X
چهارمین نشست از سلسله نشستهای راهبردی «آنِ ما شدن» با تمرکز بر موضوع «وظیفه رسانهها در حفظ و تقویت روایت اصیل از همبستگی تمدنی جامعه ایرانی»، به همت کارگروه سیاستگذاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) برگزار شد.
در جریان دیدار رئیس بنیاد ملی نوجوان از پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام)، زمینههای همکاری مشترک در حوزه تأمین نیازهای پژوهشی و تولید محتوای فرهنگی ـ دینی برای نوجوانان بررسی شد.
همزمان فرارسیدن ماه محرم و موسم حماسه و بیداری، پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) مجموعهای خواندنی و تأثیرگذار از تازههای نشر خود را معرفی میکند؛ آثاری که هر یک دربردارنده نگاهی نو و تحلیلی ژرف به ابعاد فرهنگی، اجتماعی، تاریخی و تمدنی نهضت حسینی و میراث عاشورا هستند.
بیش از 1500 نفر از علما و متفکران اهل سنت طی بیانیهای اعلام کردند: اکنون روزی است، که ما متفکران و صاحبان اندیشه اهل سنت ایران اسلامی، با صدای رسا و تاسی از قرآن و سنت نبوی اعلام میکنیم که ایستادن و مقاومت در مقابل این کفار حربی واجب الهی است.
یادداشت
یادداشت |
نشست بیستوچهارم از سلسلهنشستهای «جمهوری اسلامیشناسی»، به همت کارگروه سیاستگذاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) برگزار شد.
یادداشت | حمیدرضا فتحی
با فرا رسیدن ماه محرم، دلها بیش از پیش متوجه عظمت قیام سیدالشهداء علیهالسلام میشود؛ قیامی که نهفقط یک حادثه تاریخی، بلکه مکتبی زنده و جاری در مسیر امت اسلامی است. محرم، آغاز فصلی تازه از تفکر، تأمل و حرکت در پرتو نور عاشوراست.
یادداشت | رضا طراوت
یادداشت | سعید احمدی
سومین نشست از سلسله نشستهای راهبردی «آنِ ما شدن؛ چگونگی پیوند سرزمین، ملت و دین در همبستگی ملی ایرانیان در کوران حوادث»، با تمرکز بر موضوع «پشتیبانی عمومی مردم از جنگ»، به همت کارگروه سیاستگذاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) روز یکشنبه، اول تیرماه به صورت مجازی برگزار شد.
پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) در تازهترین اثر خود، کتاب «تافتههای بههم بافته» را با هدف بازخوانی و تحلیل منظومه فکری رهبر معظم انقلاب اسلامی در موضوع سبک زندگی اسلامی ایرانی منتشر کرد.
یادداشت | حبیبالله اسداللهی
دومین نشست از سلسله نشستهای راهبردی «آنِ ما شدن؛ چگونگی پیوند سرزمین، ملت و دین در همبستگی ملی ایرانیان در کوران حوادث»، با تمرکز بر موضوع «پشتیبانی عمومی مردم از جنگ»، به همت کارگروه سیاستگذاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) روز یکشنبه، اول تیرماه به صورت مجازی برگزار شد.
اسما بنت عُميس [1]
اسما و خبر شهادت جعفر
اسما و نقل حديث (بازگردان خورشيد)
اسما و خبر دادن از نيرنگ خليفه
اسماء بنت عُميس:
اسماء بنت عميس بن معد بن الحارث بن تيم بن كعب، [2] اصالتاً يمنى [3] و يكى از بانوان بزرگ اسلام است كه زندگى عجيبى داشته است. او در ابتدا به دعوت پيامبر اسلام(صلى الله عليه وآله) لبيك گفت و همراه همسرش جعفر بن ابى طالب (كه پس از شهادت به جعفر طيار ملقب شد) به حبشه مهاجرت كرد. [4] در دوران هجرت سـه فرزند به دنيـا آورد: عبدالله، كه بعدهـا همسر حضـرت زينب، دختر اميرالمؤمنين(عليه السلام) شد، محمـد و عون; و ظاهراً از جعفر همين سه فرزنـد را داشـت. [5] هنگـام فتح خيبر جعفر و اسمـاء از مهاجرت بازگشتنـد، در اين هنگـام پيامبـر (صلى الله عليه وآله)فرمـود: «ما ادرى بأيهمـا انا افرح اكثر بقدوم جعفر(عليه السلام)أم بفتح خيبر»; [6]
[1]. محقق: سید حمید روحانی.
[2]. الاستيعاب، ابن عبدالبر 4 : 1786.
[3]. اسد الغابة، ابن اثير 6 : 14.
[4]. رسائل المرتضى، شريف مرتضى 1 : 408; غنية النزوع، ابن زهره ى حلبى : 76 (پاورقى) و الاستيعاب، ابن عبدالبر 4 : 85 - 1784
[5]. الاستيعاب، همان; البته فرزندان اسماء از جعفر طيار را متعدد ذكر كرده اند; مثلا در الاحتجاج طبرسى (1 : 125) اين اسامى آمده است: عبدالله، عون (شهيد شده در كربلا)، محمد اكبر (شهيد شده در صفين)، محمد اصغر (شهيد شده در كربلا)، عبدالله اكبر (او يكى از افراد مشهور به اجواد (بخشندگان) بنى هاشم است; ديگر اجواد بنى هاشم عبارت اند از: امام حسن (عليه السلام)، امام حسين (عليه السلام)، عبدالله بن عباس، عبدالله اكبر (قطب السخاء) كه در جنگ هاى صفين و جمل شركت كرده است)، عبدالله اصغر، حميد و حسين.
[6]. الاحتجاج، طبرسى 1 : 172. ادامه مقاله در جلد سوم دایره المعارف صحابه
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ[ مشاهده کل متن ]ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
کتاب «آزادی در زندان؛ تجربهنگاری فعالیت تبلیغی یک روحانی در زندان» تازهترین اثر منتشرشده توسط پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) در دسترس علاقهمندان قرار گرفت.
کتاب «ماهر جواب» نوشته حجتالاسلام محمد پورنوروز، پژوهشی نوآورانه و نظاممند است که با طراحی الگویی به نام «مجیب»، به تبیین راهبردهای مواجهه دانشی، مهارتی و بینشی با پرسشها و شبهات دینی میپردازد. این اثر به همت پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) منتشر شده و بهعنوان منبعی علمی برای طلاب، مبلغان، و کنشگران فرهنگی در عرصه جهاد تبیین قابل بهرهبرداری است.
با فرارسیدن ایام سالگرد ارتحال ملکوتی حضرت امام خمینی (ره)، فرصتی مغتنم برای تعمق و بازخوانی مکتب فکری و عملی این بنیانگذار بیبدیل جمهوری اسلامی فراهم آمده است. در این میان، کتاب «مکتب امام خمینی به روایت رهبر معظم انقلاب اسلامی» به عنوان منبعی غنی و مستند، نقش کلیدی در شناخت عمیقتر این مکتب ایفا میکند. این اثر ارزشمند، با گردآوری بیانات رهبر فرزانه انقلاب، تصویری جامع از ابعاد گوناگون اندیشه و سیره امام راحل ارائه میدهد.