پژوهشکده باقرالعلوم (علیه السلام) با همکاری معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی، همایشی را در این راستا به مدت دو روز برنامه ریزی و در روزهای 27 و 28 شهریور ماه در نوبت صبح برگزار کرد.
پژوهشی به عنوان پشتیبان برای طرح سوالات و اولویت بندی آنها انجام شد. در این پژوهش...
گزارش برگزاری همایش مبلّغان و شبهات عاشورایی
[price]
[lowprice]
[highprice]
همایش مبلّغان و شبهات عاشورایی، گامی برای توانمند کردن عاشوراییان امروز
در حال حاضر، یکی از مسائل مهمی که مبلّغان با آن روبرو هستند، شبهاتی است که در حوزهها و موضوعات مختلف در فضای مجازی و رسانهها مطرح میشود و بسیاری از مردم و به خصوص جوانان را مشغول نموده است. شاید به خاطر اهمیت جریان عاشورا برای انگیزه های شیعیان در پایداری بر ارزش ها، هجمه های مکرر و بسیاری در این موضوع مطرح است. البته نباید نادیده گرفت که گستردگی طیف های مردمی درگیر با مراسمات عاشورایی نیز موجب افزایش احتمال انحرافاتی در آن شده است و بنابراین طبیعی است جبهه مقابل بتواند از این ضعف ها به نفع خود بهره گیری نماید.
پژوهشکده باقرالعلوم (علیه السلام) با همکاری معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی، همایشی را در این راستا به مدت دو روز برنامه ریزی و در روزهای 27 و 28 شهریور ماه در نوبت صبح برگزار کرد.
پژوهشی به عنوان پشتیبان برای طرح سوالات و اولویت بندی آنها انجام شد. در این پژوهش، به فراوانی و موضوعات شبهات از منابعی مثل شبکه های ماهواره ای، شبکه های اجتماعی، فضاهای پاسخگویی و ... توجه شده و در نهایت شبهات مربوطه در چهار محور تاریخی، اجتماعی، کلامی و آیینها دسته بندی شد.
گزارشی کوتاه از برگزاری همایش
همایش روز دوشنبه با تلاوت آیاتی از قرآن کریم آغاز شده و حجت الاسلام و المسلمین دکتر روستاآزاد جهت عرض خیرمقدم به اساتید گرانقدر و طلاب، مبلغان و پژوهشگران شرکت کننده در همایش پرداختند.
پس از آن از اساتید و کارشناس مربوطه دعوت شد تا به طرح بحث با موضوع تعیین شده بپردازند.
لازم به ذکر است همایش در 4 نوبت اصلی مطابق با 4 محور استخراج شده از شبهات، با حضور یک استاد، یک کارشناس و یک مجری برگزار شد که کارشناس در نقش تبیین کننده شبهه و جمع بندی کننده مباحث به برگزاری محور کمک کردند.
روز اول همایش:
- نوبت اول، حجت الاسلام دکتر شمس الله مریجی به عنوان استاد و حجت الاسلام دکتر اصغر اسلامی به عنوان کارشناس در محور فلسفه قیام عاشورا و مسائل اجتماعی آن به بحث و گفت وگو پرداختند.
- در نوبت دوم، حجت الاسلام دکتر محسن الویری به عنوان استاد و حجت الاسلام دکتر حامد قرائتی به عنوان کارشناس در محور آسیب شناسی و شبهات آیینهای عاشورایی بررسی و گفت وگو نمودند.
روز دوم همایش:
- نوبت اول، آیت الله محمد هادی یوسفی غروی به عنوان استاد و حجت الاسلام سید حمید روحانی به عنوان کارشناس در محور شبهات پیرامون مسائل تاریخی عاشورا بحث و گفت وگو کردند.
- در بین دو محور اصلی، دکتر فلاح معاون محترم وزیر اطلاعات پیرامون شبهات مطرح شده در شبکههای وهابی- تکفیری و راهبردهای مقابله با آن مباحثی را طرح کردند.
- در نوبت دوم، آیت الله حسین غیب غلامی هرساوی و آیت الله علی کورانی به عنوان استاد و حجت الاسلام دکتر حسین شهسواری به عنوان کارشناس در محور شبهات کلامی درباره حماسه عاشورا به بحث و گفتگو پرداختند.
- همزمان با برگزاری همایش، نمایشگاه رصد کانالها، شبکههای مجازی گروههای سلفی و تکفیری برگزار شد که کارشناسان مربوطه به توضیح آن می پرداختند.
لازم به ذکر است پس از بازخوانی محتوای همایش توسط اساتید و کارشناسان محترم، محتوا به صورت کتاب در اختیار پژوهشگران و علاقمندان قرار خواهد گرفت.