X
یادداشت «اثرگذاری نظمهای زمانی بر فرهنگ و سبک زندگی» بهبهانۀ پیشنهاد کمیسیون اجتماعی مجلس برای تعطیل شدن شنبهها به قلم دکتر علیرضا مومن آرانی مدیر کارگروه تجربهنگاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام منتشر شد.
کتاب مغناطیس حسین علیهالسلام اثر عباس عبداللهی تحلیلی است بر بزرگترین اجتماع تاریخی بشر در اربعین براساس دکترین «ولایت» که به تازگی از سوی انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالاسلام منتشر شده است.
کتاب درست مثل یک زن حاصل تجربهنگاری فعالیتهای جهادی گروه بانوان فیسبیلالله در بحران کرونا است که به قلم صدیقه حاجیعلیان و از سوی انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام منتشر و راهی بازار نشر شده است.
🖊 یادداشت | حبیب الله اسداللهی
رهبر معظم انقلاب حضرت آیتالله خامنهای مدظله العالی روز 10 بهمنماه 1391 در دیدار مسئولان نظام و میهمانان کنفرانس وحدت اسلامی، با اشاره به ماه ربیع الأول فرمودند که ماه ربیعالأول، بهار زندگی است.
مراسم رونمایی از دو کتاب جدید انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام با عنوان «مغناطیس حسین علیهالسلام» و «از حکمت تا معنویت» با حضور رییس سازمان تبلیغات اسلامی در قم برگزار شد.
کتاب از حکمت تا معنویت در الگوی مشارکت جمعی پیادهروی اربعین به قلم صدیقه رمضانی تمیجانی همزمان با اربعین سید و سالار شهیدان حضرت امام حسین (ع) از سوی انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (ع) منتشر شد.
ما وقتی میگوییم مقاصد، یاد اندیشه توحیدی توسعه یافته علامه طباطبایی در المیزان، طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن رهبر معظم انقلاب و فقه ولایی امام خمینی میافتیم. این اندیشه هرچند با نگاهی حکمی، مقصد و مبدا را توحید میبیند اما قائل به مرجعیت قرآن و به بیان ادبیات اهل بیت علیهم السلام «عرض روایات» به ساخت کلان عقلانی قرآن است.
این روزها که صحبت از پاکسازی و تعدیل برخی از اساتید دانشگاهها است، روشنفکران و رفورمیستها در صفحات مجازی خود میگویند؛ حکومت در حال تصفیهای نظیر اول انقلاب برآمده و میخواهد دانشگاه را از استادان مخالف و منتقد پاکسازی کند!
گم شدن یک سگ آپارتمانی و استرس غیرقابل وصفِ اعضای یک فامیل برای پیدا کردن آن، حکایتی بود که چند شب پیش توفیق شد به همراه خانواده در محوطه یک بوستان شاهد جزئیاتش باشیم. در ابتدا، عمق دل نگرانیها و ابراز عواطف، موجبات تعجب بود، اما گفتگوها از جائی قابلیت هضم نداشت که مادر خانواده به بقیه تشر زد که به جای بحثهای خاله زنکی گوشهای بنشینند و ذکر أَمَّنْ يُجیب بگیرند! بعد از چند دقیقه هم یکی از دخترانِ جمع با تاکید بر مجرّب بودن توسل به ابراهیم هادی از همگی خواست به نیت مراجعت حیوانشان برای روح آن شهید ختم صلوات کنند و کردند...
سلبریتی دنبال خوش رقصی است. فارغ از هر نظام سیاسی، کمپانی به طور طبیعی ضمانتهای خوش رقصی هر سلبریتیای را قبل از تریبون دادن و بزرگ کردنش، میگیرد. تعبیر خوش رقصی تعبیر زنندهای است اما منطق زیست سلبریتی چیزی جز این نیست.
دانشگاه باقر العلوم (ع)
پایان نامه کارشناسی ارشد علوم سیاسی
عنوان :
اصلاحات اجتماعی سیاسی در جمهوری اسلامی
از دیدگاه مقام معظم رهبری
ا ستاد راهنما :
جناب آقای دکتر غلامرضا بهروز لک
استاد مشاور:
جناب آقای دکتر محمد تقی آل غفور
دانشجو:
احمد ترابی سرند
1387
چکیده:
اصلاحات و روحیه اصلاح طلبی از ویژگی های هر جامعه پویا می باشد که اگر جامعه ای درک صحیحی از مقوله اصلاحات پیدا کند و سعی در روزآمد ساختن و رفع معایب حوزه های مختلف داشته باشد بهتر می تواند کارآمد بود و پاسخگوی بهتری برای نیازهای مردم جامعه باشد مقوله ی اصلاح و اصلاح طلبی در مقاطع مختلفی از تاریخ در جامعه ی ما مطرح شده، اما حال به دلیل شرایط تاریخی، اجتماعی – سیاسی ایران یا به خاطر مبهم بودن مفهوم اصلاحات و اصلاح طلبی نزد روشنفکران ایرانی، باعث شده است که درک صحیح و واحدی از مقوله ی اصلاحات صورت نپذیرد. سعی ما در این نوشتار بر آن است که با توجه به نظریه ی بحران و منطق درونی توماس اسپریگنز، مفهوم اصلاحات اجتماعی – سیاسی را در اندیشه مقام معظم رهبری مورد تجزیه و تحلیل قرار دهیم. به نظر می رسد که هر چه بیشتر به مبانی و ابعاد اصلاحات پرداخته شود و برداشت صحیحی از مقوله اصلاحات صورت گیرد که مبتنی بر آموزه های اسلامی و شرایط اجتماعی و فرهنگی جامعه ما باشد، می تواند توان مضاعفی را برای رشد و پیشرفت و توسعه در جامعه میسر سازد. با توجه به اینکه مقام معظم رهبری شخصیتی اسلام شناس بوده و شناخت و اشراف کافی به مسائل سیاسی و اجتماعی، تاریخ و فرهنگ جامعه دارند، لذا می توان از نظرات ایشان به عنوان نخبه فکری و همچنین نخبه اجرایی استفاده نمود.
ما در این پایان نامه به دنبال این مهم هستیم که دریابیم با توجه به شرایط اجتماعی – سیاسی جمهوری اسلامی ایران در سه دهه گذشته، الگوی مطلوب اصلاحات اجتماعی – سیاسی در نظام جمهوری اسلامی ایران از دیدگاه مقام معظم رهبری چیست؟ و فرضیه پژوهش از این قرار است که مقام معظم رهبری با نفی الگوی اصلاحات اجتماعی – سیاسی غرب بر اصلاحات اسلامی که مبتنی بر آموزه های اسلامی (محوریت حاکمیت الهی، شریعت، الگوی حکومت علوی، ولایت فقیه و حضور فعال مردم در عرصه سیاسی و اجتماعی) تاکید می کنند.