به گزارش خبرنگار سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، عصر امروز (13 آبان ماه) وبینار تخصصی مطالعات اسلامیسازی علوم انسانی؛ فهم فرا تاریخی فرهنگ با ارائه دکتر محمدحسین رامشت، عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان برگزار شد.
سیدمحمدعلی غمامی، عضو هیأت علمی دانشگاه باقرالعلوم (ع) دبیری علمی این نشست را برعهده داشت.
گفتنی است که این نشست توسط پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی و دانشکده فرهنگ، علوم اجتماعی و رفتاری دانشگاه باقرالعلوم برگزار شد.
محمدحسین رامشت با اشاره به مطالعات فراوان در حوزه فرهنگ گفت: برخی معتقد بودند فرهنگ یک پدیده ژنتیکی است.
وی ادامه داد: در ادامه اثبات کردند که فرهنگ یک پدیده آموختنی است؛ چرا که آموزش در تولید فرهنگ رتبه پیدا میکرد و کل سیاستهایی که درباره فرهنگ تدوین میشد را تقلیل میداد.
عضو هیأت علمی دانشگاه اصفهان با اشاره به تغییر عمده فرهنگ در عصر حاضر اظهار داشت: در این زمانه جابهجایی قدرت در فرهنگ تجلی پیدا میکند. دانشمندان به این نتیجه رسیدهاند که امروزه میتوانند با تولید فرهنگ بهعنوان ابزار قدرت این تغییر قدرت را انجام دهند.
وی افزود: بعد از مشخص شدن این قدرت موجود در عرصه فرهنگ، حجم عظیمی از فعالیتها درباره آن آغاز شد.
رامشت با اشاره به نظریه یوستین اگارد در کتاب دنیای صوفی بیان کرد: او در این کتاب فلسفه را به زبان یک دختر شش هفتساله که پدر او ملوان کشتی است بیان میکند. در این کتاب مباحث فلسفی مهم به زبان ساده که یک بچه هم بتواند آن را بفهمد، بیان میکند. در بخشی از این کتاب به کانونهای تولید فرهنگ میپردازد.
وی ادامه داد: او میگوید که ما در دنیا سه کانون فرهنگی مهم داشتهایم؛ یکی کانون فرهنگی آتن، دیگری کانون فرهنگی هلال خصیب یا بین النهرین و دیگری کانون فرهنگی چین و ماچین است. کانون فرهنگی آتن، همواره با کانون فرهنگی هلال خصیب در تقابل بوده است.
وی افزود: مولفه های دیدگاهی کانون فرهنگی هلال خصیب شامل: تک خدایی، تعاون، عبادت، آموزش و پرورش، حجاب و طهارت است اما مولفه های دیدگاهی کانون فرهنگی آتن شامل چند خدایی رقابت سرگرمی، نظام پارلمانی، و برهنگی است.
در دو دهه گذشته ماهواره بیشترین حجم تاثیر در دو دهه گذشته را داشته است و ابرقدرت ها دیگر به جای هزینه کردن برای جنگ، هزینه ها را به سمت تولیدات رسانه ای هدایت کرده اند و در واقع ماهواره و رسانه ها تبدیل به دانشگاهی عمومی برای جهت دهی فرهنگ عمومی مردم شده است.
همچنین دکتر رامشت به تشریح سه نظریه دستگاه جغرافیایی از دکتر راهدان و هویت آئینه ای از دکتر محمودی و معنی داری زمین و فرهنگ از دکتر محمدیان پرداختند.
در توضیح هویت آئینه ای دکتر محمودی خاطر نشان کردند که قومیت های موجود در ایران غیر قابل تکثر هستند و هرکدام از این اقوام مانند تکه ای از آئینه نشان دهنده تمام هویت ایرانی است.
لینک کامل وبینار...