X
«اطلس دینی اهل سنت ترکیه» تألیف مسعود صدر محمدی در مراسم اعطای جایزه پژوهشهای برتر در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و در بخش تألیف کتاب، حائز رتبه اول شد.
به بهانه مشغله فکری این روزهای جبهه انقلاب یادداشت | حمیدرضا فتحی
یادداشت: علی امینی نژاد
یادداشت: رضا طراوت
نشست معرفی کتاب جمعیت جان اثر سمیه سادات موسوی و سیده زهرا موسوی به همت کارگروه تجربهنگاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام برگزار شد.
نشست نقد و بررسی کتاب «توحید خیالی (تضاد گفتمان وهابیت با گفتمان اسلام در توحید و شرک)» دومین نشست از سلسله نشستهای نقد کتاب پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیه السلام) برگزار شد.
هفتمین و هشتمین شماره فصلنامه نامه جمهور با عنوانهای «انسان فلسطینی و امکان رهایی» و «فلسطین و سلطه» توسط انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام منتشر شد.
نشست نقد و بررسی کتاب «توحید خیالی (تضاد گفتمان وهابیت با گفتمان اسلام در توحید و شرک)» دومین نشست از سلسله نشستهای نقد کتاب پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیه السلام) برگزار میشود.
یادداشت | محمد باغچقی (1)
کارگروه سیاستگذاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام نشست چهاردهم از سلسله نشستهای علمی جمهوری اسلامی شناسی را با حضور مدیران فرهنگی کشور برگزار کرد.
تفاهمنامه همکاری بین پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام و پژوهشکده زن و خانواده با هدف همکاری در امور پژوهشی، آموزشی، ارتباطات بینالملل و بهرهمندی از امکانات و توانمندیهای یکدیگر جهت تحقق اهداف مشترک به امضا رسید.
پنجاهودومین نشست اساتید برجسته حوزه فرق و مذاهب با حضور مدیرکل جدید ادیان و مذاهب سازمان تبلیغات اسلامی در سالن جلسات شهید زینالدین ادارهکل تبلیغات اسلامی قم برگزار شد.
بسمه تعالی
افتخار میکنیم که در عرصه پژوهش فعالیت می کنیم که عرصه بافضیلتی است حضرت امیر میفرمایند: «لا سنة افضل من التحقیق» و هیچ تلاش و کوششی بدون تحقیق به نتیجه نمیرسد که «لا ینفع اجتهاد بغیر تحقیق» به دلیل عدم فرصت به اختصار به پنج نکته اشاره میکنم.
1. جهانی بیاندیشیم، محلی عمل کنیم؛ درست است که ما باید اهداف کلی و جهانی داشته باشیم اما باید در مرحله عمل از موارد جزئی شروع کنیم. یعنی از موضوعات ریز، کاربردی شروع نموده و سپس توسعه بدهیم.
2. سیاستگذاری و طراحی بسیار خوب است. اما سیاستگذاری باید حین عمل و همگام با عمل باشد. ما نباید کارها را تعطیل نموده و به فکر سیاستگذاری باشیم. گاهی طراحیها و سیاستها خودشان تلهای هستند که دست و پای ما را میبندند. سیاستگذاری همراه با کاربرد، موفقتر، کاراتر و مستدامتر خواهند بود.
3. به جای شعار باید تولید داشته باشیم. ما سالهاست که شعار اسلامی سازی علوم را داریم. اما در حوزههای مختلف علمی هنوز منابع و کتب اسلامی تولید نکردهایم. قبل از شعار ما باید کتاب اسلامی تولید کنیم. اگر در رشتههای مختلف علمی کتاب اسلامی داشته باشیم. دانشجویان به اقتضای فطرت آنها را بر کتب غربی ترجیح خواهند داد. ما قبل از آنکه در انبانمان چیزی باشد آن را عرضه میکنیم.
4. نکته آخر اینکه ما رویکردمان محصول محوری است. باید از موضوعات ریز شروع نموده و در راستای آن اهداف بلند گامهای کوتاه برداریم. عمر مدیریتها در ایران بسیار کوتاه است اگر کسی سه و چهار سال در یک پست ثابت بماند شانسی است. پس از مدیریت، آنچه به یادگار میماند محصولات عینی است. بنابراین ما باید تلاش کنیم کتاب تولید کنیم. این تولیدات بالاخره، مخاطب خود را پیدا میکنند. امیدوارم، در این جایگاههای بسیار موقت بتوانیم توشهای برای جایگاه ابدی اخذ نماییم.
کتاب «آزادی در زندان؛ تجربهنگاری فعالیتهای تبلیغی یک روحانی در زندان» به قلم الناز سادات قاسمی به زودی در انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام منتشر میشود.
کتاب «قبیله غریب؛ تجربهنگاری فعالیتهای فرهنگی حجتالاسلام صادقیفر در شهر نِکا» به قلم علیرضا نیکبین توسط انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام منتشر میشود.
کتاب «شخصیتهای مسیحی» تألیف محمدصادق احمدی توسط انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام منتشر شد.