به گزارش روابط عمومی پژوهشکده باقرالعلوم (ع) : شصت و ششمین جلسه گروه اعلام تاریخ دانشنامه پیامبر اعظم(ص) با هدف ارتقای محتوای علمی مقالات با حضور اعضای شورای علمی گروه آقایان: آقانوری ،داداش نژاد، صادقی و قلیچ برگزار شد.
در این جلسه ابتدا بررسی محتوایی مقاله «بدوی» تألیف آقای دادگر در دستور کار قرار گرفت.
این مقاله در بارۀ باديه نشينان و گروهى از اعراب چوپان چادرنشين و پرورش دهندة شتر کوچنده كه در طلب آب و چراگاه در بخشهايى از بيابانهاي خاورميانه و شمال افريقا در حال كوچ بوده اند است؛ واژة «اعراب » نیز در زبان عربى تنها به بدويان اطلاق می شود و بدوی در قرآن نیز به این معنا بکار رفته است.
بيشتر بدويان ، اعراب ساكن بيابانهاي جزيرة العرب و مردمانى سامى نژاد بودند. برخى معتقدند كه شبه جزيره پيش از دوران نوسنگى آباد، و از آب و هوايى بهتر از اروپا برخوردار بود، اما رفته رفته ، آب و هواي آن رو به خشكى نهاد و بسياري از ساكنانش از 3500ق به سرزمينهاي ديگر مهاجرت كردند.
سپس مقاله «بادیه نشینی» تالیف خانم محمدی کیا خوانده شد.
این مقاله نیز به مفهوم باديه که به منطقة وسيعى از صحرا و بیابان اطلاق مى شود و محل آمد و رفت اقوام كهن بوده است، می پردازد. باديه در غرب فرات از روستايى به نام بوكمال آغاز مى شود و تا سوريه امتداد مى يابد، آنگاه به مرزهاي شرقى اردن و سپس به عربستان سعودي متصل مى گردد و از اين مكان تا شرق كويت امتداد مى يابد و از آنجا تا شمال شرقى رود فرات كشيده مى شود.
پس از آن مقاله«ثعلبه بن حاطب» تالیف آقای حقایقی خوانده شد.
ثعلبه بن حاطب صحابه رسول خدا(ص) است که در غزوه بدر شرکت داشته، و مرد فقیری بود از طایفه اوس، و مادرش امامه، دختر ثامت بن خالد که رسول اکرم(ص)، بین او و معتّب بن حمراء از طایفه خزائه، عقد اخوت بست.
تولد و وفات ثعلبه در تاریخ ثبت نشده، ولی در زمان خلافت عمر از دنیا رفته است. البته برخی مرگ او را در زمان خلافت عثمان گزارش کرده اند.
اعضاء شورای علمی با بررسی نقاط قوت و ضعف ساختاری و محتوایی مقالات و طرح نقطه نظرات علمی، پیشنهادات اصلاحی خویش را جهت تکمیل این مقالات ارائه نمودند. در نهایت مقرر شد مدااخل «بدوی و بادیه نشینی» حذف و به جای این دو مدخل مدخل اعراب نوشته شود و همینطور اصلاحات مقاله «ثعلبه بن حاطب» توسط آقای قلیچ انجام شود.