X
هشتمین نشست از سلسلهنشستهای راهبردی «آنِ ما شدن»، با محوریت «ابعاد روایت ملی از علت، چگونگی وقوع و دوران پس از جنگ»، به همت کارگروه سیاستگذاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) و در چارچوب سلسله نشستهای راهبردی «ایران آینده» به صورت مجازی برگزار شد.
✍️ حمیدرضا باقری
✍️ حمید باقری
حجتالاسلام والمسلمین فرحزاد در نشست رونمایی از کتاب «پناهِ پدر»، ضمن انتقاد از غفلت از جایگاه پدر در جامعه و تبلیغات، بر لزوم عملیاتیسازی پژوهشهای فرهنگی و مقابله با تهاجم فرهنگی تأکید کرد و آن را بالاترین جهاد خواند.
مراسم رونمایی از کتاب «پناهِ پدر؛ مهارتهای اخلاقی و عاطفی در رابطه پدر–دختری»، به همت کارگروه مطالعات خانواده پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) و با حضور صاحبنظران و علاقهمندان برگزار شد. این نشست با هدف تقویت بنیان خانواده و تبیین نقش تربیتی و هدایتی پدران در استحکامبخشی به خانوادههای ایرانی صورت گرفت.
✍️ محمدجواد فلاح
✍️حبیبالله اسداللهی
مراسم رونمایی از کتاب «پناه پدر؛ مهارتهای اخلاقی و عاطفی در رابطه پدر–دختری» به همت پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام)، برگزار میشود.
هفتمین نشست از سلسلهنشستهای راهبردی «آنِ ما شدن» با محوریت «ابعاد روایت ملی از علت، چگونگی وقوع و دوران پس از جنگ»، به همت کارگروه سیاستگذاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) و در چارچوب سلسله نشستهای راهبردی «ایران آینده» به صورت مجازی برگزار شد.
✍️ حبیب الله اسداللهی
✍️ حبیب الله اسداللهی مدیر مرکز فرهنگی رصد تیام
✍️ م.ص.صاد
ششمین نشست از سلسلهنشستهای راهبردی «آنِ ما شدن»، با محوریت «وظیفه رسانهها در حفظ و تقویت روایت اصیل از همبستگی تمدنی جامعه ایرانی»، پنجشنبه ۱۲ تیرماه توسط کارگروه سیاستگذاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) و در چارچوب سلسله نشستهای راهبردی «ایران آینده» برگزار شد.
مرجعیت با اتکا به درک درست از دوگانه استکبار و استضعاف و با شناخت دقیق از نقشه کفر جهانی در تقابل تمدن غربی در مقابل تمدن اسلامی بزرگترین ضربات را بر استکبار و جبهه کفر وارد ساخته است.
جنگ و مقاومت ملت ایران میتواند کشور را در حوزههای مدیریتی، حکمرانی، فناوری، امنیتی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی، بهاندازهٔ بیست تا سی سال بهپیش بِراند.
نام
تدوین الگوی فعالیتهای جهادی مجموعه خیریه و حوزه حضرت زینب در مواجه با بحرانهای مختلف با تاکید بر بحران کرونا
هدف
جمع آوری اطلاعات از تجربه نگاری های سطح کشور
مجری
محدثه مهرابی زاده
کلیات
مقام معظم رهبری بر لزوم ثبت و روایت تجربیات جهاد سلامت که جزو سرمایههای کاربردی و راویان حماسه و فرهنگ اسلامی هستند، تاکید کردهاند که بخشی از هویت و تاریخ ایران است. ملتی که از این تاریخ بی بهره باشد و نتواند آن را ثبت و ضبط کند در طول تاریخ احساس بی هویتی و پوچی میکند. ثبت این تجارب موفق کمک میکند در مواقع بحرانی آینده الگو قابل استفاده و کاربردی داشته باشیم. با این وجود تأکید بر اجرای سبک مدیریت جهادی پژوهشی منسجم که گویای عوامل مشخصی برای مدیریت جهادی باشد، انجام نگرفته است. شناسایی فضاها و حوزههای جدید نیازمند ورود کنشگران جهادی به مثابه سرمایه فرهنگی ملت ایران است که نوعی تاریخ نگاری نیز است. توجه به ثبت و الگو سازی آن موجب تقویت حس غرور ملی و باورمندی مردم و اعتماد به نفس مسئولین خواهد شد. لازم است منابع موجود برای رسیدن به چنین اهدافی شناسایی شوند، مسیر رسیدن به اهداف در رابطه با منابع موجود مشخص باشد، سازماندهی ابزارها برای اجرای برنامه نهایی را به دست دهد در آن فرآیند اجرا در نظر گرفته شده باشد . آنچه بیان شد اهمیت بررسی موضوع از بعد نظری را مشخص میسازد. اگر چه در این رابطه پژوهشهای نظری متعددی انجام شده که اکثرر آنها با شیوه اسنادی و کتابهانهای بوده اند. ضعف در ادبیات عملی موجود در این حوزه فعالیت قوی میدانی را میطلبد.
تأمل عمیق در مواجه مجموعه با بحرانها و موقعیت جهادی گوناگون خصوصا جهاد کرونا هدف خاص این پژوهش است که از نظر علمی، دانش بشری در زمینه جهاد در مواقع بحران، یاری رساندن به ادبیات مدیریت جهادی که موجب توسعه علم و دانش در این زمینه شود. همچنین استخراج الگو و معرفی فعالیت های مجموعه حضرت زینب(س) میتواند به سایر مجموعههای فرهنگی و جهادی کمک کند تا با توجه به شرایط فضا و امکانات از این تجربیات در جهت بالا بردن ظرفیتهای جهادی استفاده کنند.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ[ مشاهده کل متن ]ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
همزمان فرارسیدن ماه محرم و موسم حماسه و بیداری، پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) مجموعهای خواندنی و تأثیرگذار از تازههای نشر خود را معرفی میکند؛ آثاری که هر یک دربردارنده نگاهی نو و تحلیلی ژرف به ابعاد فرهنگی، اجتماعی، تاریخی و تمدنی نهضت حسینی و میراث عاشورا هستند.
پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) در تازهترین اثر خود، کتاب «تافتههای بههم بافته» را با هدف بازخوانی و تحلیل منظومه فکری رهبر معظم انقلاب اسلامی در موضوع سبک زندگی اسلامی ایرانی منتشر کرد.
کتاب «آزادی در زندان؛ تجربهنگاری فعالیت تبلیغی یک روحانی در زندان» تازهترین اثر منتشرشده توسط پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) در دسترس علاقهمندان قرار گرفت.
کتاب «ماهر جواب» نوشته حجتالاسلام محمد پورنوروز، پژوهشی نوآورانه و نظاممند است که با طراحی الگویی به نام «مجیب»، به تبیین راهبردهای مواجهه دانشی، مهارتی و بینشی با پرسشها و شبهات دینی میپردازد. این اثر به همت پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) منتشر شده و بهعنوان منبعی علمی برای طلاب، مبلغان، و کنشگران فرهنگی در عرصه جهاد تبیین قابل بهرهبرداری است.