X
چهارمین نشست از سلسله نشستهای راهبردی «آنِ ما شدن» با تمرکز بر موضوع «وظیفه رسانهها در حفظ و تقویت روایت اصیل از همبستگی تمدنی جامعه ایرانی»، به همت کارگروه سیاستگذاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) برگزار شد.
در جریان دیدار رئیس بنیاد ملی نوجوان از پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام)، زمینههای همکاری مشترک در حوزه تأمین نیازهای پژوهشی و تولید محتوای فرهنگی ـ دینی برای نوجوانان بررسی شد.
همزمان فرارسیدن ماه محرم و موسم حماسه و بیداری، پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) مجموعهای خواندنی و تأثیرگذار از تازههای نشر خود را معرفی میکند؛ آثاری که هر یک دربردارنده نگاهی نو و تحلیلی ژرف به ابعاد فرهنگی، اجتماعی، تاریخی و تمدنی نهضت حسینی و میراث عاشورا هستند.
بیش از 1500 نفر از علما و متفکران اهل سنت طی بیانیهای اعلام کردند: اکنون روزی است، که ما متفکران و صاحبان اندیشه اهل سنت ایران اسلامی، با صدای رسا و تاسی از قرآن و سنت نبوی اعلام میکنیم که ایستادن و مقاومت در مقابل این کفار حربی واجب الهی است.
یادداشت
یادداشت |
نشست بیستوچهارم از سلسلهنشستهای «جمهوری اسلامیشناسی»، به همت کارگروه سیاستگذاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) برگزار شد.
یادداشت | حمیدرضا فتحی
با فرا رسیدن ماه محرم، دلها بیش از پیش متوجه عظمت قیام سیدالشهداء علیهالسلام میشود؛ قیامی که نهفقط یک حادثه تاریخی، بلکه مکتبی زنده و جاری در مسیر امت اسلامی است. محرم، آغاز فصلی تازه از تفکر، تأمل و حرکت در پرتو نور عاشوراست.
یادداشت | رضا طراوت
یادداشت | سعید احمدی
سومین نشست از سلسله نشستهای راهبردی «آنِ ما شدن؛ چگونگی پیوند سرزمین، ملت و دین در همبستگی ملی ایرانیان در کوران حوادث»، با تمرکز بر موضوع «پشتیبانی عمومی مردم از جنگ»، به همت کارگروه سیاستگذاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) روز یکشنبه، اول تیرماه به صورت مجازی برگزار شد.
پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) در تازهترین اثر خود، کتاب «تافتههای بههم بافته» را با هدف بازخوانی و تحلیل منظومه فکری رهبر معظم انقلاب اسلامی در موضوع سبک زندگی اسلامی ایرانی منتشر کرد.
یادداشت | حبیبالله اسداللهی
دومین نشست از سلسله نشستهای راهبردی «آنِ ما شدن؛ چگونگی پیوند سرزمین، ملت و دین در همبستگی ملی ایرانیان در کوران حوادث»، با تمرکز بر موضوع «پشتیبانی عمومی مردم از جنگ»، به همت کارگروه سیاستگذاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) روز یکشنبه، اول تیرماه به صورت مجازی برگزار شد.
عاتكه بنت زيد [1]
عاتكه بنت زيد بن عمرو بن نفيل بن عبدالعزى بن رياح بن عبدالله بن قرط از ديگر زنان صحابى است كه به سبب همسرانش و ديگر ويژگى ها چون شعر سرايى، جمال و پارسايى مشهور شده است. [2] پدر عاتكه، زيد، از معدود افرادى بود كه در دوران جاهليت، بر دين حنيف بود و از پرستش بتان سنگى و چوبى كراهت داشت; چنانكه از قومش كناره گرفت و از خوردن گوشتى كه براى بتان قربانى مى كردند، پرهيز مى كرد و نيز به سوى كعبه نماز مى گزارد. [3] گفته شده، تحول فكرى زيد پس از سفر وى به شام و ملاقات با دانشمندان يهود و نصارى صورت گرفت كه هيچ يك از اين دو دين را نپسنديد و به دين ابراهيم(عليه السلام)گراييد و منتظر ظهور آخرين پيامبر بود. [4] طبق روايتى پيامبر(صلى الله عليه وآله) وى را از بهشتيان دانسته است. [5] سایر محورهای این مقاله عبارتند از:
[1]. محقق و نویسنده:اعظم فرجامی
[2]. الطبقات الكبرى، ابن سعد 3: 378; گفتنى است دختر برادر عاتكه نيز نام و نسبى مشابه دارد «عاتكه بنت سعيد بن زيد بن عمرو بن نفيل بن...» كه براى شناخت بين اين دو توجه به نام پدر لازم است.
[3]. راوى نقل مى كند: زيد بن عمرو را ديدم كه منتظر زوال خورشيد بود، سپس در حالى كه رو به سوى كعبه كرده بود، نمازى يك ركعتى با دوسجده به جا آورد. الطبقات الكبرى، ابن سعد 3 : 380.
[4]. با اين همه گفته شده كه زيد پنج سال پس از نزول وحى درگذشت و با واسطه به پيامبر(صلى الله عليه وآله) سلام رسانده است. الطبقات الكبرى، ابن سعد 3: 379 و 381.
[5]. قال رسول الله(صلى الله عليه وآله): «قد رأيته فى الجنه يسحب ذيولا;او را در بهشت دامن كشان ديدم» و در نقلى ديگر آمده كه پيامبر(صلى الله عليه وآله)براى او طلب رحمت كرده است; الطبقات الكبرى، ابن سعد 3 : 81-379. در نقلى نيز آمده كه نصارى وى را كشتند و پيامبر(صلى الله عليه وآله) درباره ى او فرمود: «روز قيامت زيد همانند يك امت واحد برانگيخته مى شود»; المعارف، ابن قتيبه : 245.
[6]. جهت توضیح بیشتر رک: جلد ششم دائره المعارف صحابه
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ[ مشاهده کل متن ]ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
کتاب «آزادی در زندان؛ تجربهنگاری فعالیت تبلیغی یک روحانی در زندان» تازهترین اثر منتشرشده توسط پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) در دسترس علاقهمندان قرار گرفت.
کتاب «ماهر جواب» نوشته حجتالاسلام محمد پورنوروز، پژوهشی نوآورانه و نظاممند است که با طراحی الگویی به نام «مجیب»، به تبیین راهبردهای مواجهه دانشی، مهارتی و بینشی با پرسشها و شبهات دینی میپردازد. این اثر به همت پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) منتشر شده و بهعنوان منبعی علمی برای طلاب، مبلغان، و کنشگران فرهنگی در عرصه جهاد تبیین قابل بهرهبرداری است.
با فرارسیدن ایام سالگرد ارتحال ملکوتی حضرت امام خمینی (ره)، فرصتی مغتنم برای تعمق و بازخوانی مکتب فکری و عملی این بنیانگذار بیبدیل جمهوری اسلامی فراهم آمده است. در این میان، کتاب «مکتب امام خمینی به روایت رهبر معظم انقلاب اسلامی» به عنوان منبعی غنی و مستند، نقش کلیدی در شناخت عمیقتر این مکتب ایفا میکند. این اثر ارزشمند، با گردآوری بیانات رهبر فرزانه انقلاب، تصویری جامع از ابعاد گوناگون اندیشه و سیره امام راحل ارائه میدهد.