X
«موسوعه آیات الاحکام»، حاصل سالها تلاش و پژوهش در حوزه فقه قرآنی، تنها به ارائه نظرات فقهی محدود نمیشود؛ بلکه با تشریح فرایند تدوین، چالشهای پیشرو و توصیههایی کاربردی برای محققان، به منبعی ارزشمند برای پژوهشگران و علاقهمندان به این حوزه تبدیل شده است.
نشست تخصصی نقد و بررسی کتاب «قبیله غریب؛ تجربهنگاری فعالیتهای فرهنگی حجتالاسلام صادقیفر در شهر نِکا»، به قلم علیرضا نیکبین، روز سهشنبه ۱۹ فروردینماه ۱۴۰۴ بهصورت مجازی برگزار شد.
نشست تخصصی نقد و بررسی کتاب «ابزارهای فرهنگی؛ تجربهنگاری تولید و استفاده از ابزارهای کمکآموزشی در تبلیغ دینی» به همت کارگروه تجربهنگاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) و با حضور اساتید و پژوهشگران حوزه تبلیغ، در سالن اجتماعات این پژوهشکده برگزار شد.
یادداشت | احمد کوثری مدیر گروه امت و تمدن پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیه السلام)
حجتالاسلام سیدعلی موسوی در یادداشتی با عنوان «خدای کارگر یا خدای سرمایهدار» که در شماره ۹ فصلنامه نامه جمهور منتشر شده است، به بررسی ریشههای دینی و الهیاتی شکلگیری سرمایهداری و نسبت آن با آموزههای اسلامی میپردازد. او در این یادداشت با استناد به آیات قرآن و روایات اسلامی، به نقد رویکردهای سرمایهداری و تأکید بر حمایت از مستضعفان و کارگران پرداخته است.
عید سعید فطر، یکی از بزرگترین اعیاد اسلامی است که پس از یک ماه روزهداری و عبادت در ماه مبارک رمضان جشن گرفته میشود. این عید به معنای "عید فطرت" است و فرصتی برای شکرگزاری به درگاه خداوند به خاطر نعمتهایش و همچنین فرصتی برای برقراری همبستگی و محبت بین مسلمانان به شمار میآید.
فقه قرآنی، دانشی پویا و بالنده است که همواره در حال تکامل و پاسخگویی به نیازهای روز جامعه است. «موسوعه آیات الاحکام»، اثری جامع و نوآورانه در این زمینه است که تلاش میکند با استفاده از آیات قرآن، به تبیین دقیق و جامع احکام فقهی بپردازد.
روز قدس، روز بیداری امت اسلامی و دفاع از مظلومیت فلسطین است. در شرایطی که رژیم صهیونیستی هر روز جنایتی تازه رقم میزند و قدرتهای استکباری در برابر آن سکوت کردهاند، گرامیداشت این روز بیش از همیشه اهمیت دارد. روز قدس، نماد ایستادگی در برابر اشغالگری و جنایت، و فرصتی برای همبستگی جهانی با ملت فلسطین است.
کارگروه تجربهنگاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام)، نشست تخصصی نقد و بررسی کتاب زندگی، مادری، کنشگری را برگزار کرد. این اثر نمونهای از آثار تجربهنگاری است که با هدف ثبت و انتقال تجربیات زیسته زنان در عرصههای مختلف اجتماعی و خانوادگی تدوین شده است.
ماه رمضان، ماه رحمت و برکت، با ولادت سراسر نور سبط اکبر پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله)، امام حسن مجتبی (علیهالسلام)، در نیمه خود، جلوهای دیگر مییابد. این میلاد فرخنده، یادآور شخصیت بلندمرتبهای است که جلوهگر بخشندگی، صلحطلبی و کرامت در تاریخ اسلام بوده است.
«موسوعه آیات الاحکام»، اثر منتشر شده توسط انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام)، روز چهارشنبه 22 اسفندماه در سومین جلسه هماندیشی «بازگشت به قرآن و افق آتی همگرایی ملتهای مسلمان» معرفی شد.
پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) نشست نقد و بررسی کتاب «آزادی در زندان؛ تجربهنگاری فعالیتهای تبلیغی یک روحانی در زندان» را برگزار کرد. در این نشست، جمعی از صاحبنظران حوزه مطالعات فرهنگی و تبلیغی به واکاوی ابعاد مختلف این اثر و تحلیل دستاوردهای آن پرداختند.
کتاب «اسطوره حاج قاسم و بازسازی هویت ملی ایرانیان» با اهتمام پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام به قلم مهدی افراز و مقدمه حجتالاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه از سوی نشر بینالملل منتشر و روانه بازار نشر شده است.
