در پژوهشکده باقرالعلوم (ع)؛
هفتاد و هفتمین جلسه گروه تاریخ و اعلام دانشنامه پیامبر اعظم(ص) برگزار شد
روابط عمومی پژوهشکده باقرالعلوم(ع) ـ هفتاد و هفتمین جلسه گروه تاریخ و اعلام دانشنامه پیامبر اعظم(ص) با حضور اعضای شورای علمی گروه در پژوهشکده باقرالعلوم(ع) برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده باقرالعلوم(ع): هفتاد و هفتمین جلسه گروه تاریخ و اعلام دانشنامه پیامبر اعظم(ص) با هدف غنای محتوای علمی مقالات با حضور اعضای شورای علمی گروه: آقایان رسول قلیچ ـ قاسم خانجانی ـ سامانی در دفتر دانشنامه برگزار شد.
در این جلسه بررسی محتوایی مقاله «ترور پیامبر» تألیف یاسر اسماعیلی در دستور کار قرار گرفت.
خطر بدخواهان، از همان اوان کودکی پیامبر اکرم(ص) را تهدید می کرد و به همین جهت مورد توجه و مراقبتهای ویژه عبدالمطلب و ابوطالب بود. در سفر پیامبر در نوجوانی به همراه ابوطالبِ به شام، بحیرای راهب در بصری از روی آثار و علایم رسول خدا را شناخت و از نبوت آینده او خبر داد و ابوطالب را به مراقبت و محافظت از او سفارش کرد و گفت برادرزاده ات را به وطنش بازگردان و او را از یهود دور بدار که به خدا قسم اگر ایشان او را ببینند و آنگونه که من شناختم بشناسند، به او صدمه می زنند.
در ادامه به بررسی محتوایی مقاله «تولد پیامبر » تألیف رمضان محمدی پرداخته شد.
بيشتر تاريخ نگاران اتفاق دارند كه زمان تولد پيامبر اكرم (ص) در ماه ربيع الاول و در سال حمله ابرهه به كعبه است كه به عام الفيل (اواسط قرن ششم 571.م) شهرت دارد و چهل سال پيش از بعثت اتفاق افتاده است. اما در روز ولادت آن حضرت اختلاف است. معروف میان محدثان شیعه در ولادت آن حضرت هفدهم ربيع الاول و پس از طلوع فجر است، اما بيشتر اهل سنت بر آنند كه آن حضرت در روز دوشنبه دوازدهم ماه ربیع الاول چشم به جهان گشوده است.
مكان ولادت آن حضرت در ورودى شعب ابى طالب بوده كه اين مكان پس از هجرت رسول خدا (ص) به يثرب، توسط عقيل تصرف شد و خانه به نام عقيل مشهور شد. بعدها فرزندان عقيل آن را به محمد بن يوسف ثقفى فروختند . البته محل تولد آن حضرت در طول تاريخ مورد توجه مسلمانان بوده است. در قرن دوم هجرى، خيزران، همسر هارون، آن محل را خريد و به مسجد تبديل كرد. بعدها نيز محل تولد آن حضرت توسط سلاطين عثمانى، حاكمان يمن، مصر و عباسيان بازسازى شد. در پى روى كار آمدن دولت سعودى، با اصرار شيخ عباس قطان (م1370) شهردار وقت مكه (از 1347 تا 1364 ق.) و درخواست وى از ملك عبدالعزيز، قرار بر آن شد تا در آنجا كتابخانه اى بنا كنند كه به آن مكتبة مكّة المكرّمه نام نهادند و تاكنون برقرار است .
اعضاء شورای علمی با طرح نقطه نظرات علمی و بررسی نقاط قوت و ضعف ساختاری و محتوایی طرح مقالات، تصمیم گرفتند که اصلاحات مورد نظر مقالات ترور پیامبر و تولد پیامبر را مولفین محترم اعمال نمایند .