درپژوهشکده باقرالعلوم (ع) برگزار شد؛
سی و هشتمین جلسه شورای علمی گروه اخلاق وسیره دانشنامه پیامبر اعظم(ص)
روابط عمومی پژوهشکده باقرالعلوم ـ سی وهشتمین جلسه شورای علمی گروه اخلاق دانشنامه پیامبر اعظم(ص) با حضور اعضای شورای علمی گروه در دفتر دانشنامه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده باقرالعلوم: سی و هشتمین جلسه شورای علمی گروه اخلاق دانشنامه پیامبر اعظم(ص) با هدف غنای محتوای علمی مقالات با حضور اعضای شورای علمی گروه آقایان: حجج اسلام محمدرضا جباران ـ احمد جمالی ـ جلال سبحانی ـ علی محمد حسینی زاده ـ در دفتر دانشنامه برگزار شد.
در این جلسه به بررسی محتوایی مقالات تشبه و مقاله پرده دری تالیف حجت الاسلام والمسلمین عالی شاهی در دستور کار قرار گرفت.
مقاله تشبه در باره شبیه گشتن و در عمل همانند شدن و خود را شیبه دیگری کردن و در اصطلاح تقلید از دیگران و به نمایش گذاشتن رفتار و یا کردار دیگران را گویند.
تشبه جستن به دیگران دارای مصادیق پسندیده و ناپسندی است که در سیره رسول خدا(ص) به آن اشاره شده است پیامبر(ص) فرمود: کسی که خود را شبیه قومی درآورد از همان قوم خواهد بود همان طور که برخی مصادیق مورد مذمت اسلام است در بعضی از امور نیز تشبه مورد سفارش واقع شده است.
و پرده دری یعنی شکستن حرمت ها به ناروا و در لغت به معنای هتک و هتک ستر و مقابل پرده داری آمده است. در اصطلاح، آشکار نمودن عیوب دیگران و اظهار کردن آنچه باید پوشیده بماند و هدف از آن هم، اهانت و تحقیر و بی آبرو شدن شخص و پائین آوردن منزلت او است. وقتی می گوئیم کسی پرده دری کرد، یعنی آنچه شخص فاجر پنهان کرده بود، آن را آشکار نمود و او را رسوا کرد.
یکی از آموزه های مهم اخلاقی، تربیتی اسلام، پرهیز از پرده دری است، که البته دارای مصادیق گوناگونی است. پیامبر اکرم(ص) یکی از نشانه های آنان که از ایمان کامل برخوردارند را این دانسته که هیچ گاه پرده دری نمی کنند.
اعضاء شورای علمی با طرح نقطه نظرات علمی و بررسی نقاط قوت و ضعف ساختاری و محتوایی مقاله، پیشنهادات اصلاحی خویش را ارائه نمودند.
در نهایت مقرر شد که اصلاحات موردنیاز با ارجاع مقالات به حاج آقای سبحانی، موارد ذکرشده توسط وی صورت پذیرد.