روابط عمومی پژوهشکدۀ باقرالعلوم (ع)- مدیر گروه گلشن ابرار پژوهشکده باقرالعلوم(ع) گفت: هشتاد و هشتمین نشست مجمع اهل قلم و پژوهشگران مجموعۀ «گلشن ابرار» برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی پژوهشکدۀ باقرالعلوم (ع): حجت الاسلام والمسلمین جودتی افزود: با هدف ارزیابی و غنای محتوایی مقالات مجموعۀ «گلشن ابرار»، نشست هشتاد و هشتم این گروه با حضور اساتید ناظر و ارزیاب، حجج اسلام آقایان شیخ محمد جعفر طبسی استاد سطوح عالی حوزۀ علمیۀ قم و شیخ عبدالصمد جودتی مدیر گروه گلشن ابرار برگزار شد.
وی خاطر نشان کرد: در این نشست، شرح حال شش تن از علمای بزرگوار جهان تشیع ارائه و دفاع شد و آثار پژوهشی مورد نقد و بررسی دقیق قرار گرفت و نکاتی اصلاحی برای غنای بیشتر مقالات توسط استاد ارزیاب مطرح شد.
همچنین مدیر گروه گلشن ابرار، از همکاری محققان دو حوزه علمیه قم و نجف اشرف در زمینه شرح حال نگاری پیرامون زندگانی علمای افتخار آفرین جهان تشیع خبر داد.
شایان ذکر است که در این نشست شرح حال شخصیت های زیر ارائه شد:
1. علامه شیخ محمد علی کشمیری صاحب کتاب نجوم السماء در تراجم علماء(متوفای 1309ق) از علمای شبه قارۀ هندوستان در قرن سیزدهم و از شاگردان میر حامدحسین هندی است. فرزند ایشان شیخ محمدمهدی کشمیری نیز از دانشمندان شیعه در قرن چهاردهم بودند. نویسنده این مقاله خانم سمیه سادات سجادی است.
2. آیت الله شیخ بدالامیر قَبلان از علمای برجسته معاصر لبنان دومین شخصیت مطرح شده در نشست فوق الذکر گلشن ابرار بود که خانم زهرا مقدسی شرح حال و آثار و خدمات ایشان را به نگارش در آورده بود. آیت الله قبلان علاوه بر آثار علمی در زمینه مؤسسات و مراکز خدماتی درمانی آموزشی نیز کارنامه ای بسیار درخشان دارا بوده و از پشتیبانان جمهوری اسلامی ایران و حزب الله لبنان به شمار می رود.
3. علامه شیخ عبدالرسول فیروزکوهی از علمای شهیر تهران در عهد قاجار است. علی عبدالرسولی، شیخ الملک اورنگ، نطاق النسوان و محمد فقیه زاده از فرزندان هنرمند و اهل علم وی بودند و استاد مرتضی عبدالرسولی از خوشنویسان شهیر معاصر نیز نوه وی است. شیخ عبدالرسول که از دوستان و همدرسان آخوند خراسانی در تهران بوده در سال 1322ق وفات می کند. شرح حال وی و فرزندانش را آقای محمدعلی نجفی نوشته است.
4. آیت الله میرزا احمد دشتی از دانشمندان شهیر ناحیه جنوب ایران و به ویژه منطقۀ دشتی بوشهر بود. این عالم ربانی سال ها از زندگانی طولانی اش را وقف تدریس علوم دینی و تربیت شاگرد و نیز انجام وظایف روحانی و طلبگی نمود و در شهریور سال 1390ش در سن 103 سالگی دار فانی را وداع گفت. آقای احمد صمصامی شرح حال وی را نگاشته است.
5. آیت الله سید احمد مستنبط (متولد1325-متوفای1399ق) از علمای عالی قدر تبریز در سده چهاردهم هجری است که در طول زندگی پربرکت خود کتاب های بسیاری تالیف کرده و در بین آثار ایشان کتاب «القطره» که دربارۀ فضایل رسول اکرم و ائمه اطهار(ع) است، از همه مشهورتر می باشد. شرح حال این عالم ربانی را مشترکا آقای محمد علی نجفی و خانم فاطمه محمدی به نگارش درآوردند.
6. علامه ملا حسن کاشی آخرین شخصیت مطرح شده در جلسه هشتاد و هشتم مجمع اهل قلم گروه گلشن ابرار بود. این عالم ربانی و ادیب توانا که بیشتر به عنوان یک شاعر مشهور است و هفت بند وی در مدح حضرت علی(ع) دارای شهرت بسیاری است از معاصران علامه حلی و سلطان محمد خدابنده می باشد. ملا حسن کاشی که در تشیع ایرانیان نقش مهمی داشته، عاقبت در نیمه اول قرن هشتم هجری رحلت نموده و مزارش در نزدیکی بنای سلطانیه زنجان است. شرح حال این شخصیت جهان تشیع را مشترکا آقایان حسین دین پرور و محمد علی نجفی تالیف کردند.
ناگفته نماند که این شرح حال ها پس از إعمال اصلاحات توسط محققان و انجام ویراستاری، در نوبت چاپ مجلدات بعدی گلشن ابرار قرار خواهد گرفت.