سی وهفتمین جلسه شورای علمی گروه اخلاق وسیره دانشنامه پیامبر اعظم(ص) درپژوهشکده باقرالعلوم (ع) برگزار شد
روابط عمومی پژوهشکده باقرالعلوم ـ سی وهفتمین جلسه شورای علمی گروه اخلاق دانشنامه پیامبر اعظم(ص) با حضور اعضای شورای علمی گروه در دفتر دانشنامه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده باقرالعلوم: سی و هفتمین جلسه شورای علمی گروه اخلاق دانشنامه پیامبر اعظم(ص) با هدف غنای محتوای علمی مقالات با حضور اعضای شورای علمی گروه آقایان: حجج اسلام محمدرضا جباران ـ احمد جمالی ـ جلال سبحانی ـ علی محمد حسینی زاده ـ در دفتر دانشنامه برگزار شد.
در این جلسه به بررسی محتوایی مقالات استغنا واتحادو همدلی تالیف حجت الاسلام آبیار در دستور کار قرار گرفت.
مقاله اتحاد يكي شدن و يگانگي داشتن وبه معني توافق و وحدت است.اتحاد يك اصل مهم مورد توجه اسلام و از سياست هاي راهبردي دين در حوزه اجتماع است. رسول گرامی اسلام(ص) به حدي از اختلاف و شكستن اتحاد گريزان بودند كه مي فرمود: تا وقتي قرآن بخوانيد كه دل هايتان درباره آن همدل است و هرگاه در فهم آن اختلاف كرديد برخيزيد زيرا پيشينيان اختلاف كردند پس هلاك شدند.
اتحاد گروه ها و اقشار جامعه و امت اسلامي و نيز اتحاد جهاني انسان ها از اهداف راهبردي و اساسي قرآن و رسالت حضرت رسول(ص) بوده است كه همواره بر آن پاي فشاري نموده و بارها و بارها امت اسلامي و ديگران را به آن دعوت نموده اند؛ آثار مثبت اين همگرايي را تبيين نموده و از تبعات ويرانگر اختلاف برحذر داشته اند.
و مقاله استغنا، در زبان فارسي و عربي هر دو به معناي توانگري ، بي نيازي و بی اعتنایی به چیزی به جهت بی نیازی به آن است.
استغنا به معني بي نيازي ورزيدن، در عرف قرآن كريم و روايات شريف نبوی(ص)، هم در مورد انسان بكار رفته است و هم در مورد خداي متعال. خداي متعال، غني بالذات و بلكه تنها غني در دار هستي است.
استغنادر عرف قرآن کریم و روايات شريف نبوي، گاهي در معناي توانگري، و اغلب در معناي بي نيازي ورزيدن كه نه لزوماً به سبب توانگري مالي است به كار رفته است ،تحلیل مفهوم شناختی آیات كريمه و روایات شريف نبوی(ص) درباره کاربردهای مفهوم استغنا، سه نوع كلي از استغنا را اثبات می کند كه استغنا به معني بي نيازي مالي ورزيدن از مردم كه مقابل طمع قرار دارد تنها بخشي از گستره اين ساحت تربيتي است.
اعضاء شورای علمی با طرح نقطه نظرات علمی و بررسی نقاط قوت و ضعف ساختاری و محتوایی مقاله، پیشنهادات اصلاحی خویش را ارائه کردند.
در نهایت مقرر شد که اصلاحات موردنیاز باارجاع مقالات استغنا به حاج آقای سبحانی و مقاله اتحاد به حاج آقای جباران،موارد ذکرشده توسط وی صورت پذیرد.