X
هشتمین نشست از سلسلهنشستهای راهبردی «آنِ ما شدن»، با محوریت «ابعاد روایت ملی از علت، چگونگی وقوع و دوران پس از جنگ»، به همت کارگروه سیاستگذاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) و در چارچوب سلسله نشستهای راهبردی «ایران آینده» به صورت مجازی برگزار شد.
✍️ حمیدرضا باقری
✍️ حمید باقری
حجتالاسلام والمسلمین فرحزاد در نشست رونمایی از کتاب «پناهِ پدر»، ضمن انتقاد از غفلت از جایگاه پدر در جامعه و تبلیغات، بر لزوم عملیاتیسازی پژوهشهای فرهنگی و مقابله با تهاجم فرهنگی تأکید کرد و آن را بالاترین جهاد خواند.
مراسم رونمایی از کتاب «پناهِ پدر؛ مهارتهای اخلاقی و عاطفی در رابطه پدر–دختری»، به همت کارگروه مطالعات خانواده پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) و با حضور صاحبنظران و علاقهمندان برگزار شد. این نشست با هدف تقویت بنیان خانواده و تبیین نقش تربیتی و هدایتی پدران در استحکامبخشی به خانوادههای ایرانی صورت گرفت.
✍️ محمدجواد فلاح
✍️حبیبالله اسداللهی
مراسم رونمایی از کتاب «پناه پدر؛ مهارتهای اخلاقی و عاطفی در رابطه پدر–دختری» به همت پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام)، برگزار میشود.
هفتمین نشست از سلسلهنشستهای راهبردی «آنِ ما شدن» با محوریت «ابعاد روایت ملی از علت، چگونگی وقوع و دوران پس از جنگ»، به همت کارگروه سیاستگذاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) و در چارچوب سلسله نشستهای راهبردی «ایران آینده» به صورت مجازی برگزار شد.
✍️ حبیب الله اسداللهی
✍️ حبیب الله اسداللهی مدیر مرکز فرهنگی رصد تیام
✍️ م.ص.صاد
ششمین نشست از سلسلهنشستهای راهبردی «آنِ ما شدن»، با محوریت «وظیفه رسانهها در حفظ و تقویت روایت اصیل از همبستگی تمدنی جامعه ایرانی»، پنجشنبه ۱۲ تیرماه توسط کارگروه سیاستگذاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) و در چارچوب سلسله نشستهای راهبردی «ایران آینده» برگزار شد.
مرجعیت با اتکا به درک درست از دوگانه استکبار و استضعاف و با شناخت دقیق از نقشه کفر جهانی در تقابل تمدن غربی در مقابل تمدن اسلامی بزرگترین ضربات را بر استکبار و جبهه کفر وارد ساخته است.
جنگ و مقاومت ملت ایران میتواند کشور را در حوزههای مدیریتی، حکمرانی، فناوری، امنیتی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی، بهاندازهٔ بیست تا سی سال بهپیش بِراند.
نام
تبليغ تربيت محور (ارتباط با مخاطب(
هدف
جمع آوری اطلاعات از تجربه نگاری های سطح کشور
مجری
علیرضا مومن
کلیات
معارف ديني زماني در متن جامعه و افراد آن كاربرد دارد كه به انديشه، باور و رفتار مخاطب نفوذ كند و ثمربخش باشد. لازم است تجربههای آزموده شده مبلغان ديني كه قابل تسري و تكرار ديگران هست بهعنوان مدلهای كاربردي تبيين و ارائه گردد، تا مسير براي آنان هموار شود و اشتباهات و خطاها كمتر شود. چراکه در مسير ارتباطات با افراد مختلف، تصميم و رفتارهايي بروز میکند كه مبلغ بعد از چند سال میتواند صحت و خطاي آن را بررسي و خود را ارزيابي كند. چنانچه همه مبلغان بخواهند اين مسير را خودشان طي كنند مستلزم زمان و هزينه و اثربخشی كم در تبليغ ديني خواهيم بود. همچنين تنوع ارتباط با اقشار مختلف موجب میشود نتواند بهترين عمل و عکسالعمل را داشته باشد. تبدیلشدن تجربيات آزموده شده به مدل و قاعدهي قابل تكرار، مبلغ را واحد زيادي مصون میکند تا اقدامات پيشگيرانه و فعالانه داشته باشد.
