X
نشست علمی بررسی دیدگاه وهابیت و جریانهای تکفیری به مسئله فلسطین و پاسخ به شبهات کلامی آن به همت گروه امت و تمدن پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام و مجتمع آموزش عالی حکمت و مطالعات ادیان برگزار شد.
کتاب «سختِ شیرین» مجموعهای از حکایت مادران سختکوش، با اراده و مصمم است که البته حس مادرانگی را هم نه تنها فراموش نکردهاند، که در آن بالیدهاند و فرزندان با ارادهای هم پرورش دادهاند. مادران سرزمینی که خودشان حالا یک الگو هستند.
پندار برساخته عنوان کتابی است به قلم یاسر قزوینی حائری که در آن روشهای دعوت، جذب و سازماندهی داعش بیان میشود. این اثر را انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام منتشر کرده است.
کتاب «سیاحت سیل» به همت و سفارش پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام تهیه و از سوی انتشارات سوره مهر منتشر شده است.
کتاب «بسیج زنان آمریکای لاتین: روشها، دستاوردها و چالشها»، گردآوری و تألیف پریسا رضایی کاری از انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام منتشر و راهی بازار نشر شد.
کتاب پرچمداران هدایت به بررسی نقش ائمه علیهمالسلام در جلوگیری از انحرافات و تغییر ارزشها میپردازد و در آن دوران زندگی امام علی علیهالسلام، امام حسن علیهالسلام، امام حسین علیهالسلام و امام سجاد علیهالسلام، مورد بررسی قرار گرفته است.
به نام خدا
تالیف قواعد فقهی سیاسی، یک ضرورت اساسی
به گزارش مدیریت ارتباطات و روابط عمومی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی، در راستای تبیین فعالیت های کار گروه فقه و احکام پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیه السلام، جمعی از پژوهشگران با آیت الله سیفی مازندرانی ملاقات نمودند.در این دیدار اهداف کار گروه در رابطه با موضوعات مختلف مخصوصا مسائل مستحدثه و مبتلا به جوانان در حوزه مسائل سیاسی و اجتماعی و فرهنگی به محضر ایشان ارائه گردید.آیت الله سیفی مازندرانی ابتدا به شبهاتی که در ذهن جوانان نسبت به انقلاب و نظام اسلامی ممکن است پیش بیاید (مانند دخالت فقیه در شئون سیاست و حکومت) فرمودند: «مهم ترین آفتی که می¬تواند نظام را تهدید نماید، این شبهات است که می¬تواند مثل خوره در مغز جوان ها جا خوش نموده و آنها را از درون بپوساند و اعتقادات¬شان را سست نماید و پاسخگویی به اینگونه شبهات وظیفه ی شرعی فقهاست. وی افزود موسی ابن جعفر علیه السلام در روایت معتبری میفرمایند « إِذَا مَاتَ الْمُؤْمِنُ بَكَتْ عَلَيْهِ الْمَلَائِكَةُ، وَ بِقَاعُ الْأَرْضِ » وقتی فقیه مومنی از دنیا می¬رود ملائکه ی آسمان و زمین بر او گریه می¬کنند؛ چرا که: « لِأَنَّ الْمُؤْمِنِينَ الْفُقَهَاءَ حُصُونُ الْإِسْلَامِ كَحِصْنِ سُورِ الْمَدِينَةِ لَهَا » فقها حصن و دژ محکم اسلام هستند. علم فقیه و بیان روانش و منطق و استدلال فقیه همان دژ محکم هستند.وی خاطر نشان کرد :امروزه دامنه های علوم و فنون زیاد شده است و قابل مقایسه با زمانهای گذشته نیست. مسائل مبتلا به مردم، در هر بخشی از بخش ها که تصورش را بنمائیم بسیار بسیار جزئی و ریز شده است و این تکلیف فقها و طلاب فاضل است که پاسخگوی آن باشند. ایشان این گونه ادامه دادند که علاوه بر فقه القضاء والجزا، فقه الحقوق و الاقتصاد و غیره... امروز ما نیازمند یک القواعد السیاسیه نیز هستیم تا بتوانیم در این باب نیز پاسخگوی سوالات و شبهات باشیم که البته تالیف و تدوین آنرا شروع نموده ایم.