X
امام علی علیهالسلام، شکوه اقیانوسی است که از هم آمیختن دریاهایی از ایمان و ایثار و شجاعتی از جنس اخلاص و تقوا، بنیان گرفته و غواصان حکمت و معنا را به تحیر واداشته است؛ او آغازگر اشاعه عدالت و مردانگی و معرفت و والاترین الگوی شهامت و دیانت است.
کتاب «چم و خم مسابقه؛ تجربهنگاری برگزاری مسابقات تبلیغی برای کودکان و نوجوانان» تألیف محمود خیری و سیده زینب موسوی توسط انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام منتشر و راهی بازار نشر شد.
هجدهمین نشست از سلسله نشستهای جمهوری اسلامی شناسی توسط کارگروه سیاستگذاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام برگزار شد.
اهدای کتاب نه تنها یک عمل خیرخواهانه است، بلکه فرصتی برای ایجاد ارتباطات انسانی و فرهنگی است. این کار میتواند به دیگران کمک کند تا به کتابهایی که ممکن است خود به آنها دسترسی نداشته باشند، دست پیدا کنند و از خواندن آنها لذت ببرند.
کتاب «دخترم چادر نمیپوشد» تلاشی است برای کمک به والدین و دغدغهمندانی که بهترینها را برای دختران نوجوان و جوان خود میخواهند و دوست دارند در زمینه حجاب و عفاف نیز به پوشش چادر که حجاب برتر است آراسته شوند.
«اطلس دینی اهل سنت ترکیه» تألیف مسعود صدر محمدی در مراسم اعطای جایزه پژوهشهای برتر در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و در بخش تألیف کتاب، حائز رتبه اول شد.
به بهانه مشغله فکری این روزهای جبهه انقلاب یادداشت | حمیدرضا فتحی
یادداشت: علی امینی نژاد
یادداشت: رضا طراوت
نشست معرفی کتاب جمعیت جان اثر سمیه سادات موسوی و سیده زهرا موسوی به همت کارگروه تجربهنگاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام برگزار شد.
نشست نقد و بررسی کتاب «توحید خیالی (تضاد گفتمان وهابیت با گفتمان اسلام در توحید و شرک)» دومین نشست از سلسله نشستهای نقد کتاب پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیه السلام) برگزار شد.
هفتمین و هشتمین شماره فصلنامه نامه جمهور با عنوانهای «انسان فلسطینی و امکان رهایی» و «فلسطین و سلطه» توسط انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام منتشر شد.
نام
مطالعه و کراپ، بارگذاری و تگ زنی مجله اطلاعات بانوان
هدف
دستهبندی و تگ زنی اطلاعات مهم مجله جهت استفاده در پروژه های تاریخی، سیاسی، اجتماعی
تاریخ شروع
پاییز 98
چشمانداز اتمام
پاییز 1400
مجری
سعید امینی- سعید رستمی- غلامرضا شیرعلی- سید صالح رضوی- حسامالدین رستمی- سید مصطفی برزین- سید محمدباقر طباطبایی
محققین
محمدرضا امینی- سعید امینی
میزان پیشرفت
سالهای 55 تا 60 به صورت کامل به اتمام رسیده است.
کلیات
اطلاعات بانوان یا بانوان نخستین مجله منتشرشده ویژه بانوان در تهران بود. این مجله اولین بار در ۱۲ فروردین ۱۳۳۶ در تهران با صاحب امتیازی و مدیر مسئولی قدسی امیرارجمند «مسعودی» به چاپ رسید.
قدسی امیر ارجمند نیز صرفاً به خاطر موقعیت همسرش در عرصه مطبوعات، بدون اینکه تجربهای در این زمینه داشته باشد، مجله «اطلاعات بانوان» را منتشر کرد و خود سردبیری آن را برعهده گرفت. خانم امیرارجمند در نفوذ فرهنگ غربی در میان بانوان ایران نقش بسزایی داشت و روزنامهاش ارگانی برای تبلیغ مظاهر غرب بود. از انجمنهای وابسته به اطلاعات بانوان باید به «انجمن دوشیزگان و بانوان» اشاره کرد که حائز اهمیت زیادی در شناخت مناسبات فرهنگی رژیم پهلوی است. این مجله که به وسیله روزنامه اطلاعات در دوران حکومت محمدرضا پهلوی منتشر میشد، مطالبی در مورد هنرپیشهها، خانواده سلطنتی، سلامتی، زیبایی و دیگر مباحث مربوط به زنان مطلب منتشر میکرد.
این مجله در سالهای ابتدایی با سردبیری ایرج مستعان و در قطع ۲۵/۳۵ و در ۸۰ صفحه به فروش میرسید. در سالهای ۱۳۳۸ و ۱۳۳۹ تیراژ مجله به رکورد بیسابقه ۴۵ هزار نسخه رسید. این مجله در دهه ۱۳۴۰ برای تشویق زنان به کار روزنامهنگاری، کلاسهای روزنامهنگاری و دورههای دو ساله خبرنگاری برگزار کرد که از فارغالتحصیلان این دورهها میتوان از منصوره پیرنیا و منیژه دولتشاهی نام برد. این مجله در سالهای ۱۳۳۹–۱۳۴۰ انجمنی به نام انجمن دوشیزگان و بانوان تأسیس کرد که به آماده کردن دختران و زنهای جوان برای شرکت در کارهای اجتماعی کمک میکرد. در سال ۱۳۴۷ پری اباصلتی به سردبیری مجله برگزیده شد و تا ایام منتهی به انقلاب سردبیر این مجله بود.
اطلاعات بانوان همچنین در هر شماره خود چند الگوی خیاطی لباس بانوان و کودکان را منتشر و همچنین مدلهای روز لباس و آرایش اروپا و کشورهای غربی یکی از مطالبی است که در هر شماره از این مجله خبررسانی میشود. پرداختن به اخبار هنرمندان از مطالب ثابت این مجله بوده و علاوه بر آن در وسط هر شماره یک پوستر تمام صفحه رنگی یکی از هنرپیشهگان و خوانندگان را منتشر مینمود. ازمطالب چالشی این مجله مصاحبه با زنان روسپی قلعه شهر نو است که در سالهای متمادی در هر شماره یک مصاحبه از این زنها منتشر میگردید و اسناد مهمی از وضعیت این زنان در سالهای پیش از انقلاب به شمار میرود. البته اطلاعات بانوان نیز از انتشار مطالب سکسی عقب نمانده است و صفحه من معشوقه این مردها بودم سرگذشت زنانی است که معشوقه مردان متاهل بودهاند که همراه با تصاویر جذاب و سکسی در هر شماره به نظر مخاطب میرسید.
اطلاعات بانوان در اوایل سال ۱۳58 بسته شد اما در سال ۱۳۵۹ دوباره تحت سردبیری زهرا رهنورد چاپ شد و پس مدتی نام خود را به پویندگان راه زینب تغییر داد.
این مجله از سال 55 تا سال 60 مورد مطالعه، فیش برداری و تگ زنی قرار گرفته است.
کتاب «آزادی در زندان؛ تجربهنگاری فعالیتهای تبلیغی یک روحانی در زندان» به قلم الناز سادات قاسمی به زودی در انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام منتشر میشود.