بررسی سه مقاله تراجم نگاری در دهمین نشست پژوهشگران گلشن ابرار بانوان
روابط عمومی پژوهشکدۀ باقرالعلوم (ع)- نشست دهم بانوان پژوهشگر گلشن ابرار در پژوهشکده باقرالعلوم (ع) برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی پژوهشکدۀ باقرالعلوم (ع): نشست دهم بانوان پژوهشگر این گروه با حضور اساتید ناظر، حجج اسلام آقایان: ناصر باقری بیدهندی و عبدالصمد جودتی مدیر گروه گلشن ابرار و با شرکت پژوهشگران این مرکز برگزار شد.
در این نشست علمی، شرح حال سه تن از بانوان تاثیرگذار جهان تشیع مطرح و دفاع گردید و مقالات از سوی استاد ارزیاب جلسه مورد نقد و بررسی دقیق قرار گرفت و ایشان دقت نظر مولفان بر پرهیز از اطناب در تیتربندی مقالات، نکات قابل توجهی را در راستای زیباتر شدن آثار مکتوب و اصلاح و تکمیل مقالات بیان کردند.
حجت الاسلام والمسلمین باقری بیدهندی با تاکید بر شخصیت محوری در تالیف مقالات، از نویسندگان حاضر خواست تا آئین نامه نگارش مقالات را دقیقاَ رعایت کنند.
مدیر گروه گلشن ابرار نیز در ادامه این نشست با تاکید بر پرهیز از پرداختن به مسائل غیر ضرور که ارتباط چندانی با شخصیت مورد نظر مقاله ندارد، توصیه کرد مخاطب را با شخصیت مقاله مانوس نمایید تا جنبه الگوپذیری بیشتر مخاطب از مترجم فراهم گردد.
حجت الاسلام والمسلمین جودتی با طرح نکاتی مهم در زمینه کم و کیف نگارش ترجمه شخصیتهای منتخب شورای علمی گلشن ابرار، حاضران را با اسلوب تراجم نگاری آشنا نمودند.
وی از حاضران خواست تا ضمن دقت در نکات تکمیلی ارزیاب محترم بر تسریع در اعمال نظرات استاد جلسه تاکید کرد.
در پایان نگاهی کوتاه به یکی از مقالات ارائه شده در این نشست صورت می پذیرد:
- بانو زینب فواز عاملی نوشته مریم حیدری
او بانویی دانشمند، شاعر، عالم در صرف و نحو و معانی و بیان و اوزان مختلف شعر بود. ولادتش در تبنین یکی از روستاهای صیدا بود. وی پیشگام نهضت زنان در جهان اسلام و نخستین زن مسلمان عرب بود که توانمندانه و با بلاغت و فصاحت کلام و نوشتار خود، خواهان حقوق زن و ارتقای سطح علمی و موقعیت اجتماعی زنان شد. او توانست حضور و نقش خود را در ادبيات عرب به اثبات برساند و معتبرترين روزنامه ها و كتابهاي عربي نام او را در خود ثبت كردند. نویسنده ای روشنفکر، ادیبی دلیر و شاعری نوپرداز و بدیعه سرا بود. وی صاحب کتاب الدر المنثور فی طبقات ربات الخدور است که در آن اسامی زنان مشهور جهان را با اختلاف ملتها و مذاهبشان جمع آوری نموده است. عمده فعالیتهایش صرف نوشتن مقالات سودمند اجتماعی و انتشار آنها در مجلات و جراید مختلف می شد که از محتوای آنها کمال استعداد و روح اجتماعی او به خوبی هویداست. برخی از آثار وی عبارتند از: 1- الرسائل الزینبیه 2- الدّر المنثور فی طبقات ربّات الخدور 3- الملک کورش 4- حُسن العواقب( یا غادة الزاهرة)و... او سالهاي عمر خود را در خواندن و نوشتن گذراند و توانست با هوشياري، روشن بيني، تلاش و پشتكار به قله هاي رفيع ادب و هنر دست پيدا كند، و به عنوان يكي از مشهورترين نويسندگان زن عرب، در مصر مطرح گردد. بالاخره این بانوی عالم در سال 1332ق در قاهره مصر وفات نمود.