X
دومین جلسه از دوره آموزشی «آشنایی با طراحی اسلامی سکوهای مجازی و نقد الگوهای موجود» با حضور سه تن از پژوهشگران عرصه فضای مجازی، برگزار شد. در این جلسه، چالشها و فرصتهای موجود در طراحی سکوهای مجازی اسلامی و نقد الگوهای موجود مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
حجتالاسلام والمسلمین سید علی موسوی، رئیس پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) در سخنانی به تبیین چالشهای فقه فرهنگ پرداخت و ضمن نقد رویکردهای موجود، بر ضرورت تحول در این حوزه و حرکت به سوی ساختارسازی تمدنی تأکید کرد.
نیمهشعبان، نه تنها روز میلاد آخرین حجت الهی، بلکه نقطه پیوند میان زمین و آسمان است؛ روزی که امید، در تار و پود هستی تنیده شد و زمین مأوای ولیّ خدا گردید. این روز بزرگ، در فرهنگ اسلامی، جایگاهی ویژه دارد و بهعنوان یکی از پرفضیلتترین ایام سال، شناخته میشود.
نشست تخصصی "اصلاح نگرش به خانواده و تاثیر آن در بهبود رفتارهای ارتباطی در خانواده" از دوره مهارتهای اخلاقی برای حل مسائل خانواده با محوریت قرآن و حدیث با سخنرانی دکتر محمدجواد فلاح، مدیر کارگروه تربیت، زن و خانواده پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام، در تاریخ 17 مهرماه 1403 در مسجد امیرالمومنین (علیهالسلام) شهرک مهدیه برگزار شد.
یادداشت: حمیدرضا فتحی
کتاب "رهیافتهای توحیدی 3" با عنوان "شرح کتاب روح توحید؛ نفی عبودیّت غیرخدا با رویکرد فلسفی"، اثری است که به کوشش صدیقه حاجیعلیان توسط پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) در سال 1403 به شمارگان 300 نسخه به چاپ رسیده است.
کتاب «رهیافتهای توحیدی 2» شرحی است بر کتاب ارزشمند «روح توحید؛ نفی عبودیت غیر خدا» اثر حضرت آیتالله خامنهای (مدظلهالعالی) که با رویکردی اجتماعی و به کوشش رضا خانجانی توسط انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام منتشر شده است.
نویسنده: حمیدرضا فتحی
پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام از انتشار کتاب جدید خود با عنوان «پدیده گفتمان» خبر داد. این اثر به قلم محمدرضا فلاح شیروانی و با تدوین سیدمصطفی مدرس مصلی در زمستان ۱۴۰۳ به چاپ رسیده است.
کتاب "رهیافتهای توحیدی 1" شرحی است بر کتاب ارزشمند «روح توحید؛ نفی عبودیت غیر خدا» اثر حضرت آیتالله خامنهای (مدظلهالعالی) که با رویکردی تربیتی و به کوشش میثم قاسمی توسط انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام منتشر شده است.
نخستین جلسه دوره آموزشی «آشنایی با طراحی اسلامی سکوهای مجازی و نقد الگوهای موجود» به همت کارگروه مطالعات فضای مجازی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام در سالن امام رضا علیهالسلام دانشگاه معارف اسلامی برگزار شد.
به گزارش مدیریت ارتباطات و رسانه پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیه السلام حجت الاسلام و المسلمین وحیدپور با تاکید بر اینکه روزه از احکام بنیادین شرع به شمار می رود، گفت: طبق نظراتی که بیشتر پزشکان فوق تخصص ارائه داده اند، روزه در ماه مبارک رمضان احتمال ابتلای افراد بر کرونا را افزایش نمی دهد و روزه برای کسانی که جزو گروه های پرخطر نیستند و بیماری زمینه ای نیز ندارند، همچون سال های گذشته واجب است؛ اما در خصوص افرادی که بیمار هستند، کهولت سن دارند و یا دارای بیماری های زمینه ای دارند که آنها را جزو گروه های پرخطر قرار می دهد، طبق نظر پزشک روزه آنها صحیح نیست. در احکام شرعی کسانی که دارای مشاغل سخت هستند مثلا کسانی که در کنار کوره های بسیار گرم مشغول فعالیت شغلی هستند و روزه گرفتن مشقت بسیاری دارد اگر نتواند شیفت را عوض کند و یا مرخصی گرفتن زندگی و شغل او را در خطر می اندازد می توانند روزه نگیرند.
استاد دروس عالی با ذکر این نکته که روزه علاوه بر جنبه فردی تکلیفی اجتماعی نیز بر عهده مکلف دارد بیان داشت: زمانی که شخصی به هر دلیل نمی تواند روزه بگیرد تنها جنبه فردی حکم روزه از وی ساقط شده و هنوز تکلیف اجتماعی که شامل حرمت روزه خواری در ملاء عام است هنوز بر عهده اوست و می بایست به آن عمل کند و بنابراین به صرف ناتوانی در روزه گرفتن نمی بایست منجر به روزی خواری در ملاء علم گردد.
این کارشناس احکام فقهی سیمای جمهوری اسلامی افزود: آنچه که در شبکه های اجتماعی و فضای مجازی در خصوص افزایش احتمال ابتلا به ویروس کرونا بعضا وجود دارد، به گواه کارشناسان درست نیست و اساسا منبع صدور فتوی برای یک موضوع شبکه های اجتماعی نیست چرا که عموما کسانی که در شبکه های اجتماعی اظهار نظر می کنند و ترسی نیز اگر وجود داشته باشد، می بایست خوف عقلائی باشد، یعنی ترس منشا منطقی داشته باشد و اهل فن و عقلای آن موضوع می بایست آن را تایید نمایند و در این موضوع خاص پزشکان فوق تخصص و دست اندرکار در موضوع پایش سلامت و مبارزه علیه ویروس کرونا چنین احتمالی را تایید نکرده اند و به عکس تحقیقات انجام شده در زمینه پزشکی نشان داده داده که روزه موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می شود، بنابراین موضوع و حکم روشن است و روزه در ماه مبارک رمضان امسال برای افراد فاقد بیماری های زمینه ای و کهولت سن واجب است و احتمال ضعیفی که مستند به نظر کارشناسان متخصص نباشد، احتمال بجایی نیست.
وی افزود: کسانی که در این ماه به جهت کهولت سن و یا داشتن بیماری زمینه ای و به تصدیق پزشکان نتوانسته اند روزه بگیرند، می بایست به ازای هر روزی که روزه نمی گیرند یک مد طعام به اندازه 750 گرم گندم، نان و ... به فقرا به عنوان کفاره پرداخت کنند.