از سوی پژوهشکده باقرالعلوم (علیه السلام)؛
سومین شماره فصلنامه تخصصی فرق و ادیان بزودی منتشر می شود
روابط عمومی پژوهشکده باقرالعلوم (علیه السلام) - سومین شماره فصلنامه تخصصی فرق و ادیان با اختصاص مطالبی به مسائل بهائیت ،وهابیت و مسیحیت از سوی پژوهشکده باقرالعلوم (ع) آماده چاپ شد.
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده باقرالعلوم (علیه السلام): حجت الاسلام سید حسینعلی موسوی زاده، سردبیر فصلنامه تخصصی فرق و ادیان با اعلام این خبر گفت: بالابردن سطح آگاهی عموم مردم و آشنا کردن محققین و پژوهشگران با نقاط قوت دین اسلام و چالشهای اعتقادی سایر ادیان و مکاتب نوظهور می تواند گامی موثر در جلوگیری از برنامه راهبردی استعمار باشد. این نشریه در تلاش است تا گامی موثر در روشنگری افکار و آشنائی محققین با نقاط مختلف معرفتی ادیان و مکاتب مختلف داشته باشد.
وی افزود: در این شماره مقالاتی همچون "تاریخچه شکل گیری جریان وهابیت" توسط احمدرضا باوقار نوشته شده و به سیر تاریخی این جریان می پردازد؛ در این مقاله آمده است: در قرن دوازدهم هجری اتفاقی مهم و مؤثر - اما منفی- دنيای اسلام را با چالشی جديد مواجه ساخت. اين اتفاق چيزی جز شکل گيری جريانی موسوم به وهابيت نبود. با توجه به اين که دين مبين اسلام، دينی کامل و جهانی است و برای جان و مال و ناموس مسلمانان، حرمت زيادی قائل و اين حرمت بر اساس اقرار شهادتين است، اين مقاله ضمن بررسی تاريخی شکل گيری جريان وهابيت، می کوشد تا تعارض عقايد فرقه وهابيت را با مسلمانان تا حدودی تبیین و پاره ای از جنایات وهابیت را که با استفاده از حربه مشرک خواندن مسلمانان، در تاریخ صورت گرفت، برملا سازد.
وی ادامه داد : مقاله دیگر این شماره با عنوان "مکتب ظاهریه و بنیانگذاران آن" نوشته محمد فاطمی به معرفی مکتب فقهی و کلامی ظاهریه می پردازد. ابتدا برای شناخت بهتر مکتب ظاهریه به سیر تطوّر آن اشاره شده است. سپس شرح مختصری از زندگی مؤسسین و بنیانگذاران مذهب ظاهریه بیان شده و شاگردان و اساتید و آثارشان نیز معرفی شده است. در پایان به برخی از ویژگیهای کلامی و فقهی این مذهب اشاره شده است.
موسوی زاده با ارائه توضیحاتی در مورد مقاله "بهائیت و استعمار (اسرائیل و آمریکا)" نوشته احمد محمودی اظهار داشت: بهائیت و استعمار، رابطه تنگاتنگ سیاسی و اقتصادی با یکدیگر داشته و همواره در قضایای مختلف، پشتیبان هم بوده اند، تاریخ معاصر به خوبی گویای این رابطه بوده و خدمات متقابل و بی شائبه سران بهائی و سران استعمار را به تصویر کشیده است. این پژوهش، بیانگر موارد متعدد تاریخی از ارتباط استعمار اسرائیل و آمریکا با بهائیت است که به برخی از این اسناد تاریخی اشاره می نماید.
مدیرگروه بهائیت پژوهشکده باقرالعلوم (ع) افزود: "شیوه های تبلیغاتی مسیحیت تبشیری" توسط آقای کامران پناه نوشته شده و در آن رشد روزافزون اسلام گرایی موجب آن شده است تا رهبران مسیحیت به فکر مقابله با اسلام بیفتند. مسیحیت روش هایی را برای تبلیغ دین تحریف شده مسیح در جامعه بین المللی، خصوصاً جهان اسلام برگزیده است که شناخت آنها برای جلوگیری از ایجاد تزلزل در ایمان مسلمانان ضروری است. آنها برای رسیدن به اهداف خود از روش هایی چون تبلیغات ماهواره ای، ایجاد شک و تردید در آیات قرآنى، تبلیغات در اینترنت، تبلیغات شهری، تبلیغات در کلیساهای خانگی، تضعیف شناخت مسلمانان نسبت به اسلام و.... استفاده می کنند. این مقاله در پی بررسی اجمالی روش های اتخاذ شده مسیحیت برای نفوذ در جوامع اسلامی است.
وی در مورد مقاله "روش های مناظره با وهابیت" نوشته مهدي فاطمي نيا گفت: موضوع مناظره و مجادله برای روشن گری، علاوه بر دارا بودن پايه اي عقلاني و سابقه اي به درازاي عمر بشريت يکی از روش های تبليغی و ريشه دار و مورد تأييد قرآن و سنت و فرهنگ اهل بيت(علیم السلام) است که آثار مفيد و نیکوئی برجاي گزارده و خاصيت روشنگری آن سبب شده تا علما در طول تاريخ اسلام بدان، توجه خاصی داشته باشند. از اين رو فرهنگ مناظره بين فرق و پيروان مذاهب اسلامی از زيربنائي محكم و استوار برخوردار است تا بر اساس آن بتوان به ريسمان الهی چنگ زد و افرادی به نور حقیقت رهنمون شوند. البته تحقق این امر به آداب و شرائطی وابسته است که در این مقاله ضمن برشمردن آنها، به بیان ویژگیهای مناظره با افراد وهابی و نیز روش آنها در این فن، پرداخته می شود. توجه به منابع، شفافیت در بیان عقیده و رعایت نکات اخلاقی از جمله آداب مناظره ي حق و مؤثر است. گرچه تقلید کورکورانه، تقطیع احادیث اهل بیت(ع)، نسبت دادن عقاید دیگران به شیعه و داوری بدون تحقیق از منابع مستند و معتبر ازجمله ویژگی های افراد وهابی در مناظره است.
این مدیر پژوهشی یاد آور شد: "توسل و استغاثه از نگاه قرضاوی و نقد آن" توسط سید مجتبی موسوی نيا نوشته شده و در آن آمده است: توسل و استغاثه، از مسائل چالش برانگیز بين عموم مسلمانان و به ویژه شیعیان، با پیروان مکتب سلفی گری است. دکتر قرضاوی، از جمله سلفیانی است که با پيروي از سلف و تمسک به آيات قرآن، در پي اثبات حرمت دو مقوله توسل به غیر خدا و استغاثه از آنهاست که البته این اندیشه با نگاهی دقیق و عالمانه، کاملاً قابل نقد و خدشه پذیر است و بر اساس آیات و روایات، نه تنها توسل به غیر خدا و استغاثه از غیر او اشکالی ندارد؛ بلکه کاملا مطابق نصوص قرآنی و روائی است.
گفتنی است: شماره سوم فصلنامه تخصصی فرق و ادیان به مدیر مسؤولی دکتر حسین قشقایی و سردبیری سیدحسینعلی موسوی زاده در 240 صفحه و به قیمت 5000 تومان از سوی پژوهشکده باقرالعلوم (علیه السلام)، بزودی منتشر می شود.