خلق نسخه هنری از آثار پژوهش‌محور در کارگروه بازآفرینی هنری

مدیر کارگروه علمی بازآفرینی هنری پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیه‌السلام وظیفه این کارگروه را خلق نسخه هنری از آثار پژوهش‌محور عنوان و ابراز امیدواری کرد که تجربه این حرکت قابل شبیهسازی و گسترش باشد.

 

خلق نسخه هنری از آثار پژوهش‌محور در کارگروه بازآفرینی هنری
خلق نسخه هنری از آثار پژوهش‌محور در کارگروه بازآفرینی هنری
خلق نسخه هنری از آثار پژوهش‌محور در کارگروه بازآفرینی هنری
[price] [lowprice] [highprice]

حجت‌الاسلام مهدی همازاده ابیانه در گفت‌گو با روابط عمومی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیه‌السلام به معرفی کارگروه علمی بازآفرینی هنری پرداخت و هدف تشکیل آن را تولید خروجی هنری از آثار و سوژه‌های پژوهشی با چشم‌انداز خلق آثار تصویری مخاطب‌پسند عنوان کرد.

وی با اشاره به تشکیل کارگروه بازآفرینی هنری از اواسط سال 98 افزود: در این کارگروه افزون بر فرآوری ادبی آثار کارگروه تجربه‌نگاری، تألیف یک رمان برای گروه سنی نوجوان و پنج سری داستان کودک با محوریت پنج آموزه اخلاق دینی برگزیده، انجام شده که امید است تجربه تولید اثر هنری غیر مستقیم‌گو درباره مفاهیم دینی و اخلاقی برای مخاطب کودک، قابل شبیهسازی و بسط باشد.

مدیر کارگروه علمی بازآفرینی هنری با اشاره به اینکه محصول پروژه‌های پژوهشی پژوهشکده معمولاً در قالب مقاله، کتاب و دیگر قالب‌های مرسوم منتشر می‌شود، ابراز کرد: از آنجا که مقالات، کتاب‌ها یا گزارشات پژوهشی بخش خاصی از مخاطبان را پوشش می‌دهند و طیف وسیع‌تری از مخاطبان عام، فعالان فرهنگی و مبلغان، مخاطب پروژه‌های پژوهشی قرار نمی‌گیرند، لازم بود که فرم‌هایی تعریف شود تا جذابیت روایی بیشتری داشته باشد و طیف وسیع‌تری از این گروه‌ها را در بر گیرد.

وی خاطرنشان کرد: کارگروه بازآفرینی هنری افزون بر اینکه محصولات دیگر کارگروه‌های پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیه‌السلام را بازآفرینی و در قالب رمان، رمان مستند، برنامه ترکیبی تلویزیونی، داستان سینمایی و ... با روایت دراماتیک و جذاب‌تر برای عامه مخاطبان تولید و عرضه می‌کند، تولیدات اختصاصی هم دارد که از جمله می‌توان به انتشار مجموعه آدامسی‌ها در پنج جلد اشاره کرد که تولید مجموعه پویانمایی آن از تلویزیون و در قالب قسمت‌های 10 تا 15 دقیقه‌ای در دست اقدام است.

حجت‌الاسلام همازاده همچنین از نگارش رمان نوجوان و چاپ دو کتاب بازآفرینی تجربه‌نگاری «رودخانه ماهی و نهنگ» روایت دراماتیک حضور جهادی طلاب مدرسه علمیه حضرت بقیة الله الاعظم تهران در حادثه زلزله سرپل ذهاب کرمانشاه در سال 1396، ‌ «سیاحت سیل» روایت حضور جهادی طلاب در حادثه سیل فروردین ماه 1398 و نیز تجربیات مؤسسات مبلغ فرهنگی با عنوان «پلمپ» خبر داد که یک رمان برگرفته از چند مؤسسه تبلیغی براساس مشاهده و مصاحبه است.

وی همچنین از سه کتاب تجربه‌نگاری یک هیئت مذهبی موفق و پرمخاطب کاملا محلی و پرجمعیت در کاشان، کتاب تجربه‌نگاری حضور جهادی طلاب در بیمارستان‌ها و خدمات‌دهی به خانواده‌های درگیر ویروس کرونا با نام «پروتئین‌های چسبناک» و کتاب مربوط به فعالیت فرهنگی یکی از مبلغان کودک و نوجوان از دهه شصت تا به امروز نام برد که در کارگروه بازآفرینی هنری تولید شده و در دست چاپ است.

