X
دومین جلسه از دوره آموزشی «آشنایی با طراحی اسلامی سکوهای مجازی و نقد الگوهای موجود» با حضور سه تن از پژوهشگران عرصه فضای مجازی، برگزار شد. در این جلسه، چالشها و فرصتهای موجود در طراحی سکوهای مجازی اسلامی و نقد الگوهای موجود مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
حجتالاسلام والمسلمین سید علی موسوی، رئیس پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) در سخنانی به تبیین چالشهای فقه فرهنگ پرداخت و ضمن نقد رویکردهای موجود، بر ضرورت تحول در این حوزه و حرکت به سوی ساختارسازی تمدنی تأکید کرد.
نیمهشعبان، نه تنها روز میلاد آخرین حجت الهی، بلکه نقطه پیوند میان زمین و آسمان است؛ روزی که امید، در تار و پود هستی تنیده شد و زمین مأوای ولیّ خدا گردید. این روز بزرگ، در فرهنگ اسلامی، جایگاهی ویژه دارد و بهعنوان یکی از پرفضیلتترین ایام سال، شناخته میشود.
نشست تخصصی "اصلاح نگرش به خانواده و تاثیر آن در بهبود رفتارهای ارتباطی در خانواده" از دوره مهارتهای اخلاقی برای حل مسائل خانواده با محوریت قرآن و حدیث با سخنرانی دکتر محمدجواد فلاح، مدیر کارگروه تربیت، زن و خانواده پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام، در تاریخ 17 مهرماه 1403 در مسجد امیرالمومنین (علیهالسلام) شهرک مهدیه برگزار شد.
یادداشت: حمیدرضا فتحی
کتاب "رهیافتهای توحیدی 3" با عنوان "شرح کتاب روح توحید؛ نفی عبودیّت غیرخدا با رویکرد فلسفی"، اثری است که به کوشش صدیقه حاجیعلیان توسط پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) در سال 1403 به شمارگان 300 نسخه به چاپ رسیده است.
کتاب «رهیافتهای توحیدی 2» شرحی است بر کتاب ارزشمند «روح توحید؛ نفی عبودیت غیر خدا» اثر حضرت آیتالله خامنهای (مدظلهالعالی) که با رویکردی اجتماعی و به کوشش رضا خانجانی توسط انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام منتشر شده است.
نویسنده: حمیدرضا فتحی
پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام از انتشار کتاب جدید خود با عنوان «پدیده گفتمان» خبر داد. این اثر به قلم محمدرضا فلاح شیروانی و با تدوین سیدمصطفی مدرس مصلی در زمستان ۱۴۰۳ به چاپ رسیده است.
کتاب "رهیافتهای توحیدی 1" شرحی است بر کتاب ارزشمند «روح توحید؛ نفی عبودیت غیر خدا» اثر حضرت آیتالله خامنهای (مدظلهالعالی) که با رویکردی تربیتی و به کوشش میثم قاسمی توسط انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام منتشر شده است.
نخستین جلسه دوره آموزشی «آشنایی با طراحی اسلامی سکوهای مجازی و نقد الگوهای موجود» به همت کارگروه مطالعات فضای مجازی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام در سالن امام رضا علیهالسلام دانشگاه معارف اسلامی برگزار شد.
جامعة الزهراء (س)
دایره تحصیلات تکمیلی
رساله سطح 3
رشته تفسیر و علوم قرآن
استاد راهنما
حجة الاسلام والمسلمین سید حسن شفیعی دارابی
استاد مشاور
حجة الاسلام والمسلمین مسعود نور علیزاده میانجی
نگارنده
ربابه بیک پور
سال تحصیلی
89-1388
چکیده:
هدف از تدوین این رساله بررسی ابعاد مختلف صفت رذیله «غفلت» از نگاه قرآن و حدیث، به ویژه تأثیر آن در زندگی بشری و راهکارهای پیشگیری و درمان آن می باشد؛ تا بتوان در سایه شناخت این عامل شقاوت، روح و روان را از گرفتار شدن در منجلاب این صفت رذیله به دور نگه داشت؛ زیرا کسانی می توانند راه سعادت و کمال خویش را بپیمایند که همیشه هشیار بوده و لحظهسس ای غفلت و بی خبری آنان را به وادی سرگردانی و گمراهی و خودبیگانگی و خدابیگانگی نکشاند.
خداوند متعال در آیات متعددی موضوع غفلت را برای تمامی کسانی که می خواهند با استعانت به کتاب الهی راه رستگاری را بپیمایند، عنوان فرموده و از ابتلا به این صفت نکوهیده هشدار داده است. بدین دلیل که دست یابی به این هدف عالی انسانی و الهی بدون اتصال و ارتباط دائمی به مبدأ هستی بخش امکان پذیر نخواهد بود.
در این رساله سعی شده است تا با استعانت از قرآن و البته برخی از احادیث، ابتدا به مفهوم شناسی و شناخت موضوع غفلت پرداخته، نمودهای آن (غفلت از چه) بیان گردد؛ و سپس عوامل پدید آورنده، نشانه های رفتاری غفلت در انسان و انواع و مراتب آن شناسایی؛ و در آخر آثار و پیامدهای غفلت در زندگی انسان و راهکارهای پیشگیری و درمان آن بیان گردد. در نهایت به دلیل همپوشی بحث با تغافل که یکی از شیوه های تربیتی و صفت های پسندیده در امور اجتماعی و زناشویی می باشد، مورد بررسی قرار گیرد.