به گزارش روابط عمومی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام)، سومین نشست علمی «پدر دختری» از مجموعه نشستهای «پدر دختری در آینه علم و دین ۲» با موضوع «بررسی چگونگی حمایت مالی پدر در زندگی دختران»، با ارائه سرکار خانم دکتر فاطمه منتظری و به همت گروه مطالعات خانواده پژوهشکده باقرالعلوم (علیهالسلام) برگزار شد.
در این نشست، دکتر فاطمه منتظری، استاد حوزه و دانشگاه، با تأکید بر جایگاه پدران در تأمین و حمایت مالی از دختران، به تبیین نقش آنان در شکلدهی استقلال اقتصادی و توانمندسازی دختران پرداخت.
وی با استناد به آموزههای دینی و الگوهای تاریخی، از جمله مدیریت اقتصادی فدک توسط حضرت زهرا (سلاماللهعلیها)، به اهمیت تربیت اقتصادی دختران از سوی پدران اشاره کرد.
دکتر منتظری در ادامه به بررسی جایگاه پدر در تأمین مالی دختران پرداخت و بیان داشت که پدران در اسلام نقش قوام دارند و مسئول تأمین نیازهای مالی، جانی و روانی خانواده هستند. در مقابل، زنان نیز مسئولیتهایی در چارچوب نظام اسلامی دارند که مکمل این حمایت پدرانه است. این ارتباط دوسویه به تحکیم بنیان خانواده کمک میکند.
آموزش مهارتهای اقتصادی به دختران از دیگر محورهای مطرح شده در این نشست بود. دکتر منتظری آمادهسازی دختران برای درک و مدیریت سرمایه را از وظایف مهم پدران دانست و تأکید کرد که پدران باید از سنین کودکی، مهارتهای اقتصادی را به دختران آموزش دهند و آنان را به تصمیمگیریهای مالی هوشمندانه ترغیب کنند.
نقش پدر در هدایت دختران به سمت استقلال مالی در چارچوب اسلامی، از دیگر مباحث مطرح شده بود. با توجه به حضور گسترده زنان در عرصههای اقتصادی، لازم است که این مشارکت در چارچوب اسلامی باشد. متأسفانه در بسیاری از موارد، به دلیل نبود آگاهی کافی، این حضور از مبانی اسلامی فاصله گرفته است. نقش پدران آگاه در آموزش اقتصاد سالم و اصولی به دختران، بسیار پررنگ است.
استاد حوزه و دانشگاه در ادامه به بیان ویژگیهای پدری که میتواند دختر خود را توانمند کند پرداخت و راستگویی و وفای به عهد در مسائل مالی، تعهد به تأمین مالی در حد توان، ایجاد امنیت روانی و اقتصادی برای فرزندان، داشتن دانش رسانهای برای شناخت فضای مجازی و هدایت دختران در این فضا، آموزش تدریجی و عملی مفاهیم اقتصادی از طریق مثالهای واقعی زندگی را از جمله این ویژگیها برشمرد.
دکتر منتظری راهکارهای پیشنهادی برای حمایت مالی صحیح پدران از دختران را نیز ارائه داد. اختصاص پول توجیبی مناسب از سنین کودکی و آموزش مدیریت هزینهها، ایجاد فرصت برای کسب تجربههای اقتصادی سالم برای دختران، توجه به استعدادهای اقتصادی دختران و هدایت آنان به مسیرهای صحیح، و حضور فعال پدران در تصمیمات مالی خانواده و آموزش عملی به دختران، از جمله این راهکارها بود.
این پژوهشگر امور دینی، تربیتی و خانواده در پایان آسیبهای احتمالی در حمایت مالی از دختران را «محرومیت و محدودیتهای مالی بیش از حد» و «افراط در حمایت مالی» مطرح کرد.
نشست علمی «پدر دختری» به بررسی یکی از مهمترین ابعاد رابطه پدر و دختر، یعنی حمایت مالی و نقش آن در تربیت اقتصادی دختران پرداخت. تأکید بر آموزش تدریجی مهارتهای مالی، حمایت هدفمند و ایجاد استقلال اقتصادی در چارچوب اسلامی، از جمله مباحث کلیدی این نشست بود.
این نشست در ادامه سلسله نشستهای «پدر دختری» برگزار شد و علاقهمندان میتوانند هر روز ساعت ۱۶ از طریق این پیوند در این نشستها شرکت کنند.