مدیر کارگروه بازآفرینی هنری یادآور شد که افزون بر آثار مکتوب، چند برنامه تلویزیونی در حوزه سرگرمی و مسابقه و سریال و برنامه ترکیبی در این کارگروه طراحی و مراحل طراحی و تصویب آن طی شده است که در صورت تأمین بودجه‌ تولید و از رسانه ملی پخش می‌شود.

وی در این زمینه از برنامه‌های ترکیبی «کارت حافظه» و «استندآپ تبلیغی» نام برد و گفت: برنامه «استندآپ تبلیغی» که قرار است از شبکه قرآن پخش شود، یک مجموعه شوهای 2 تا 3 دقیقه‌ای است که در آن پاسخ یک مسئله خاص (مثلاً مسئله زنان یا فضای مجازی یا ...) با روایت و سناریوی مشخص و به شکل استندآپ از سوی یک مبلغ-پژوهشگر حوزوی برای مخاطبان و در حضور گروه داوران ارائه می‌شود.

حجت‌الاسلام همازاده یادآور شد: برای نگارش آثار مکتوب در کارگروه بازآفرینی هنری از افرادی که رزومه قابل توجه در آن حوزه تخصصی داشته، رمان‌نویس بوده و حائز رتبه از جشنواره‌های معتبر داستان‌نویسی شده‌اند و نیز آثار پیشینی آنها توسط ناشران معتبر به چاپ رسیده است، استفاده می‌شود و برای حوزه نگارش و سناریوی برنامه‌های تلویزیونی و تصویری نیز اینگونه عمل شده است.

وی با اشاره به برنامه‌های آینده این کارگروه از تصویب و تولید یک سریال تلویزیونی خبر داد که حضور تیپ‌های مختلف طلبه‌گی در یک مدرسه علمیه را به تصویر می‌کشد و در ادامه به یک ماجرای اردوی جهادی و مردمی از یک شهرستان پیوند می‌خورد؛ رمان این سریال با عنوان رودخانه ماهی و نهنگ از سوی انتشارات سوره مهر منتشر و فیلمنامه سریال آن با عنوان «تکانه‌های سرپل» ارائه شده است.

مدیر کارگروه بازآفرینی هنری با بیان اینکه پروژه تولید آثار غیرمکتوب از امسال در این کارگروه کلید خورده و طرح‌های آن نوشته و تصویب شده است، گفت: در حال رایزنی برای نگارش سناریو و تأمین بودجه برای تولید این آثار هستیم.

وی همچنین از نگارش چند ایده تولید برنامه‌های ترکیبی و پویانمایی داستانی در حوزه کودک و نوجوان خبر داد و اظهار داشت: در راستای تولید برنامه‌هایی که از یک طرف محتوای دینی و اخلاقی داشته باشند و از طرف دیگر مؤلفه‌های زیباشناسی و فرم هنری را به درستی رعایت کنند، مستقیم‌گو و شعارزده نباشند و به واقع قصه‌گو باشند، تلاش می‌کنیم.

حجت‌الاسلام همازاده با بیان اینکه برخی فعالیت‌های کارگروه بازآفرینی هنری در جامعه مخاطب بازخورد مثبت داشته است، گفت: کتاب «رودخانه ماهی و نهنگ» برای مسابقه دهه فجر امسال کاندید شده و مجموعه کتاب داستانی آدامسی‌ها پس از دو سال در آستانه چاپ سوم است. این در حالیست که طی سالهای اخیر، نسبت فروش نسخه دیجیتال به نسخه چاپی افزایش قابل توجهی داشته و از فروش نسخ چاپی کاسته است.

 وی حرکت از تولید آثار مکتوب به سمت آثار غیرمکتوب را با توجه به تغییر گرایش‌ مخاطبان امری ضروری خواند و تصریح کرد: چشم‌انداز کارگروه بازآفرینی هنری، تولید آثار تلویزیونی و تصویری مخاطب‌پسند است که البته این انتظار با داشتن زیرساخت‌ها و امکانات لازم شامل استودیوی تولیدکننده حرفه‌ای، ‌کارگردان و بودجه کافی محقق خواهد شد.

 

  • برچسب‌ها
  • پایگاه اطلاع رسانی, پورتال رسمی, پژوهشکده باقرالعلوم(ع)،تبلیغ،اطلاع رسانی،گلشن ابرار

مطالب مرتبط