاوی تلاشهای دیپلماتیک، دینی و فرهنگی علمای شیعه از طریق مکاتبه با عالیترین مقام کلیسای کاتولیک پرداخت.
«موسوعه آیات الاحکام»، حاصل سالها تلاش و پژوهش در حوزه فقه قرآنی، تنها به ارائه نظرات فقهی محدود نمیشود؛ بلکه با تشریح فرایند تدوین، چالشهای پیشرو و توصیههایی کاربردی برای محققان، به منبعی ارزشمند برای پژوهشگران و علاقهمندان به این حوزه تبدیل شده است.
نشست تخصصی نقد و بررسی کتاب «قبیله غریب؛ تجربهنگاری فعالیتهای فرهنگی حجتالاسلام صادقیفر در شهر نِکا»، به قلم علیرضا نیکبین، روز سهشنبه ۱۹ فروردینماه ۱۴۰۴ بهصورت مجازی برگزار شد.
نشست تخصصی نقد و بررسی کتاب «ابزارهای فرهنگی؛ تجربهنگاری تولید و استفاده از ابزارهای کمکآموزشی در تبلیغ دینی» به همت کارگروه تجربهنگاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) و با حضور اساتید و پژوهشگران حوزه تبلیغ، در سالن اجتماعات این پژوهشکده برگزار شد.
نام
تبليغ تربيت محور (ارتباط با مخاطب(
هدف
جمع آوری اطلاعات از تجربه نگاری های سطح کشور
مجری
علیرضا مومن
کلیات
معارف ديني زماني در متن جامعه و افراد آن كاربرد دارد كه به انديشه، باور و رفتار مخاطب نفوذ كند و ثمربخش باشد. لازم است تجربههای آزموده شده مبلغان ديني كه قابل تسري و تكرار ديگران هست بهعنوان مدلهای كاربردي تبيين و ارائه گردد، تا مسير براي آنان هموار شود و اشتباهات و خطاها كمتر شود. چراکه در مسير ارتباطات با افراد مختلف، تصميم و رفتارهايي بروز میکند كه مبلغ بعد از چند سال میتواند صحت و خطاي آن را بررسي و خود را ارزيابي كند. چنانچه همه مبلغان بخواهند اين مسير را خودشان طي كنند مستلزم زمان و هزينه و اثربخشی كم در تبليغ ديني خواهيم بود. همچنين تنوع ارتباط با اقشار مختلف موجب میشود نتواند بهترين عمل و عکسالعمل را داشته باشد. تبدیلشدن تجربيات آزموده شده به مدل و قاعدهي قابل تكرار، مبلغ را واحد زيادي مصون میکند تا اقدامات پيشگيرانه و فعالانه داشته باشد.
در تبليغ وقتي تجربيات محلي و منطقهای در اختيار فرد تازهوارد قرار ميگيرد فرد با شناخت جايگاه افراد و روحياتشان رفتار متناسبي را در آن شهر يا روستا پيش ميگيرد بطوريكه مورد تعجب مردم قرار میگیرد كه فلان مبلغ با سن كم رفتار سنجیدهای دارد. همين وضعيت چنانچه نه درباره افراد و عرصهها، بلكه اگر در مورد روحيات و جایگاهها تبيين گردد در همه مناطق روستايي و شهري قابل استناد و تجربهای ارزشمند و قابلاعتنا خواهد بود.
اما در شرايط فعلي معمولاً هر مبلغ خود بهتنهایی مسير را تجربه میکند. بطوريكه حتي برخي تجربهها موجب میشود مبلغ منطقه هدف را رها كند و به مكان ديگري برود چراکه در مسير كسب تجربه جهت تعامل و ارتباط با افراد گاهي درگير حاشیههایی شده است كه اين حاشیهها مانع اثربخشي عملكرد وي میشود و چارهای جز تغيير مسير نخواهد داشت. يا چنانچه بااحتیاط فراوان مسير هدايت و تبليغ را راهبري كند با توجه به نوع و گستردگي هجمه دشمنان زمان زيادي را بايد صرف حصول نتيجه، آنهم در چند بخش محدود خواهد شد.
آنچه از ميراث تبليغي برخي بزرگان به ما رسيده است اثربخشي، جريان سازي، كارتشكيلاتي قوي و گسترده در زماني محدود بود است كه اين مسئله را براي ضروریتر میکند. چراکه تبليغي كه جريان ساز و گفتمان ساز نشود در همان ابتدا دچار انسداد خواهد شد. این تحقیق به دنبال بیان تجربیات آقای اخوان در موضوع نحوه مواجهه تربیت محور با مخاطبان در تجربه تبلیغی در منطقه رامشه اصفهان است تا از این طریق بتوان بصیرت هایی را برای سایر طلاب در مناطق تبلیغی در این زمینه فراهم کرد.
شماره نهم فصلنامه «نامه جمهور» با عنوان ویژهنامه کارگری، به زودی منتشر خواهد شد. این شماره از فصلنامه در 344 صفحه، به بررسی ابعاد مختلف زندگی کارگران در ایران میپردازد.
کتاب "رهیافتهای توحیدی 3" با عنوان "شرح کتاب روح توحید؛ نفی عبودیّت غیرخدا با رویکرد فلسفی"، اثری است که به کوشش صدیقه حاجیعلیان توسط پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) در سال 1403 به شمارگان 300 نسخه به چاپ رسیده است.
کتاب «رهیافتهای توحیدی 2» شرحی است بر کتاب ارزشمند «روح توحید؛ نفی عبودیت غیر خدا» اثر حضرت آیتالله خامنهای (مدظلهالعالی) که با رویکردی اجتماعی و به کوشش رضا خانجانی توسط انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام منتشر شده است.