در پژوهشکده باقرالعلوم (ع) صورت گرفت؛
بررسی 6 مقاله علمی – پژوهشی در هشتاد و یکمین نشست مجمع اهل قلم گلشن ابرار
روابط عمومی پژوهشکدۀ باقرالعلوم (ع)- هشتاد و یکمین نشست مجمع اهل قلم پژوهشگران گلشن ابرار برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی پژوهشکدۀ باقرالعلوم (ع): با هدف غنای محتوائی مقالات گلشن ابرار، نشست هشتاد و یکم این گروه با حضور اساتید ناظر، حجج اسلام آقایان: محمد جعفر طبسی استاد سطح عالی حوزه علمیه قم و عبدالصمد جودتی مدیر گروه گلشن ابرار برگزار شد.
در این نشست، شرح حال شش تن از علمای موثر در جهان تشیع ارائه و دفاع شد و آثار پژوهشی از سوی اساتید ناظر جلسه مورد نقد و بررسی دقیق قرار گرفت. حجت الاسلام والمسلمین طبسی ضمن تقدیر از نویسندگان مقالات در رشد مثبت نگارشی و رعایت بیشتر قواعد تحقیق، تاکید نمود که پژوهشگران تا جایی که ممکن است از نقل های با واسطه دوری نموده و به منابع دست اول رجوع نمایند.
استاد طبسی همچنین علاوه بر بحث محتوایی، بر تقویت قالب و ساختار مقالات برای الگوپذیری بیشتر مخاطبین تاکید داشت؛
وی گفت: یکی از بهترین راه های کسب اخلاق پسندیده و بلندی همت، معرفی اسوه ها و الگوهای ارزنده از میان دانشمندان و اندیشوران فرهیخته شیعی است.
در ادامه حجت الاسلام و المسلمین عبدالصمد جودتی، مدیر گروه گلشن ابرار با تاکید بر رعایت توصیه های استاد ارزیاب، از رعایت بیش از پیش شیوه ها و قواعد تحقیق و نگارشی توسط نویسندگان تشکر کرد. در این جلسه شرح حال شخصیتهائی علمی ذیل بررسی شد که به طور اختصار اشاره می شود.
علامه ابن ندیم بغدادی موصلی که اصالتا ایرانی می باشد، از مشهورترین دانشمندان اسلامی در غرب است. اثر جاودان وی؛ «الفهرست» یا «فوز العلوم»، اسامی هزاران کتاب و صدها دانشمند اسلامی را در بر داشته و از گزند فراموشی مصون داشته است. ابن ندیم به سال 385 ق رحلت نموده است.
علامه بهاء الدین نائینی از سادات مختاری سبزوار است و از علمای انتهای عصر صفوی و معاصر علامه مجلسی است. وی که تالیفات بسیاری دارد. در حدود سال 1040 ق وفات یافته است.
دانشمند پر تالیف مرحوم ملا عبدالوهاب قزوینی از بزرگترین علمای شیعه در قرن سیزدهم هجری است و هم دوره بزرگانی چون شیخ محسن خنفر و صاحب جواهر الکلام است. وی که متوفای سال 1264 ق است را نباید با ملا عبدالوهاب قزوینی متوفی 1306 ق(پدر میرزا محمد خان قزوینی) یکی دانست.
علامه شیخ مهدی عبدالرب آبادی قزوینی از نویسندگان اصلی مجموعه «نامه دانشوران ناصری» و مولف واقعی آثاری چون «المآثر و الآثار» و «مطلع الشمس» است که در یکصد سال قبل به تاریخ 1334 ق جان به جان آفرین سپرده است.
آیت الله سید مصطفی شریعت موسوی درچه ای و آیت الله سید کرامت الله ملک حسینی از علمای بزرگوار و مجهول القدر زمان ما بودند که در همین اواخر وفات یافتند که شرح حال این دو عالم فرزانه معاصر نیز در این مجمع علمی مطرح و مورد بررسی ارزیابان و محققان پژوهشکده باقرالعلوم قرار گرفت.
شایان ذکر است که مقالات مطرح شده پس از إعمال برخی اصلاحات، در نوبت چاپ مجلدات آتی مجموعه «گلشن ابرار» قرار خواهد گرفت.