در تبليغ وقتي تجربيات محلي و منطقهای در اختيار فرد تازهوارد قرار ميگيرد فرد با شناخت جايگاه افراد و روحياتشان رفتار متناسبي را در آن شهر يا روستا پيش ميگيرد بطوريكه مورد تعجب مردم قرار میگیرد كه فلان مبلغ با سن كم رفتار سنجیدهای دارد. همين وضعيت چنانچه نه درباره افراد و عرصهها، بلكه اگر در مورد روحيات و جایگاهها تبيين گردد در همه مناطق روستايي و شهري قابل استناد و تجربهای ارزشمند و قابلاعتنا خواهد بود.
اما در شرايط فعلي معمولاً هر مبلغ خود بهتنهایی مسير را تجربه میکند. بطوريكه حتي برخي تجربهها موجب میشود مبلغ منطقه هدف را رها كند و به مكان ديگري برود چراکه در مسير كسب تجربه جهت تعامل و ارتباط با افراد گاهي درگير حاشیههایی شده است كه اين حاشیهها مانع اثربخشي عملكرد وي میشود و چارهای جز تغيير مسير نخواهد داشت. يا چنانچه بااحتیاط فراوان مسير هدايت و تبليغ را راهبري كند با توجه به نوع و گستردگي هجمه دشمنان زمان زيادي را بايد صرف حصول نتيجه، آنهم در چند بخش محدود خواهد شد.
آنچه از ميراث تبليغي برخي بزرگان به ما رسيده است اثربخشي، جريان سازي، كارتشكيلاتي قوي و گسترده در زماني محدود بود است كه اين مسئله را براي ضروریتر میکند. چراکه تبليغي كه جريان ساز و گفتمان ساز نشود در همان ابتدا دچار انسداد خواهد شد. این تحقیق به دنبال بیان تجربیات آقای اخوان در موضوع نحوه مواجهه تربیت محور با مخاطبان در تجربه تبلیغی در منطقه رامشه اصفهان است تا از این طریق بتوان بصیرت هایی را برای سایر طلاب در مناطق تبلیغی در این زمینه فراهم کرد.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ[ مشاهده کل متن ]ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
همزمان فرارسیدن ماه محرم و موسم حماسه و بیداری، پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) مجموعهای خواندنی و تأثیرگذار از تازههای نشر خود را معرفی میکند؛ آثاری که هر یک دربردارنده نگاهی نو و تحلیلی ژرف به ابعاد فرهنگی، اجتماعی، تاریخی و تمدنی نهضت حسینی و میراث عاشورا هستند.
پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) در تازهترین اثر خود، کتاب «تافتههای بههم بافته» را با هدف بازخوانی و تحلیل منظومه فکری رهبر معظم انقلاب اسلامی در موضوع سبک زندگی اسلامی ایرانی منتشر کرد.
کتاب «آزادی در زندان؛ تجربهنگاری فعالیت تبلیغی یک روحانی در زندان» تازهترین اثر منتشرشده توسط پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) در دسترس علاقهمندان قرار گرفت.
کتاب «ماهر جواب» نوشته حجتالاسلام محمد پورنوروز، پژوهشی نوآورانه و نظاممند است که با طراحی الگویی به نام «مجیب»، به تبیین راهبردهای مواجهه دانشی، مهارتی و بینشی با پرسشها و شبهات دینی میپردازد. این اثر به همت پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) منتشر شده و بهعنوان منبعی علمی برای طلاب، مبلغان، و کنشگران فرهنگی در عرصه جهاد تبیین قابل بهرهبرداری است.