X
اهدای کتاب نه تنها یک عمل خیرخواهانه است، بلکه فرصتی برای ایجاد ارتباطات انسانی و فرهنگی است. این کار میتواند به دیگران کمک کند تا به کتابهایی که ممکن است خود به آنها دسترسی نداشته باشند، دست پیدا کنند و از خواندن آنها لذت ببرند.
کتاب «دخترم چادر نمیپوشد» تلاشی است برای کمک به والدین و دغدغهمندانی که بهترینها را برای دختران نوجوان و جوان خود میخواهند و دوست دارند در زمینه حجاب و عفاف نیز به پوشش چادر که حجاب برتر است آراسته شوند.
«اطلس دینی اهل سنت ترکیه» تألیف مسعود صدر محمدی در مراسم اعطای جایزه پژوهشهای برتر در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و در بخش تألیف کتاب، حائز رتبه اول شد.
به بهانه مشغله فکری این روزهای جبهه انقلاب یادداشت | حمیدرضا فتحی
یادداشت: علی امینی نژاد
یادداشت: رضا طراوت
نشست معرفی کتاب جمعیت جان اثر سمیه سادات موسوی و سیده زهرا موسوی به همت کارگروه تجربهنگاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام برگزار شد.
نشست نقد و بررسی کتاب «توحید خیالی (تضاد گفتمان وهابیت با گفتمان اسلام در توحید و شرک)» دومین نشست از سلسله نشستهای نقد کتاب پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیه السلام) برگزار شد.
هفتمین و هشتمین شماره فصلنامه نامه جمهور با عنوانهای «انسان فلسطینی و امکان رهایی» و «فلسطین و سلطه» توسط انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام منتشر شد.
نشست نقد و بررسی کتاب «توحید خیالی (تضاد گفتمان وهابیت با گفتمان اسلام در توحید و شرک)» دومین نشست از سلسله نشستهای نقد کتاب پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیه السلام) برگزار میشود.
یادداشت | محمد باغچقی (1)
کارگروه سیاستگذاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام نشست چهاردهم از سلسله نشستهای علمی جمهوری اسلامی شناسی را با حضور مدیران فرهنگی کشور برگزار کرد.
رافع بن عُميره [1]
رافع بن عميره يا ابن ابى رافع اهل قبيله طى بود. او همان رافع بن عمرو است كه به او رافع بن أبى رافع طائى نيز گفته مى شد. [2] وى ساكن كوفه بوده [3] و به دليل اهتمامش به كارهاى خير، به او، «رافع الخير» مى گفتند. او همراه عمرو عاص در جنگ ذات السلاسل شركت كرد و پس از جنگ به سرزمين قوم خود برگشت. رافع در سال هاى پايانى زندگى خويش كارگزار قوم خود بود و طارق بن شهاب از او روايت نقل كرده است. [4] رافع مى گويد: «من قبل از اينكه مسلمان شوم، مسيحى بودم و نامم سرجس بود. كار من هم راهنمايى كردن مردم و نشان دادن راه هاى بيابانى به آنها بود تا در مسافرت ها راه را گم نكنند. البته در ايام جاهليت اين كار را براى خدا انجام نمى دادم! بلكه واقعيت اين بود كه من يك دزد بودم و كاروان ها را به بيابان هاى رملى هدايت مى كردم تا در آن جا زمين گير شوند و بعد آنها را غارت مى كردم. در اين مدت هرگز كسى بر من چيره نشد; چون من در پوسته تخم شترمرغ ها در زير رمل ها آب پنهان مى كردم و خود را از تشنگى نجات مى دادم.» [5] سایر محورهای این مقاله عبارتند از:
[1]. محقق و نویسنده:محمد ایوب کاظمی.
[2]. الاستيعاب، ابن عبدالبر 2: 482.
[3]. تاريخ مدينة دمشق، ابن عساكر 18: 12.
[4]. الطبقات الكبرى، ابن سعد (ترجمه: مهدوى دامغانى) 6: 515.
[5]. السيرة النبويه، ابن هشام 2: 624.
[6]. جهت توضیح بیشتر رک:جلد پنجم دائره المعارف صحابه پیامبر9.
کتاب «آزادی در زندان؛ تجربهنگاری فعالیتهای تبلیغی یک روحانی در زندان» به قلم الناز سادات قاسمی به زودی در انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام منتشر میشود.
کتاب «قبیله غریب؛ تجربهنگاری فعالیتهای فرهنگی حجتالاسلام صادقیفر در شهر نِکا» به قلم علیرضا نیکبین توسط انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام منتشر میشود.