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام، حاج قاسم بیتردید به مثابه یک اسطوره در شبکه هویت ملی ایرانیان وارد شده است. آنچه در مراسم وداع با شهید سلیمانی تشییع شد،نه یک پیکر بلکه مولفههای هویتی یک ملت بود. آن بدرقه بی دلیل، پیوند عمیق جامعه ایران با هویت بنیادین خویش را نمایانگر شد. مردم ایران هویت استعلایی خود را در وجود حاج قاسم منعکس یافت و سعی نمود با بزرگداشت او خویشتن جمعی خود را تعظیم کند. جامعه ما علاقهمند است به هر بهانهای با تکرار یاد او، با فضیلتها و مزیتهای هویتی خویش تجدید خاطره کند و در بستر دلدادگی به او با شخصیت ملی خود عشق بازی نماید.
کتاب «اسطوره حاج قاسم و بازسازی هویت ملی ایرانیان» که به اهتمام پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم و به قلم مهدی افراز از سوی نشر بینالملل سازمان تبلیغات اسلامی به چاپ رسیده است، تلاش دارد به این پرسش پاسخ دهد که شهید سلیمانی چگونه میتواند در مستوای هویتی ملی ایرانیان بنشیند و در آن مؤثر افتد.
این اثر در پنج فصل هویت ملی، تطور گفتمان امر ملی در دوران انقلاب اسلامی، هویت ملی ایرانیان، تجربههای هویتبخشی، اسطوره و هویتسازی و حاج قاسم به مثابه یک اسطوره به زیور طبع آراسته شده است.
نویسنده در این کتاب، ضمن ارائه بحثی مفصل درمورد هویت ملی، ظرفیتهای هویتساز حاج قاسم همچون حماسهسازی، اهتمام به خاک مادری، نقطه همگرایی احساسات ملی، تقویت هویت جمعی و نفی فردگرایی، تکوین نسبت ملت و امت، ملیگرایی ضد ناسیونال، غیریتسازی، مدافع حریم خاندان رسالت، پهلوانی و ... را برشمرده است.
در پیشگفتار این اثر به قلم حجتالاسلام دکتر عبدالحسین خسروپناه میخوانیم: «کتاب حاضر که با هدف تمهیدی مفهومی برای ایدهپردازی درباره چگونگی ارتقاء بهرهمندی از ظرفیت شهید سلیمانی در بازسازی هویت ایرانیان و ارائه برخی پیشنهادها ازسوی صاحبنظران و ایدهپردازان خلّاق عرصه فرهنگ تنظیم شده، حاوی مجموعهای فشرده و غنی از انگارهها درباره هویت، هویت ملی و روند هویتیابی ملی و مسائل دیگر مرتبط با هویت و بازسازی هویتی است.»
علاقهمندان میتوانند کتاب «اسطوره حاج قاسم و بازسازی هویت ملی ایران» که در قطع رقعی، 302 صفحه و به قیمت 99 هزار تومان از سوی نشر بینالملل سازمان تبلیغات اسلامی منتشر شده است را تا 30 دیماه 1401 با تخفیف 25 درصدی و به قیمت 74250 تومان تهیه کنند.
📌 خرید حضوری:
📌 خرید اینترنتی: 🌐 https://nashrebeynolmelal.ir/?p=8922
شماره نهم فصلنامه «نامه جمهور» با عنوان ویژهنامه کارگری، به زودی منتشر خواهد شد. این شماره از فصلنامه در 344 صفحه، به بررسی ابعاد مختلف زندگی کارگران در ایران میپردازد.
کتاب "رهیافتهای توحیدی 3" با عنوان "شرح کتاب روح توحید؛ نفی عبودیّت غیرخدا با رویکرد فلسفی"، اثری است که به کوشش صدیقه حاجیعلیان توسط پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) در سال 1403 به شمارگان 300 نسخه به چاپ رسیده است.
کتاب «رهیافتهای توحیدی 2» شرحی است بر کتاب ارزشمند «روح توحید؛ نفی عبودیت غیر خدا» اثر حضرت آیتالله خامنهای (مدظلهالعالی) که با رویکردی اجتماعی و به کوشش رضا خانجانی توسط انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام منتشر شده است.
پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام از انتشار کتاب جدید خود با عنوان «پدیده گفتمان» خبر داد. این اثر به قلم محمدرضا فلاح شیروانی و با تدوین سیدمصطفی مدرس مصلی در زمستان ۱۴۰۳ به چاپ رسیده است.