X
چهارمین نشست از سلسله نشستهای راهبردی «آنِ ما شدن» با تمرکز بر موضوع «وظیفه رسانهها در حفظ و تقویت روایت اصیل از همبستگی تمدنی جامعه ایرانی»، به همت کارگروه سیاستگذاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) برگزار شد.
در جریان دیدار رئیس بنیاد ملی نوجوان از پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام)، زمینههای همکاری مشترک در حوزه تأمین نیازهای پژوهشی و تولید محتوای فرهنگی ـ دینی برای نوجوانان بررسی شد.
همزمان فرارسیدن ماه محرم و موسم حماسه و بیداری، پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) مجموعهای خواندنی و تأثیرگذار از تازههای نشر خود را معرفی میکند؛ آثاری که هر یک دربردارنده نگاهی نو و تحلیلی ژرف به ابعاد فرهنگی، اجتماعی، تاریخی و تمدنی نهضت حسینی و میراث عاشورا هستند.
بیش از 1500 نفر از علما و متفکران اهل سنت طی بیانیهای اعلام کردند: اکنون روزی است، که ما متفکران و صاحبان اندیشه اهل سنت ایران اسلامی، با صدای رسا و تاسی از قرآن و سنت نبوی اعلام میکنیم که ایستادن و مقاومت در مقابل این کفار حربی واجب الهی است.
یادداشت
یادداشت |
نشست بیستوچهارم از سلسلهنشستهای «جمهوری اسلامیشناسی»، به همت کارگروه سیاستگذاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) برگزار شد.
یادداشت | حمیدرضا فتحی
با فرا رسیدن ماه محرم، دلها بیش از پیش متوجه عظمت قیام سیدالشهداء علیهالسلام میشود؛ قیامی که نهفقط یک حادثه تاریخی، بلکه مکتبی زنده و جاری در مسیر امت اسلامی است. محرم، آغاز فصلی تازه از تفکر، تأمل و حرکت در پرتو نور عاشوراست.
یادداشت | رضا طراوت
یادداشت | سعید احمدی
سومین نشست از سلسله نشستهای راهبردی «آنِ ما شدن؛ چگونگی پیوند سرزمین، ملت و دین در همبستگی ملی ایرانیان در کوران حوادث»، با تمرکز بر موضوع «پشتیبانی عمومی مردم از جنگ»، به همت کارگروه سیاستگذاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) روز یکشنبه، اول تیرماه به صورت مجازی برگزار شد.
پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) در تازهترین اثر خود، کتاب «تافتههای بههم بافته» را با هدف بازخوانی و تحلیل منظومه فکری رهبر معظم انقلاب اسلامی در موضوع سبک زندگی اسلامی ایرانی منتشر کرد.
یادداشت | حبیبالله اسداللهی
دومین نشست از سلسله نشستهای راهبردی «آنِ ما شدن؛ چگونگی پیوند سرزمین، ملت و دین در همبستگی ملی ایرانیان در کوران حوادث»، با تمرکز بر موضوع «پشتیبانی عمومی مردم از جنگ»، به همت کارگروه سیاستگذاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) روز یکشنبه، اول تیرماه به صورت مجازی برگزار شد.
حفصه دختر عمر [1]
حفصه دختر عمر بن خطاب همسر رسول خدا صلی الله علیه وآله وسلم ام المؤمنين است [2] .مادر حفصه و عبدالله، زينب دختر مظعون خواهر عثمان بن مظعون مى باشد. وى قبل از پيامبر همسر خُنيس بن حُذافه سهمى بود، [3] خنيس از اصحاب بدر بود و در سال سوم هجرى در مدينه در گذشت [4] ; پس از گذشت زمان عده اش، عمر پيش ابوبكر آمد و ازدواج با حفصه را به وى پيشنهاد كرد، ولى ابوبكر جوابى نداد. عمر خشمگين گشته و نزد عثمان بن عفان رفت و حفصه را بر او عرضه داشت، و اين موقعى بود كه رقيه دختر رسول اكرم صلی الله علیه وآله وسلم كه همسر عثمان بود وفات كرده بود، عثمان گفت: فعلا قصد ازدواج ندارم. عمر كه اينجا هم تيرش به سنگ خورده بود ناراحت شد و به شكايت خدمت رسول خدا صلی الله علیه وآله وسلم رفت و مخصوصاً از عثمان شكايت كرد كه به او چنين پيشنهاد كردم و از من نپذيرفت.آنگاه پيامبر صلی الله علیه وآله وسلم با حفصه ازدواج كرد اين ازدواج در سال 3 هجرى واقع شد. [5] حفصه در اين زمان 21 ساله بود زيرا ولادت وى را 5 سال قبل از مبعث نبى اسلام نقل كرده اند. [6] ادامه محورهای این مقاله عبارتند از :
[1]. محقق و نویسنده:حبیب عباسی
[2]. ام المومنين :مادر مومنان، لقبى است كه از قرآن گرفته شده وبه معنى تشبيه آنان به مادران در حرمت ازدواج با آنان است نه مقام وسمتى.(يوسفى غروى).
[3]. الطبقات الكبرى، ابن سعد 8:81 ; انساب الاشراف، بلاذرى 1:422;الاستيعاب، ابن عبدالبر 4:1181; اسدالغابه، ابن اثير 5:425;اعلام الورى باعلام الهدى، طبرسى 1:227 .
[4]. اسدالغابه، ابن اثير 6:65;سير اعلام النبلاء،ذهبى 2:227واعلام الورى باعلام الهدى ،طبرسى 1:227 .
[5]. الطبقات الكبرى، ابن سعد 8:66; انساب الاشراف، بلاذرى 1:423; سبل الهدى، صالحى دمشقى 11:184;اسدالغابه، ابن اثير 6:7ـ66 و الاصابه، ابن حجر 8:817 .
[6]. الاصابه، ابن حجر 8:86 .
[7]. جهت توضیح بیشتر رک:جلد چهارم دائره المعارف صحابه پیامبر9
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ[ مشاهده کل متن ]ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
کتاب «آزادی در زندان؛ تجربهنگاری فعالیت تبلیغی یک روحانی در زندان» تازهترین اثر منتشرشده توسط پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) در دسترس علاقهمندان قرار گرفت.
کتاب «ماهر جواب» نوشته حجتالاسلام محمد پورنوروز، پژوهشی نوآورانه و نظاممند است که با طراحی الگویی به نام «مجیب»، به تبیین راهبردهای مواجهه دانشی، مهارتی و بینشی با پرسشها و شبهات دینی میپردازد. این اثر به همت پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) منتشر شده و بهعنوان منبعی علمی برای طلاب، مبلغان، و کنشگران فرهنگی در عرصه جهاد تبیین قابل بهرهبرداری است.
با فرارسیدن ایام سالگرد ارتحال ملکوتی حضرت امام خمینی (ره)، فرصتی مغتنم برای تعمق و بازخوانی مکتب فکری و عملی این بنیانگذار بیبدیل جمهوری اسلامی فراهم آمده است. در این میان، کتاب «مکتب امام خمینی به روایت رهبر معظم انقلاب اسلامی» به عنوان منبعی غنی و مستند، نقش کلیدی در شناخت عمیقتر این مکتب ایفا میکند. این اثر ارزشمند، با گردآوری بیانات رهبر فرزانه انقلاب، تصویری جامع از ابعاد گوناگون اندیشه و سیره امام راحل ارائه میدهد.